Ultima actualizare: azi, 08:55
Locale

Coronavirus Satu Mare: 79 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 5 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.289.156 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.578 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.139.310 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.037 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 246 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 37.929 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.10.2021 (10:00) – 05.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 252 de decese (118 bărbați și 134 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Din totalul de 252 de pacienți decedați, 227 erau nevaccinați și 25 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 25 și 87 de ani. 23 dintre pacienții decedați vaccinați care au decedat prezentau comorbidități și 2 nu au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.402. Dintre acestea, 1.480 sunt internate la ATI.

9 comentarii

  1. Doc Holyday Răspunde

    Autoritățile au anunțat că marți nu mai era niciun pat liber în secțiile ATI COVID din spitalele din România. Potrivit surselor Digi24, este pentru prima dată de la începutul pandemiei când ne aflăm în această situație.Nou record: Peste 15.000 de cazuri de COVID și 252 de decese. Rata de pozitivare a crescut la 20%Cinicul calcul matematic al valului 4: O mie de bolnavi așteaptă un pat liber în spital. Medicii vorbesc de “următoarea mare lovitură”România este în plin val 4 al pandemiei de COVID-19. Unul mai mare decât cele prin care am trecut până acum. Și unul care încă nu și-a atins vârful. Recordul săptămânii trecute a fost 12.590 de cazuri, în 24 de ore. Conform estimărilor, vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi. Va fi un moment în care presiunea pusă pe sistemul medical, acolo unde se dă cu adevărat lupta împotriva virusului, va fi insuportabilă.
    Peste 90% dintre pacienţii care ajung la spital sunt nevaccinaţi. În cazul lor boala se agravează repede şi au nevoie de oxigen, pentru că le sunt afectaţi plămânii.

    “Sunt foarte mulți, foarte mulţi. Nimeni nu crede. Tocmai de asta am spus că o să spun la toată lumea”
    Ionela este în această situaţie. A ajuns la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni dimineaţa la 5 jumătate, în Unitatea de Primiri Urgenţe. La ora 10 era tot acolo pe o targă, în mijlocul secţiei. Personalul îşi face loc pe lângă ea să ajungă la ceilalţi. Este conectată la o butelie de oxigen.

    Pacienta: “E foarte aglomerat, da! Nu ştiu cum fac faţă. Sunt foarte mulți, foarte mulţi. Nimeni nu crede. Tocmai de asta am spus că o să spun la toată lumea. Eu nu mă aşteptam să fie aşa nebunie”.

    Ionela nu s-a vaccinat. Nici ea, nici familia ei.

  2. mae Răspunde

    România cere ajutor internațional pentru a depăși valul 4 al pandemiei

  3. Pluto Răspunde

    „Inconştienţa celor de lângă noi, care încă se referă la boala aceasta ca la o răceală uşoară sau o gripă, care o compară cu orice fel de infecţie respiratorie sezonieră şi nu e aşa nici pe departe, nici măcar afectarea pulmonară nu seamănă cu o pneumonie. Plămânul, în cazul pacienţilor din ATI, în general funcţionează la nişte valori de avarie, sub 10-20% din ţesutul pulmonar mai este potenţial funcţional. Toată energia fiecărui pacient este consumată de respiraţie, ei nu pot să facă nimic altceva, inclusiv vorbitul cu noi la vizită este un mare consumator de energie. Avem pacienţi care comunică cu familiile prin mesaje, este mai uşor pentru ei. Familiile rămân îngrijorate şi surprinse că cel drag lor este infectat, este atât de grav, că doar de acasă a plecat treaz, cooperant. Evoluţia este fulminantă. Au existat pacienţi care s-au prezentat la spital cu o afectare pulmonară de 10-15%, iar, în următoarele două-trei zile, afectarea pulmonară a fost de 70-80%. Faţă de valurile anterioare, acum s-a schimbat virulenţa, severitatea bolii şi faptul că, de fapt, avem o opţiune, aceea de a ne vaccina, pentru a preveni formele extrem de severe şi internarea în Terapie Intensivă”, a fost mesajul transmis de medicul aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus.

  4. Praf de stele Răspunde

    Mulțumiri clasei politice și bisericii ortodoxe romane pentru totala lipsă de implicare în procesul de vaccinare!
    Mulțumim celor care refuză vaccinul, ne ajutați să fim din ce în ce mai buni, în timp ce voi sunteți din ce în ce mai puțini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.