Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

COVID-19 | Șase decese în ultimele 24 de ore, la spitalele din Satu Mare și Carei

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 18732 îmbolnăviri, 16985 vindecări și 580 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 88 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 6 decese – o pacienta de 61 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și o pacienta de 73 de ani si patru pacienti de 58 ani, 66 ani, 69 ani si 72 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 180012 teste, din care 725 realizate în cursul zilei precedente (300 teste RT-PCR și 425 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 28 octombrie 2021, se află 923 persoane izolate și 167 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 28 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1476, din care 1212 cu prima doză și 192 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea);
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 108.241;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 27.10.2021, ora 07:15 – 28.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2127 persoane, dintre care 55 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2072 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.


CITEȘTE ȘI:

10 comentarii

  1. Dr Răspunde

    Dovezile actuale din studiile de caz și studiile observaționale ample sugerează că, în concordanță cu cercetările asupra altor virusuri respiratorii comune, un răspuns imunologic protector durează aproximativ 5-12 luni de la infecția primară, reinfectarea fiind mai probabilă în cazurile în care prima infectare nu a oferit un răspuns imun suficient de puternic. Memoria celuleor poate ajuta la “domolirea” simptomelor în cazul în care boala apare din nou, se arată în studiu.Persoanele care au trecut prin forme grave ale bolii pot avea anticorpi și după 8 luni de la infectare. Analizând mai multe studii, cercetătorii estimează o perioadă de imunitate de 8-12 luni, mai mică în cazul celor care au avut simptome ușoare (circa 5 luni). În schimb, cei asimptomatici își pot pierde toți anticorpii la doar 8 săptămâni de la infectare sau rămân cu cantități foarte mici.Imunizarea hibridă este în continuare cea mai bună soluție, adică anticorpii dobândiți în urma trecerii prin boală ar trebui “ajutați” prin vaccinare. Cea mai bună imunitate o au cei care au și trecut prin boală, s-au și vaccinat.

  2. Linkin Park Răspunde

    Care e bilanțul global al deceselor COVID? Numărul real poate fi de trei ori mai mare decât cel oficial
    Citeşte întreaga ştire: Care e bilanțul global al deceselor COVID? Numărul real poate fi de trei ori mai mare decât cel oficial

  3. Adevarul Răspunde

    BioNtech
    Vaccinul nostru nu a apărut așa pur și simplu, ci se bazează pe o biomoleculă care se află în fiecare celulă din corpul nostru. Nu introducem nimic străin în organism și ne bazăm pe un cadru științific foarte solid, după ce s-a investit mai bine de 30 de ani în cercetarea aferentă. De aceea am putut dezvolta atât de rapid acest vaccin.
    Citeşte întreaga ştire: Creatorii vaccinului Pfizer: „Coronavirusul va deveni o viroză controlabilă”. Ce spun despre oamenii care resping imunizarea

    • @Adevarul Răspunde

      Atunci ar trebui sa discutam si despre cercetarea in situ din sud-vestul Chinei prin care s-a incercat lecuirea coloniei bolnave de lilieci prin lansarea in colonie a proteinei purtatoare de gena modificata si care a dus la aparitia acestui monstru. Ne-am jucat de-a Dumnezeu si acum platim. De ce nu spui tot adevarul @Adevar?

  4. Maria Răspunde

    O fată de 24 de ani a murit de Covid după ce a născut: “Nu avea nicio boală, sănătoasă tunUnei fetiţe care abia s-a născut, COVID-19 i-a furat dreptul de a-şi cunoaşte mama. Cea care a adus-o pe lume s-a stins la numai 24 de ani. S-a întâmplat la Botoşani.

    Iar povești amare ca aceasta sunt peste tot în ţară. Dintre cei peste 400 de morţi raportaţi de autorităţi de miercuri până joi, 3 nu împliniseră 30 de ani. Doar în ultima lună boala a adus doliu în 11 mii de familii din România.

    Cătălina avea doar 24 de ani și a stat în spital timp de o lună. Tânăra era însărcinată în luna a 8-a așa că medicii au operat-o de urgență ca să îi salveze pruncul. Biata de ea nu și-a văzut niciodată fetița. Vestea că s-a prăpădit i-a șocat pe ai ei. Erau convinși că se va face bine.

  5. România reală Răspunde

    Fantastic! Arhiepischopul Jurma a admis vă România a intrat pe pantă descendentă a pandemiei pe valul 4 asta după ce inclusiv în Ungaria preaslăvită masca redevine în unele locuri obligatorie! Și asta după ce tot Jurma zicea că în decembrie vom fi pe platou din cauză că nu am fost cuminți! Nu ar fi mai bine să ziceți că habar nu aveți de fapt? Mai coborâți în stradă și vedeți și voi realitatea! Nu numai adunați acolo cifre de la INS că așa iese marmeladă.

  6. Sandra Răspunde

    H&R degeaba le spui ..ca nu intereseaza pe nimeni, pe unii nu intereseaza doar cifrele-cati sunt infectati, cati au murit, de reactiile adverse sau decesele dupa vaccin nimeni nu pomeneste.. , mai exista si presa necenzurata externa pe care nu toti o citesc. Dacă o hârtie te condiționează să circuli liber, atunci nu ești liber.Astăzi sunt spitalele pline cu oameni de rând, în timp ce nimeni din clasa politică nu a fost măcar confirmat cu noul coviduț. Nu a ajuns nici unul dintre ei pe la ATI, nici ca pacient și nici ca vizitator.Am ajuns să ne urâm, să ne certăm, să vorbim doar despre vaccin și restricții. Adevărata criză de sănătate publică rezidă în frica generalizată care s-a transformat și a evoluat într-o formă de psihoză delirantă în masă.Urmează alt pericol..identitatea digitală forțată de UE..nu vom mai avea nimic..totul va fi comasat intr-un cont cu date personale, portofel electronic buletin, etc si raționalizat.. nimic fizic..totul digital.Asta se propune in parlamentul european.Din pacate daca spui asta cuiva..esti conspirationist, analfabet, needucat, etc. Pentru unii vaccinul este salvator, pentru alții nu este. Nu pentru toți este salvator. Nu știm toate despre acest vaccin. Dacă medicii ar fi toți de acord cu vaccinul, n-am avea nici o îndoială,dar multi il refuza din cauza reactiilor adverse provocate in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.