Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Coronavirus Satu Mare: 150 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.346.240 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.598 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.172.139 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.019 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 191 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 39.209 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.10.2021 (10:00) – 09.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 282 de decese (134 bărbați și 148 femei), dintre care 3 decese anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. 244 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 14 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 24 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 282 de pacienți decedați, 272 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 45 și 87 de ani. Dintre pacienții decedați vaccinați, 9 prezentau comorbidități și 1 nu prezenta comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 15.550. Dintre acestea, 1.593 sunt internate la ATI.

43 comentarii

  1. Complectare Răspunde

    Dintre cele 282 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 la categoria de vârstă 40-49 ani, 38 la categoria de vârstă 50-59 ani, 67 la categoria de vârstă 60-69 ani, 88 la categoria de vârstă 70-79 ani și 68 la categoria de vârstă peste 80 ani.

    • @Complectare???? Răspunde

      Adică 223, respectiv 79,08% din pacienți cu vârsta de +60 de ani! Da’ nu se poate domn’le! Înainte de pandemie ăștia trăiau veșnic! Câți aveau din ăștia schema completă? Ca să vedem dacă vaccinul funcționează.

      • Statistic Răspunde

        Lasa tu calculele si procentele , nu vezi ca mor tot mai multi tineri sanatosi ?
        Ce crezi , familiilor lor ,le pasa de procentele tale ,nesimtitule !
        Antivaccinistii sunt ca leprosii ,se propaga molima din cauza voastra.
        Toate tarile au facut reportaje cu situatia din Romania , si da vaccinul functioneaza , vezi tarile cu min 80%.

        • un om Răspunde

          Poți să-l faci lepros pe măta sau pe tine însu-ți, dar lasă pe alții să trăiască cum vor. Ce pizda mătii vă căcați pe voi dacă sunteți vaccinați???? Sau nu vă ajută și nu vreți să recunoașteți asta!! În plus dacă chiar vrei să știi info, citește știri din Israel, unde rata de vaccinare este mare dar și rata de infectare cu virus este MARE!!!!!!!!!!!!!

          • Statistic

            Rata in Israel s-a oprit la 63% care e insuficient ,datorita caposilor ca tine si celor care cred in ei !Si a fanaticilor ortodocsi ,care nu au frica de virus.Asa mai sunt si ucrainienii , curajosi ,si mor grup.

      • SSS Răspunde

        Din cauza intereselor oculte si propagandei bine gandite de psihologi si specialisti in manipularea maselor, multi au fost atrasi in raspandirea ideilor fall se despre vaccin, astfel se realizeaza rarirea populatiei prin virus, iar lumea este fraierita ca vaccinul face asta! Un olan perfid, dar care functioneaza! Cu cat poporul dintr_o tara este mai slab educata, ideea merge mai bine! La urma urmei se va scapa de o gramada de pensionari, de oameni bolnavi, si de multi prosti! Antivaccinistii au pus botul, fac jocul marilor interese, si se mai cred si eroi! Mai bine ar trebui sa gandeasca :cate suflete ar trebui sa aiba pe constiinta! Dar nu gandesc si nici constiinta nu au!

  2. ... Răspunde

    @MaciLaci!!! Pe unde umbli??? Te scoatem de pe statul de plată pe ziua de astăzi!

    • Anghel Răspunde

      @statistic ai dreptate! In Israel inclusiv pt a 2a doza s-au prezentat foarte putini ,din convingeri religioase, etc. 85% erau vaccinati, dar incomplet.
      Nivelul de gandire este redus pt unii comentatori de aici, nu sunt in stare sa se informeze. Mai cititi cate o carte oameni buni

  3. @Complectare??? Răspunde

    @Statistic. Ce ar fi dacă ai citi puțintel prin alte ziare locale cum v-ați bătut joc de oamenii care au vrut vineri să se vaccineze cu Moderna! Cine e de vină pentru asta derbedeilor că nu vă puteți organiza nici acum? Antivacciniștii? Că nu vă crapă obrazul, nerușinaților ce sunteți! Aici voi vă autosabotați! Și să știi că sunt vaccinat.

    • curcubeu Răspunde

      Atunci ce te comporti ca un antivaccinist ???
      Esti ca cel: nu sunt homo dar ma duc la defilare LGBT ,in haine colorate…

      • @Compiectare??? Răspunde

        @curcubeu. Pentru că nu sunt ca tine și am obiceiul să și gândesc. Și pentru că azi s-a anunțat că pentru siguranța celor vaccinați cam este necesară doza 3! Atunci care-i treaba cu primele două? Că se spunea că mamă ce te protejează! Și pentru că la majoritatea deja vor expira cele 6 luni de la vaccinare, nu mai e mult. Ce se va spune atunci dacă tot vor fi multe cazuri? Atunci cine va mai fi vinovat? Și te-ai gândit ce va fi dacă va trebui să ne vaccinăm de acum încolo din 6 în 6 luni? Îți dai seama cât de absurd și de nesustenabil este din toate punctele de vedere, nu numai financiar?

      • H&R Răspunde

        @curcubeu Daca sunt alb, mai am voie sa ma duc la defilare BLM? Te intreb asa prieteneste.

    • Sîca Răspunde

      Antirabie…?

    • covid 19 Răspunde

      Stim că eşti vaccinat (ai fost obligat nu ne-ai spus de cine) . Eşti păcăliciul @ … ;N-ai obisit?

      • ... Răspunde

        Ce te f*te grija? Fii sigur că nu maistrul de la bandă ca în cazul tău. Nu oricepi că din cauza asat nu se termină. Nu ieri s-a spus că pentru vaccinați complet trebuie obligatoriu și boosterul??? Nu ziceam mai demult că din 6 în 6 luni vom merge la vaccinare și asta nu e fezabil ori sustenabil nici financiar, nici medical și nici ca infrastructură și dotare??? Când îți expiră peste max. 2 luni în plină iarnă vaccinarea ce vei face? Parcă te văd stând la coadă la policlinica veche pe zăpadă și frig ca sigur să faci și o pneumonie! De ce nu se dă mână liberă medicilor de familie? Știu, știu mulți medici nici nu vor să audă de asta că nu primesc bani plus au alte treburi și nici nu au unde să țină vaccinul la frig. Dar ungurii cum au făcut? Tot ce înseamnă vaccinare clasică se face prin medicul de familie și prin școală mai târziu. De ce nu ne folosim de astea. Că doar funcționează de ani buni? Trebuie un OUG dat de guvern și pas! Cine nu respectă amendă la medic! La restul una-două fac asta că nu are masca bine pusă sau nu are declarație sau au greșit o luteră în zapisca scrisă dar cu ei nu au curaj???? Imediat ar merge treaba!

        • covid 19 Răspunde

          Cu medicii de familie îţi dau dreptate. Acestia puteau capacita pacienţii mai bine decât oricine (doar dacă n-au figuri de antivaccinişti în cap).

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Din pacate nu se intelege ca nu are nimeni nimic , cu nevaccinatii pt ca nu s-au vaccinat, dar ei nu inteleg ca se pot infecta inclusiv de la un vaccinat si sunt predispusi sa se imbolnaveasca grav (ceea ce se si intampla acum) si sa aglomereze spitalele, astfel nu au loc de ei altii cu boli cronice. Daca ar fi in spital numai cei vaccinati si care fac o forma grava ar fi locuri libere suficient de multe si pt altii care au nevoi urgente.

    • ... Răspunde

      @Satmarean1. Să știi sătmărene că este o problemă mare cu cei vaccinați. Numai asăzi am văzut vreo 5-6 persoane despre care știu că-s vaccinați și care umblă prin magazine aglomerate fără mască. Le-am și zis și am primit înjurături din partea lor. Mă gândesc că ei au voie să înjure, nu? Și aici în mod interesant cei care vorbesc vulgar sunt cei provaccinare. Atenție, sunt vaccinat, am trecut prin boală dar unde trebuie tot port masca. De ce ai voie să fii necivilizat dacă ești de partea oficial corectă a baricadei? Vacciniștii împart lumea asta în alb și negru și nu ceilalți. Și cu mine se procedează la fel, degeaba sunt vaccinat. Adică cine nu-i cu mine este împotriva mea? Dreptul de a gândi a fost cumva abrogat și eu nu știu asta? În încheiere sunt sigur că multe (nu toate) cazuri au fost generate de cei vaccinați care acum se cred nemuritori și nu poartă mască.

      • Jackson Răspunde

        E mai mare problema cu nevaccinatii, cand vorbesc cu ei toti turuie aceleasi stereotipuri de pe retelele de socializare. Si mai si cred ca ei stiu adevarul.
        Noi vom fi la valul 8 cand restul lumii deja functioneaza normal ( unde sunt min 80% vaccinati, exact cum ziceau adevaratii specialisti, nu cei de pe (youtube, facebuci etc)

      • KillBill Răspunde

        Exact asa fac si cei trecuti prin boala, se cred indestructibili, nu respecta nimic, si dau exemplu prost si la altii. Si mai denigreaza vaccinul. Daca ne uitam la tarile bine vaccinate, si la cele slab, se vede diferenta si la nr infectati si la ATI si la nr decedati.

      • Statistics Răspunde

        @… Ce jmecher esti :am trecut prin boala , sunt vaccinat, dar bagi tot timpul miseleste cutitul…
        Deci ti se potriveste :nici homo nu sunt, nici la manifestatie BLM nu am fost in hainele mele curcubeu… Ci in alta parte.

        • ... Răspunde

          Nu priceleți că ăștia vaccinații nu se mai protejează și nu poartă mască, umblă pe la prieteni că ei forever vor trăi? Ce e așa de greu de priceput? S-a spus clar că măsurile în continuare trebuie respectate de TOȚI! Sau vă simițiți și voi cu musca pe căciulă și de aia îi apărați că așa procedați și voi? După ce am scris asta am mai ieșit afară la niște cumpărături minore pentru 10 minute la un CBA și iar am dat de doi de ăștia! Vă ei sunt vaccinați și nu îi interesează! Și să mă duc să îi reclam! Sunteți bătuți în cap? Ba la unul dintre ei îi curgeau și mucii din nas! De fapt voi puneți aceeași placă zi de zi cu #vommuri!

          • Geo

            De unde stii ca erau vaccinati ? i-ai intrebat? Eu cred ca erau din astia trecuti prin boala , ei sunt cei mai curajosi.Zilnic sunt peste 100 reinfectati.

      • Sîca Răspunde

        @ puncte, pu.. Mereu continui cu aberațiile, ca o placă stricată, i-ați medicamentele, nu le recomanda altora ,,aiuritule….

        • ... Răspunde

          @Sîca = @covid19. Ar trebui să te hotărăști odată cine ești că văd că ai personalitate multiplă. Nu e nici o aberație, dar tu de acolo de sus din cauza aerului rarefiat care se datorează poziției tale demiurgice de observare nu mai vezi viața reală. Până acum tot ce am zis s-a adeverit și am zis demult ce va fi pasul trei și pasul 4. Încă suntem departe de final, foarte departe. Mai sunt pe puțin 3 ani așa. Te ține ața?

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @…. Nu te contrazic . Acea comportare este din pacate din ambele parti. Toti se cred ca detin adevarul absolut.

    • MrX Răspunde

      Aici nu e vorba de adevarul absolut, ci de faptul ca suntem ultimii la vaccinare cu bulgarii si pe locul2 in lume la decedati, calculat proportional cu populatia. Deci trebuie sa fi TAMPIT sa nu vezi ca vaccinul FACE diferenta.

      • Dacus Răspunde

        Da ai dreptate, ma uit ca fraierii de unguri, care sunt vaccinati, fac in 2 saptamani o crestere a infectarii de la 633 la aproape 900, cand noi batem la poarta 15000 apropo, parca Jurma ala zicea ca in Octombrie facem 15000, vad ca avea dreptate.

        • jhgjhg Răspunde

          Tu i-ai suge **** lu Jurma ala cu placere!

          • hakkate

            Săracul nu pricepe că jurma este biolog!!! E ca și cum eu m-aș apuca să fac operație pe cord deschis doar sunt farmacist! E pe aproape!?

          • covid 19

            @hakkate (alias @…) Cu ăştia fraternizezi tu, om cu şcoală dar deraiat psihocomportamental. Oricum, Jurma ăsta ce-o fi el, a avut dreptate împotriva tuturor. Şi apoi sunt multe exemple de oameni valoroşi care s-au realizat în alte domenii decât cele în care s-au pregatit. (Jules Verne, Ceaikovski, Verdi etc.)

