Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Satu Mare se apropie de 5 la mie. La 6 se interzic petrecerile, se închid restaurantele

Municipiul Satu Mare se apropie de o incidenţă de 5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Autorităţile au raportat în această dimineaţă o incidenţă de 4,79 de cazuri de Covid la mia de locuitori, cazurile fiind în creştere foarte mare.

Medicul cercetător Ovidiu Jurma, care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Satu Mare va fi județul cu cele mai multe cazuri de Covid, a făcut o nouă prognoză în care arată că incidența infectaților din județ va depăși 12 cazuri la mia de locuitori. Potrivit unei estimări publicată pe contul său de facebook, Ovidiu Jurma arată că numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult în fiecare săptămână iar în luna octombrie voi fi două săptămâni cu peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Dacă municipiul Satu Mare trece de o incidenţă de 6 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica noi restricţii, iar dacă se trece de un număr de 7,5 cazuri la mia de locuitori vor di restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu  7,5/1000 de locuitori, astfel:

  • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise ;
  • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;
  • Se interzice organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
  • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber;
  • Se interzice organizarea de evenimente private (nunți , botezuri).
  • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului și în intervalul orar 5:00-2:00 și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
  • Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
  • Se interzice activitatea operatorilor economici care se desfășoară în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.
  • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.
  • Se interzice activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise.
  • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care administrează săli de jocuri.

 

57 comentarii

  1. Interceptor Răspunde

    Bravo celor care nu s-au vacinat! Prosti dar multi!!!

    • Pamant Răspunde

      De ce…vrei sa spui ca doar cei nevaccinati sunt raspunzatori de toata tarasenia asta?Sa inteleg ca trebe impuscati…doamne pana cand vom mai avea gandirea asta de retarzi…

      • AziNuPrea Răspunde

        90% dintre cei vaccinați (pe bune, nu la chiuvetă) sunt imuni și, prin urmare, nu transmit boala!
        În cazul celor nevaccinați proporția este de doar 5%!
        Cei vaccinați, chiar și în cazul în care dezvoltă boala, 90% fac forme ușoare, situația agravându-se în cazul comorbidităților (fumat, obezitate și diabet preexistent!)!!

        • ... Răspunde

          1. Cei care sunt vaccinați pot transmite boala.
          2. Fumatul nu este comorbiditate.
          Deci tu ești cam paralel cu problema.

          • AziNuPrea

            1. Da, unii, dar mult mai puțin (10%) față de cei nevaccinați!
            2. Asta-i cea mai mare prostie pe care ai spus-o de când postezi! Bull shit de fumător! Fumatul este cauza numărul 1 a celor mai multe cazuri de cancer pulmonar la nivel mondial! Bineînțeles că nici coronavirusului nu-i displace!

            După prostiile pe care le debitezi, cred că te numeri printre cei 6-7 protestanți de la protestele anti-legea fumat în spații închise de acum câțiva ani!

            Stai relax, n-am nimic nici cu fumătorii nici cu antivaxxerii! Voi muriți, io vă tuf văduvele și fiicele 😉

        • AziNu Răspunde

          @AziNuPrea , sugaci de nick-uri. Chiar ieri am citit un articol ca fumatorii sunt mai putin predispusi sa primeasca covid. Ti-ai dat clasa singur cu statisticile tale. Binenteles daca articolul pe care l-am citit nu e pe placul tau, o sa zici ca e fake. . Tipic retardmode. cauta pe Google “smokers don’t get covid” : “n the other hand, a recent evidence review by London researchers suggests people who currently smoke may be less likely to be infected with coronavirus. One study suggests this could be because nicotine interferes with ACE2 receptors, which may prevent the virus from entering cells.”
          Alta dovata ca vorbesti pe langa pacaliciule. SI nu mai suge nick-uri, suge ce ai supt pana acuma: acadele si minciuni de la Arahat

      • Gogu Răspunde

        Pamant _ judecata ta este la pamant.

      • Toader Răspunde

        Retarzi? Împământa-te-ar covidu ,nemernicia ta ! Cum îți permiți să-ți dai cu părerea tu un…ciurliburli ?

      • Glumetul Răspunde

        @Pamant : nu trebuie impuscati, trebuie vaccinati!

    • Hopa Răspunde

      Ma mir cit de prost poti sa fii !!!

      • Hopa Răspunde

        Era pentru @ interceptor

        • Eugen Răspunde

          Am citi un articol in care zice ca daca nu te vaccinezi si contactezi boala chiar daca ai trcut cu bine peste ea nu ti se mai scoala pu.a,drep urmare m-am vaccinat si imi sta mai tot timpul gata de actiune,cu greu o stapanesc,asa ca partea masculina va sfatuesc sa va vacinati ca numa beneficii o sa aveti….bine inteles doar cei care au ce f…te,restu pe reviste ii bine si asa!:))))

    • Un om Răspunde

      @ interceptor, ce zici de un vaccinat și cu covid A DOUA OARĂ…..SĂ NU VĂ FRECE GRIJA CA VACCINATII SUNT PROTEJATI SAU NU TRANSMIT BOALA. O TRANSMIT LA FEL CA ȘI nevaccinatii.

      • Dr Răspunde

        Vaccinatii transmit mai putin virusul, ar fi multe de explicat dar nu ai la cine, una simpla: timpul activ la vaccinat este jumatate fata de nevaccinati.

    • Tudose Răspunde

      Vorba aia, mama prostilor e mereu gravida. Sa o in jur pe mata ca a fatat un bou? Nu merita saraca femeie, in schimb pot injura boul….

      • Cetateanul Răspunde

        “Felicitări” profesorilor de limba română pe care i-ai avut, ești imagine eșecului perfect!

    • radical2 Răspunde

      Cunosc multi medici care nu s-au vaccinat . Medici buni . Nu poti tu, neica nimeni, sa spui ca is prosti.

  2. Demisia Răspunde

    Demisia tuturor din conducerea prefecturii, niste incompetenti care nu au dispus nici un control la nici o unitate din judet sali de nunti restaurante din mall.

  3. Gheorghe Răspunde

    Mentalitate de romani adevărați ! In loc sa se vaccineze Romanu’ recurge la fel și fel de scuze, iar pandemie se tot lungește din cauza acestor intelectuali. Astept ca politicienii sa facă vaccinul obligatoriu, altfel nu vad cum vom scapă de pandemie.

    • Pamant Răspunde

      Da Gheorghita a ta mentalitate este foarte ok…tu esti un adevarat ,,roman comunist,,

      • Roma Răspunde

        In Italia daca nu esti vaccinat ,nu mai primesti salar la serviciu ,esti trecut pe concediu fara salar !

    • radical2 Răspunde

      In UK tocmai sa decis ca nu e voie sa obligi pe nimeni. Doar pentru a le face unora mofturile. Nici vorba. Asa ceva nu e voie.

  4. suciu emil Răspunde

    La centrul de vaccinari din Policlinica coordonatoarea a fost depistata pozitiva. Nu am auzit sa se fi inchis centrul pentru dezinfectie sau restul personalului sa fi testat.

  5. PAMPAM Răspunde

    DEMISIA CONDUCERII ORASULUI si A POLITIEI SATU MARE!!!
    Nu au facut nici-un control la mall, la CAPRICII sunt chefuri cu capacitatea full, fara sa respecte nici o regula (nimanui nu i-a fost saritor in ochi ca au pus jaluzele ca nimeni sa nu vada ce seintampla in interior?!?!) …. de nunti sa nici nu mai vorbim!!

    • Baimarean Răspunde

      Tot în rahat ne aflam, și dacă ar dispărea covidul în lume, romanul tot ar fraierii țărănimea!!!

  6. Amna Răspunde

    Si asa ajunge economia praf, someri , scumpiri, scoala online.. bataie de joc la nivel mondial. Iar pentru cine nu stie certificatul verde e pentru libera circulatie intre tari, nu pentru ingradirea drepturilor si libertatilor eu asta inteleg din OUG 68/2001. Cred ca suntem singura tara din lume care a inchis spitalele iar sacrificatii majoritari au fost bolnavii de cancer, de aici și numărul uriaș de morți, CONFORM STATISTICILOR OFICIALE INS,- din cauza “covid”

  7. Dominique Răspunde

    SI DE CE NE MIRAM ?!?!?! Să vezi tu respectarea normelor la CAPRICIIIIIII :))) a fost full si anul trecut in timp de pandemie sau cand erau restrictii serioase, ei au tras jaluzelele sa nu se vada ce se intampla in interiorul restaurantului.
    IAR POLITIA SE PREFACRE CA NU VEDE NIMIC!!!! Jalnic….

  8. Ionel Răspunde

    Cand cineva conduce neregulamentar si pune in pericol vietile concetatenilor, este investigat si tras la raspundere. Sunt curios, in cazurile astea cine va fi tras la raspundere? Incepand de la decizii administrative pana la actiuni efective. Nimeni?

    • zz Răspunde

      Voi chiar nu stiti care e treaba? In tara asta niciodata nu va fi tras nimeni la raspundere in afara oamenilor de rand fara avere, fara nimic.

  9. Eu Răspunde

    Chiar si dupa aproape doi ani de covid in “ pravaliile” si crasmele din satmar si nu numai, vanzaroarele obosite nu poarta masca si chehelesc unele ca naiba…le doare undeva…la brutarii se poarta manusi dar tot cu alea se numara bani si se taie painea…iri vine sa fugi de pe harta….si sa le pui masca identica cu ce a purtat Hannibal Lecter in tacerea mieilor!!!

  10. ...... Răspunde

    Satu Mare se închide, liberalii fug din oraș la Congresul cu 5000 de delegati in aer liber!

    • Antal Răspunde

      Merg și liberalii veniti de la PSD? Virgil Dragoș, șoferul lui Valer Marian, și Ciprian Bretan, lingaul lui Mircea Govor?

