PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare se apropie de 5 la mie. La 6 se interzic petrecerile, se închid restaurantele

Municipiul Satu Mare se apropie de o incidenţă de 5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Autorităţile au raportat în această dimineaţă o incidenţă de 4,79 de cazuri de Covid la mia de locuitori, cazurile fiind în creştere foarte mare.

Medicul cercetător Ovidiu Jurma, care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Satu Mare va fi județul cu cele mai multe cazuri de Covid, a făcut o nouă prognoză în care arată că incidența infectaților din județ va depăși 12 cazuri la mia de locuitori. Potrivit unei estimări publicată pe contul său de facebook, Ovidiu Jurma arată că numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult în fiecare săptămână iar în luna octombrie voi fi două săptămâni cu peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Dacă municipiul Satu Mare trece de o incidenţă de 6 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica noi restricţii, iar dacă se trece de un număr de 7,5 cazuri la mia de locuitori vor di restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu  7,5/1000 de locuitori, astfel: