Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

COVID-19 | Prefectura anunță 6 decese la spitalele din Satu Mare și Carei

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 16.249 îmbolnăviri, 14.629 vindecări și 476 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au  înregistrat 108 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au  înregistrat șase decese, două paciente de 62 și 75 de ani și doi pacienți de 69 și 75 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și două paciente de 87 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 162.679 teste, din care 879 realizate în cursul zilei precedente (274 Rt Pcr și 605 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 2 octombrie 2021, se află 816 persoane izolate și 833 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 2 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 772, din care 412  cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 96.076;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 01.10.2021, ora 07:15 – 02.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2536 persoane, dintre care 475 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2061 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

34 comentarii

  1. MaciLaci Răspunde

    Noi reguli in Izrael. Persoanele care nu fac doza booster pot pierde certificatul verde. Mediafax
    Abia astept sa iau doza 3

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Israel , analFabetule

      • Profesorul Răspunde

        Sunt corecte amandoua , depinde in ce limba.

      • Profesorul Răspunde

        AdevarateleStiri = limitatule !
        Israel (/ˈɪzriəl, ˈɪzreɪəl/; Hebrew: יִשְׂרָאֵל‎, romanized: Yīsrāʾēl;

      • Dr Răspunde

        Cica vaccinu nu e bun….Portugalia ,rata de vaccinare 84%
        infectati 690 decedati 7
        Danemarca – 425 infectati , 2 decedati.

        • @Dr Răspunde

          La Portugalia inmulteste datele cu 2 iar in cazul Danemarcei cu 4 oentru ca sunt mai putini ca si popor. Dupa aia compara datele. Bine ca nu vii cu date din Liechtenstein, Andorra sau San Marino. Asa ca nu arata nici la ei asa de bine cifrele cu tot cu supervaccinare! Dottore lui peste prajit ce esti! La care talcioc ai capatat diploma?

          • Aritmetica

            Si daca inmultesti ,tot mult mai bine stau , la ei este in coborare ,la noi recorduri in urcare , sa vezi dupa manifestatia de ieri ce vine .

        • Adevaratele Stiri Răspunde

          Dr, in Portuglia e bun guvernu. Vaccinul e acelasi. Ai intrat in jocu celor ce conduc tara. Inca mai crezi ca romanii sunt mai prosti ca portughezii? Portughezii sunt analfabeti! Am trait acolo si eu au cea mai mare rata de analfabetism din Romania si cei mai nescoliti! UE a finantat cu fonduri groase ca sa-i scoleasca! Aici e vorba de coruptie! De aia sunt putini vaccinati in Romania si Bulgaria. Dar tu nu o sa intelegi nicioada asta. Tu esti legat la priza

          • Adevaratele Stiri

            Am vrut sa spun “si ei au cea mai mare rata de analfabetism din Europa”

    • Homo Vaccinatus Răspunde

      Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, 92% erau nevaccinaţi”

    • Suedezu Răspunde

      Medic român din Suedia, în combinezon anti-COVID la maratonul Sibiului. „Mesajul meu îl ştiţi foarte bine: vaccinaţi-vă!”

      Laura Ghibu Ventimiglia, medic român stabilit în Suedia, a venit sâmbătă în România special să alerge, într-un combinezon anti-COVID, la Maratonul Internaţional Sibiu, pentru a atrage atenţia că fiecare dintre noi putem ajuta la evitarea tragediilor din spitale, în primul rând vaccinându-ne împotriva COVID-19, informează Agerpres.

      • @Suedezu Răspunde

        @Suedezu. Boi mai sunt! Sper să se sufoce! Combinezul nu este pentru alergat! Păcat că nu a fost maratonul ăsta vara când erau și căldurile alea infernale! Înțeleg că vor să promoveze vaccinarea dar asta e prea de tot! Bine că nu aleargă în uniforma lui Adam și Eva ca să atragă privirea! Ar putea să-și pună pe cap și ceva steag curcubeu cu lgbtq măcar, sau cu #metoo ori #blm! Nu încetăm să excelăm în absurdități penibile!

    • Gatzu Răspunde

      Florin Cîțu s-a vaccinat cu a treia doză: Majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc şi ajung în spital sunt nevaccinate

  2. RIP Răspunde

    Doliu în lumea muzicii. Un artist cunoscut din Suceava, mort la 44 de ani după ce s-a infectat cu COVID
    Lumea muzicii pierde din nou o valoare. Daniel Dragomirescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişt chitarist din Suceava, a murit la doar 44 de ani.

    • Bobor Răspunde

      Petrică Moise, o legendă a cântecului popular bănățean, a decedat sâmbătă. Interpretul de muzică populară, în vârstă de 74 de ani, se afla în spital, fiind infectat cu Sars-Cov-2.

    • .... Răspunde

      Pacienți consultați în ambulanțe, în fața spitalului de Boli Infecțioase din Iași, rămas fără locuri. „Lupta cu virusul a fost pierdută”
      Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-Covid în sectii Covid. Rata scăzută a vaccinarii împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu.

