Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Prognoza unui medic: Satu Mare va trece de o incidență de 12 cazuri la mia de locuitori!

Medicul cercetător Ovidiu Jurma, care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Satu Mare va fi județul cu cele mai multe cazuri de Covid, a făcut o nouă prognoză în care arată că incidența infectaților din județ va depăși 12 cazuri la mia de locuitori.
Potrivit unei estimări publicată pe contul său de facebook, Ovidiu Jurma arată că numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult în fiecare săptămână iar în luna octombrie voi fi două săptămâni cu peste 12 cazuri la mia de locuitori.
“Debutul violent al acestei saptamani ne-a luat pe toti prin surprindere. Ma asteptam sa depasim 4,000 de cazuri noi doar la finalul saptamanii, acum trebuie sa ne rugam sa nu il depasim pe cel de 5,000 de cazuri pe zi pana duminica.
Mai jos aveti prognoza simpla a incidentei in judete in urmatoarele 4 saptamani cu grad ridicat de probabilitate (+ inca 4 cu incertitudine ridicata). Municipiile au in general o incidenta cu 25% (+/- 10%) mai ridicata decata media din judet.
Din pacate vom avea [din nou] scoli inchise in orase importante dupa doar 2 saptamani de scoala in ciuda ridicarii pragului de la 1 la mie la 6 la mie.
Ne situam inca in interiorul intervalului de predictie definit la inceputul lunii august de scenariul cel mai optimist (varf la 6,000 de cazuri pe zi) si cel mai pesimist (varf la 8,500 de vazuri pe zi) dar valorile din aceasta saptamana strapung deja pragul superior si e posibil ca in saptamana viitoare sa ne instalam in scenariul cel mai pesimist.
Vom avea o ideea mai buna daca acesta evolutie este o modificare de trend sau o anomalie doar catre finalul saptamanii. Impactul scolilor il vom putea evalua doar la finalul lunii septembrie”, a arătat Ovidiu Jurma.

35 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Mai redactorule! Daca mai bagi prognoze de la medicul ala fals, esti nesimtit.Toata lumea stie ca e un medic fake si ca anul trecut a facut tot asa niste predictii apocaliptice. Omul ar trebui bagat un pic la puscarie sa isi revina. Am auzit ca la unu i-o facut dosar penal pentru faptul ca o zis ca ii asteapta pe astia cu vaccinul cu furcile. Deci Ovidiu Jurma PUSCARIE pentru informatii false. De ce daca imprastii informatii false pro covid esti dat exemplu prin ziare (de cacao) si daca spui un adevar care nu e pro covid risti dosar penal? Asta e manipulare orbilor!

    • IT Răspunde

      Oricum e mai destept ca tine ,Jurma a zis in 18 august :
      “Cercetătorul Octavian Jurma a realizat o prognoză cu privire la modul în care va evolua valul IV al pandemiei, având în vedere că numărul infectărilor a crescut semnificativ. Potrivit datelor prezentate de Jurma, deja din prima săptămână de școală, Satu Mare ar putea ajunge, din nou, în scenariul roșu, cu o incidență de patru cazuri la mia de locuitori. Răspândirea variantei Delta, dar și ratele scăzute de vaccinare sunt principalele cauze care vor duce la impunerea de noi restricții.”

      si s-a adeverit la FIX !!!

      • @IT Răspunde

        @IT. Jurma asta a zis prostii mai mari decât el! Anul trecut a spus că vom avea peste 1000 de morți covid zilnic! Du-te la păscut berbecule necrofag!

      • AziNu Răspunde

        IT te hranesti cu prostie

      • radical2 Răspunde

        La care se adauga si evenimentele din ultima vreme, ex. Nunti, Vizitat rude din strainatate, street music festival, etc. Asta cred ca are o pondere mai mare decat rata de vaccinare scazuta. Mai ales ca sunt judete unde rata de vacinare e mare si totusi, sunt cazuri multe la mia de locuitori( Cluj,Ilfov, Timis, Bucuresti…). Medicul a luat in calcul si eficienta restrictiilor din perioada urmatoare in construirea modelului de prognoza? Sau habar nu are sa construiasca un model pentru forecast si face statistica dupa cum ii place lui si dupa cum prinde bine la public pentru reclama?

    • vasilescu Răspunde

      Posibil foarte usor , Serbia are 7 milioane populatie ,vaccinarea s-a oprit brusc inainte de 50% datorita propagandei antivaccinistilor. , si au 7000 infectii zilnice . Singurul lucru bun ,datorita vaccinari , au 40 decedati zilnic fata de faptul ca la noi este dublu din 5000 infectati.

  2. Unu Răspunde

    Trebuie sa mulțumim diasporei, nunți de mii de persoane!!s-a împrăștiat virusul fără număr!!in tot județul!ca la dobitoci dacă guvernul le-a dat un deget vitele au luat toată mâna!!acum vom trage dragi sătmăreni!!dupa fapta și rasplata!!e plin de oameni cu covid..

  3. ... Răspunde

    @Unu, mai ușurel. Ai dreptate dar moneda asta are și o parte favorabilă. Chiar dacă avem foarte multe cazuri cele cu mortaliți sunt infime totuși. Cazurile sunt mult mai multe față de anul trecut dar cele cu decese sunt foarte puține. După ce vom trece peste val totul se va calma și foarte probabil vom fi ca și județul Suceava acum un an jumate cu foarte puține cazuri spre final.
    Dar eu în locul prefecturii aș pregăti niște măsuri înainte de valul de oșeni din ajunul Crăciunului. Pentru că de nu situația se va repeta. Eu i-aș testa pe absolut toți care vin acasă și care e pozitiv în secunda 2 marș în carantină! Așa ne-am pricopsit și cu situația asta actuală că se intra vara în țară mai ceva ca la un kuplerai.