          • Hakate =hacakat

            Tu ce crezi ,cine sa se ocupe de microorganisme daca nu un biolog? un ospatar sau strungar ?
            jurma este biolog si epidemiolog ,deci stie mai bine ca tine cum e cu transmiterea.

  6. Machine Gun Kelly Răspunde

    “Sunt împotriva vaccinului dar sunt vaccinat! ”. Voi vă dați seama cât de penibili sunteți? Apropos, nu tot voi erați convinși acum aproximativ 6 luni că vaccinul conține un microchip prin care Bill Gates ne va controla?
    Vaccinați-vă dacă vreți, dacă nu, atunci nu, dar terminați dracului odată cu propaganda asta atât pro, cât și contra vaccinului!

    • hakkate Răspunde

      Eu asemenea aberații nu am zis niciodată. Dar prin definiție un biolog nu face medicină și cu atât mai mult epidemiologie. Asemenea lucruri gen #billgeitz sau chipuri ori 5G debitau în batjocură tot cei care spuneau că numai vaccinul ne salvează. Puteți verifica în arhivă. Mai gândiți și voi cu ce aveți oameni buni. Știu că e incomod, câteodată e greu dar așa mergem înainte.

      • Machine Gun Kelly Răspunde

        Unde vezi că am pomenit cu un cuvânt de tine? Sau poate postezi cu mai multe nickname-uri și te simți… Unde am pomenit eu de biologie, medicină sau epidemiologie? Ceva nu e în regulă cu răspunsul tău la comentariul meu. Cred că nu mie ai vrut să-mi raspunzi… Referitor la ultima parte a comentariului tău.. îți dă de gol mentalitatea foarte asemănătoare cu a altui nickname de aici de pe portal…

        • Machine Gun Kelly Răspunde

          Sunt un prost, mă plictisesc și m-am enervat că nimeni nu mă scoate afară la aer curat. Așa că mă leg de oricine. Bine că mi-au luat măcar pistolul cu apă că altfel stropeam pe oricine.

          • Original Machine Gun Kelly

            E interesant cum te face “prost”, cineva care nu e în stare să-și aleagă singur un nickname. Irony at it`s finest.

  7. ... Răspunde

    @Geo, știu și gata. Unul din ei s-a vaccinat recent cu Johnson la medicul de familie.

  8. Soso Răspunde

    Vaccinati-va cu 10 doze sau cu cate mai vreti, eu sigur nu mai bag in mine nimic la ce rau ma simt dupa prima doza, imi pare rau, nici sport nu mai am voie sa fac. Am realizat ca nu e ceea ce se crede, nu se salveaza nimeni cu serurile, ne distrug cu zile, mai ales pe cei cronici, e o bataie de joc la adresa umanitatii. Nu stiu ce o tot dati intruna cu imunizarea, am prieteni vaccinati bolnavi, nevaccinati care sunt bine mersi trecuti usor prin boala. Vaccinurile astea ne dau peste cap imunitatea, si orice boala o sa aveti o sa va spuna ca n-are legatura cu vaccinul, asa mi-au spus si mie. Vaccinatii sa nu stea bine mersi ca transmit boala cel mai rapid!Ar trebui testata lumea in masa, asta se face in alte tari gratuit , de aia sunt ok ,nu din cauza vaccinurilor!

    • ... Răspunde

      @Soso, bun venit și bună dimineața! În curând și tu vei încasa înjurături din partea vajnicilor soldați care nu gândesc. Pe lângă ce ai zis mai e și problema celor vaccinați care nici mască nu mai poartă și nici nu mai respectă nimic. Sunt o grămadă în situația asta! Apoi se cede în cifre ce se întâmplă!
      În 28 septembrie incindența covid la Bucale era de parcă 3,55. Acum deja e trecut de 13! Dar nu are legătură cu congresul! Nuuu! Voi chiar ne credeți tâmpiți? Și dacă se comentează mult repede închideți tot iar? Până când credeți că se poate faca asta? Deja distrugeți totul din temelii! Scoateți odată franțul dracului tratamentul ăla că de luni de zile e pe final testul! Nu cred că nu s-a terminat! Sau încă nu ați fost cointeresați financiar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.