  3. Dacus Răspunde

    Ungurii, ajutor nesperat pentru România! Anunțul venit chiar de la Budapesta: Vă puteţi baza pe noi.
    Anunțul a fost făcut de către ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Acesta a transmis sâmbătă, 2 octombrie, că România se poate baza pe Ungaria iar sistemul medical din țara respectivă „are capacitatea” de a ne oferi un ajutor în tratarea pacienţilor.

  4. Fritz Răspunde

    Germania include România pe lista roşie COVID. Noi condiţii pentru românii care călătoresc în Germania de duminică
    Românii vor trebui să urmeze un nou set de reguli stabilite de autoritățile germane, dacă vor să treacă granița.

  5. K9 Răspunde

    Postacii la treaba. Ma bucur ca banii se duc pentru a plătii postaci in loc sa se repare spitale. Arafat rade si anunta restrângeri ale drepturilor omului in timp ce oamenii mor in spitale arse . Seful dgsu este direct responsabil de aceste incendii in concluzie trebuie sa plătească.

    • WAUUUU Răspunde

      Nimeni nu primeste nici un ban , alta insinuare a antivaccinistilor !
      Parca aveti o placere sadica in a vedea zilnic cum creste numarul infectatilor si deceselor , sau interese in pompe funebre .

      • K9 Răspunde

        @wauuuu sunt vaccinat complet in consecinta nu sunt antivaccinist si vulmea sunt trecut si prin boala pot demonstra asta . Tu poti demonstra ca nu se mananca substanta maro prin comentarii pe bani. Eu pot , tu poti

  6. ... Răspunde

    @K9, foarte corect! Dar cum afirma Arahat în gura mare recent, el nu e superman! Și asta e foarte corect! Doar că el moșește de 20 de ani tot sistemul! Dacă el nu se simte că e cazul să pîece atunci putem să spunem că e pe puțin nesimțit??? După Colectiv trebuia să plece deja! Se vede pe filmarea de atunci ce “”profesionist” estem unicul de el !😱🤮🥴

  7. Satmarean 1 Răspunde

    Seful DGSU face ce poate cu banii primiti de la GUVERN. Daca nu era el nici ambulante nici elicoptere nu aveam. Din pacate noi ne invrajbim intre vaccinati si nevaccinati ,in timp ce alte tari(Ungaria) are din primavara medicamentul Favipiravir care administrat in primele doua zile de la simtome faci o forma usoara si nu mai aglomerezi spitalele. La noi de ce nu se vrea? E vb de banii la cine se deconteaza? Avem conducatori care stau numai in genunchi in fata UE? Eu sunt vaccinat si recomand vaccinul dar respect si dorinta acelora care nu vor si au rezervele lor, dar atunci TU,GUVERN, asigura variante: testare, medicamente. Acum cica nu mai e valabila nici testarea. Cu asta nu pot fi de acord . Acorda omului sanse ,nu le diminua si dupa aceea mai vi si cu restrictii. Daca cineva doreste sa riste pe pielea lui sa o faca!

    • Béci Răspunde

      La unguri Fevipiravir este la farmacii , orice medic de familie poate prescrie.

      • ... Răspunde

        @Béci. Păi, exact cu asta răcesc gura și se pare degeaba! Adică tratamentul ambulatoriu! Și să nu te enervezi după aia! Avem o grămadă de oameni unii posibil dintre eu decedați care putea fi tratați astfel și nu se ajungea aici. Tot așa ungurii din start au atras în sistemul de vaccinare medicii de familie și au vaccinat prin ei foarte mulți. Noi exact invers!

  8. @Aritmetica Răspunde

    @Aritmetica ! Totul se trage de la congresul PNL. S-a ajuns la București de la 3,5 la peste 8,5 într-o săptămână! Dar asta veci nu vei recunoaște că nu ai voie!

    • Aritmetica Răspunde

      Nu ai dreptate , pesedist deghizat , din 5000 participanti cati erau din Bucuresti ? Si erau vaccinati ,trecuti prin boala si testati.Cei din Buc nu puteau face asa mare infectare chiar daca ar fi fost toti infectati .Este logic, da tu nu te pricepi , decat la teorii conspirationiste.
      La demonstratie NU !

      • @Aritmetica Răspunde

        Bugetar mascat! Hai să nu-ți povestesc eu de ce și cum la congres că așa e mai bine! Nu sunt pesedist, îi urăsc. Ți-a băgat în cap șeful că dacă cineva nu e de acord cu tine ăla ți-e dușman de moarte? În acest context unde plasezi USR? Că nu prea le place Cătzumîtzu? Deci este dușmani și ei?

  9. ... Răspunde

    @K9. Se demonstrează înfă o dată că dacă nu ești de acord și nu aplauzi la orice ești anti. Așa pățesc și eu mereu. Tot caut dar încă nu găsesc nicăieri cum că ar fi fost interzisă gândirea printr-o decizie luată pe genunchi a grupului.

  10. Lelutica Răspunde

    Și eu care credeam că rugăciunea te scapă de covid…nu mai dati bani pentru catedrale si popi, muie doamne, ha, ha, ha…
    Romanii dau bani pentru catedrale iar bolnavii mor arsi in spitale….proasta natie esti române !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.