    • H&R Răspunde

      Problema este ca nu respecta carantina. Le doare fix in pix.

      • ... Răspunde

        Atunci nu-i lăsăm să intre în țară până nu produc test negativ. Nu cred că în vreo țară poți intra cu test pozitiv. Dacă nu facem ceva asemănător din decembrie începe balamucul iar. Dacă drepturile oamului nu ami sunt valabile pentru vaxeri nu văd asta de ce ar fi excepție. Ei ne-au inundat cu problema și nu invers, ei au adus iar porcăria pe capul nostru. Testarea rapidă trebuie făcută obligatoriu la graniță și nu vrăjeli gen tot felul de hârtii verzi.

    • covid 19 Răspunde

      Eu nu zic că testarea ţintiţă nu e o idee bună dar conduita generală preventivă contează mai mult. Degeaba îi testezi la graniţă dacă cei sănătoşi merg la nunţi de 1000 de persoane şi nu respectă nici o regulă. Virusul poate merge la nuntă şi în gâtlejul unui netestat.

    • Radu Răspunde

      Problema e alta, eu cu familia am mers in țara 100% testați negativ si ne-am întors pozitiv testați la destinație! Problema e in țara.

  4. Infopress Răspunde

    Sorin Oprescu, în vârstă de 69 de ani, s-a vaccinat cu schema completă împotriva Sars-Cov-2.
    Din primele informații, fostul primar are nevoie de perfuzii, dar starea sa de sănătate este stabilă.Sorin Oprescu a avut inițial o răceală, dar, după ce a făcut testul pentru Covid, rezultatul a fost pozitiv.
    Medicul s-ar fi infectat la Spitalul Municipal, după deschiderea secției Covid-19.
    Fostul primar suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială şi are montat un stent.

    La ”Matei Balș” mai sunt internați cu Covid-19 Elena Merișoreanu și Viorica la de Clejani.
    NU mai sunt locuri la ATI .

    • @Infopress Răspunde

      Deci tot zici că vaccinul funcționează? Sau zici că e din ăla peeseedeee și atunci nu se pune??? Vezi că se adună exemplele contra ta și vei păți ca și polițaii în Madrid!

    • Completare Răspunde

      Artista Elena Merişoreanu are COVID şi este în stare gravă la spital. Ea este vaccinată cu schema completă

      • Completare la completare Răspunde

        Și Oprescu e pe perfuzii ! De plăcere ??? Asta înseamnă formă ușoară ??? Așa funcționează vaccinul ???

        • Dr Răspunde

          La varsta lui Oprescu, cu diabet, stent si alte probleme e chiar norocos, acum mor lejer tineri sanatosi.

          • @Dr

            … ai uitat să spui că și pe deasupra peeseedee. Mai slăbiți odată cu chestiile astea apocaliptice pentru că sunt neproductive și oamenii reacționează exact pe invers pentru că sunt suprasaturați de astea. Totul iese exact pe dos decât cum vreți. Așa este omul prin natura lui. Cât ai luat la psihologie?

  5. L-o Răspunde

    ÎN CURÂND VOR PICA VACCINAȚII CA MUȘTELE…. EI AU MERS CA OILE LA VACCIN NU SAU GANDIT NICI O CLIPĂ CĂ VACCINUL ANTICOVID E FĂCUT INTENȚIONAT PENTRU EXTERMINAREA POPULAȚIEI!!!! VIRUSUL E BĂGAT ÎN VACCIN CU BUNĂ ȘTIINȚĂ!!!!

    • Pop Răspunde

      Nici nu mă miră acest comentariu,inca suntem un popor înapoiat cu credințe in superstiții,moaște Baba Vanga,dă-i cu usturoi,dă-i cu ceapa,gen.
      P.S: să-mi bag pwula-n mata că a reușit să conceapă retarzi

    • O-L @L-o Răspunde

      Ce prostie de cel mai jos nivel! Deci romanii sunt cei mai destepti cu bulgarii ca sunt cei mai prost vaccinati, iar nemtii, americanii etc sunt prosti.
      Virusul a fost facut pt rarire, vaccinul pt salvare, dar cei cu virusul fac antireclama la vaccin, astfel sunt eficienti si fraierii de antivaccinisti le fac jocul!

      • ... Răspunde

        Asta ce ai scos-o acum pe nas ca si iesplicatie daca citeste omul il ia durerea de cap! Dar logica oricum nu are.

    • Nae Răspunde

      ESTI IDIOT !!!

  6. Satmarean 1 Răspunde

    @Pop .Idem

  7. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Acest medic daca tot e asa competent si mediatizat nu inteleg de ce nu procedeaza prin a explica/argumenta oamenilor simplii, printr-un limbaj uzual/non tehnic cum functioneaza acest vaccin si cum te protejeaza. La acest domn doctor am vazut doar comentarii apocaliptice si un comportament de profesoras dojenitor, ca de altfel cam la toti specialistii care apar in media. Astept campanii de informare facute de medici cu reputatie profesionala si sunt ferm convins ca lumea se va mobiliza in procesul de vaccinare. Multa sanatate si toate cele bune pentru toti!

  8. Altu Răspunde

    Da Închideți draq tot !!ce așteptați?!?sunteti inconștienți?daca prognozele arată așa urat!!asteptati sa se infecteze toți oamenii??inchideti odată..

  9. ciprian Răspunde

    Acest medic ar trebui sa-si vada de meserie si sa nu mai panicheze lumea cu prognoze ca la meteo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.