  11. ... Răspunde

    @AziNuPrea. Repet, fumatul nu este comorbiditate. Dacă careva moare că a fumat ca și coșul de la turnătorie toată viața la deces se trece pneumonie, silicoză, cancer la plămâni sau altele. Dar nu fumat. Dacă careva moare că a ajuns să bea și apă de colonie sau spirt sanitar nu se trece la deces că e bețiv. Și da, este foarte nociv. Dealtfel poate crezi poate nu dar eu în viața mea nici o țigară nu am fumat. Absolut nici una. De ce? Pentru că am avut caz de fumător cu TBC în familie și am văzut unde duce. Eu pe vreme de pandemie când covidul atacă plămânii băgam campanie puternică antifumat de mult. Dar vezi Doamne, nu se vrea! De ce oare?

    • AziNuPrea Răspunde

      Felicitări pentru atitudinea anti-fumat!

      • ... Răspunde

        După mine este cea mai mare prostie posibilă de pe Pământ. Adică dai foc la propriu la banii tăi! Și mai și îmbogătești statul și pe alții ca să nu mai spun că te otrăvești singur. Plus că nu mai scapi de viciu.

      • AziNu Răspunde

        Pacaliciule ti-am scris mai sus, domnule doftor: “on the other hand, a recent evidence review by London researchers suggests people who currently smoke may be less likely to be infected with coronavirus. One study suggests this could be because nicotine interferes with ACE2 receptors, which may prevent the virus from entering cells.”

    • AziDaFoarte Răspunde

      Păi la începutul pandemiei s-a ,,constatat” că virusul este prieten cu fumătorii. Cine îşi mai aduce aminte oare? Au fost atâtea teorii!

  12. AziNu Răspunde

    Vedeti cum unii propagheaza minciuna? Pacaliciul de AzinuPrea care are 10 mii de nick-uri sperie fumatorii ca vor muri de la covid. Cand colo e invers: fumatorii sunt mai putin predispusi sa primeasca covid decat nefumatorii. HAHAHHAHAHAHAHHAHHAA . Nu mai puneti botu la oamenii care sunt speriati! Ei sunt speriati si tot timpul vor fi pacaliti usor de oameni cu interese 😉

    • AziNu Răspunde

      Deci concluzia dragii mei. Fumați! Până crăpați! Țara are nevoie de voi! De fapt de banii voștri cheltuiți le accize ca să putem plăti eroii noștri! Ce prostii mai pot debita!

      • AziNu Răspunde

        Aia cu concluzia a spus-o disperatu ala cu mai multe nick-ri. Acuma moare de ciuda ca am avut dreptate si o intoarce. Eu am raspuns doar la mesajul lui de mai sus unde s-a pus in postura de doctor si a scris ca fumatorii mor mai repede de covid . Ce ciuda ai in tine ca am dreptate HAHAHAA :)) L o L

        • AziNu Răspunde

          E fapt nici eu nu mai știu ce vroiam să spun. De la atâta covid în capul meu nu mai sunt în stare să disting realitatea de fabulațiile mele din cap. Așa că mai bine aprind repede un trabuc. Nu contează că îmi distrug plămânii dacă mi se spune că fumatul mă protejează de covid sunt atât de retard că îi și cred.

          • AziNu

            Iara visezi sa fi in pielea mea. Pentru asta trebuia sa stai nevaccinat 😉

          • AziNu

            @AziNuPrea ciorditor de nick-uri si muritor de ciuda. Daca tie ti-i se spune ceva la tv esti retard si crezi. Mars la vot oaie :))

          • Joker

            @AniNu: cu patologia ta schizofrenica pe care o manifesti, tu trebuie sa fii in spital, sub tratament cu electrosocuri!

    • Dr @AziNu Răspunde

      Da ai dreptate, aveau la varianta Wuhan 7%
      Mai putine sanse sa ia covidul, dar cine lua avea probleme mai mari deoarece suprafata functionala a plamanului este afectata de fum, deci si capacitatea respiratorie este mai mica, si stim ca este nevoie de orice rezerva.
      La Delta fumatorii stau naspa.

  13. Cosmin Răspunde

    Lumea in tara asta se trateaza cu țuicomicina si vinociclina , e normal sa nu mai inteleaga ca poate e bun si un vaccin. De abia cand ajung la sicriol si lopatin se gandesc si rudele unde au gresit. Dar pana la urma liberul arbitru decide. Sau asa ar trebui.

  14. Nae Răspunde

    Daca vi s-ar da in mana o arma letala a-ti fi in stare sa va omorati intre voi, in mare majoritate, postacilor, a-ti fi in stare sa o folositi, vaccinati, nevaccinati, chiar atata constiinta aveti ?. As zice ca ar fi mai bine sa va concentrati pe ceea ce votati atunci cand vi se da dreptul constitutional. Dar ce faceti ?. Votati, apoi dupa aprox. o luna incepeti sa-i cacati pe ai vostrii. Asta se intampla de la revolutie incoace. De fiecare data. De ce oare ?. Va spun eu, din lipsa de caracter.

    • H&R Răspunde

      Spune-ne Nae cu cine sa votam/ez si votam/ez cu acela, dar sa nu fie corupt, comunist, turnator, securist etc-etc, si sa dai tu garantia ca acela va face ceva pentru tara, nu pentru buzunarul lui sau a acolitilor, pentru popor sa faca. Pe cuvantul meu de onoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.