Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Avantajele UTILIZARII Jantelor din Tabla – TU STII care sunt acestea?

Avantajele UTILIZARII Jantelor din Tabla – TU STII care sunt acestea? Indiferent de modelul lor, fie ca sunt din tabla sau din aliaj, jantele au rolul de a sustine anvelopa dar si de a fixa rotile pe masina, oferind o mai buna aderenta si fiind direct responsabile de performantele de condus ale masinii.

Avantajele UTILIZARII Jantelor din Tabla – TU STII care sunt acestea?

Indiferent de modelul lor, fie ca sunt din tabla sau din aliaj, jantele au rolul de a sustine anvelopa dar si de a fixa rotile pe masina, oferind o mai buna aderenta si fiind direct responsabile de performantele de condus ale masinii. Jantele din tabla sunt fabricate din tabla otelita, un material cu o grosime de  3-5 mm, sau chiar mai mult… pe care este aplicat un proces de presare, folosindu-se o matrita speciala.

Caracteristicile de baza ale Jantelor din TABLA

Otelul in sine, materialul folosit la fabricarea jantelor din tabla, este mult mai ieftin decat aliajul din aluminiu si/sau magneziu, deci jantele din tabla vor putea fi achizitionate la preturi mult mai accesibile. Ele sunt folosite in general pentru echiparea masinilor in varianta standard, dar si pentru echiparea camioanelor, camionetelor, autobuzelor, remorcilor, etc. Din cauza materialului folosit la constructia lor, ele sunt in general mai grele fata de cele din aliaj.

De retinut faptul ca aceasta diferenta de greutate poate varia foarte mult de la un model la altul de jante tabla.

Jantele cu o greutate mai mare pot constitui un dezavantaj atunci cand autovehiculul este echipat cu anvelope de vara, dar in acelasi timp pot reprezenta un avantaj de baza atunci cand masina in cauza este echipata cu anvelope de iarna. Jantele mai grele vor permite o aderenta mai buna pe carosabilul acoperit cu zapada, deci masina va avea un comportament imbunatatit pe drumurile care sunt mai greu accesibile.

Jantele fabricate din tabla nu sunt foarte apreciate pentru lipsa esteticii. Prin arhitectura de constructie al acestor jante, ele sunt foarte solide, deoarece design-ul special cu gauri speciale pentru aerisire nu mai este la fel de sensibil la lovituri si socuri.

Daca doresti fiabilitate si soliditate, cea mai buna alegere este in stransa legatura cu jantele din tabla.  Daca doresti totusi sa le infrumusetezi, poti apela fara doar si poate la un set de capace, astfel ele vor deveni mult mai agreabile din punct de vedere estetic, per total, obtinand un raport calitate-pret foarte bun.

Care sunt avantajele utilizarii unui set de Jante TABLA?

– sunt accesibile ca pret, costul acestora fiind mai mic decat in cazul jantelor fabricate din aliaj.

– prin constructia lor, ele sunt mai solide, mai rezistente, deci sunt foarte bine adaptate drumurilor de la noi. Materialul din care sunt fabricate si anume otelul, nu se zgarie foarte tare in profunzime ca in cazul aluminiului si nici nu se deformeaza cu usurinta daca ansamblul janta + anvelopa sufera lovituri.

– poti foarte usor sa le schimbi designe-ul, foarte simplu si accesibil, inlocuind capacele acestora.

– prezinta o rezistenta suprema atunci cand vine vorba de incarcaturi dinamice si statice.

– sunt foarte recomandate pentru sezonul rece, in timpul iernii cand intalnim pe sosele sare cu actiune coroziva.

– reparatia sau reconditionarea jantelor din tabla se face intr-un mod mult mai simplu decat in cazul celor din aluminiu

– o data cu trecerea timpului ele isi demonstreaza fiabilitatea.

Ori de cate ori va trebui sa-ti cumperi un set nou de jante auto, din aliaj sau tabla, va trebui sa alegi cu grija si rabdare jantele dorite in asa fel incat sa faci alegerea cea mai potrivita nevoilor tale.

In concluzie,

Reprezentand un element esential al rotilor de la masina, jantele din tabla sunt foarte adesea cele mai alese de catre constructori atat din motive economice dar si de siguranta. Chiar daca nu au cel mai bun aspect estetic ca in cazul jantelor din aliaj, cele din tabla prezinta cu siguranta o multitudine de avantaje, avantaje pe care le-am mentionat deja mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.