Ultima actualizare: azi, 21:48

Publicitate

Descoperă cum poți rezolva problemele din relație și cum o poți consolida?

În urma unor studii, aproape 40% din căsătoriile nou încheiate se destramă. Între timp, cercetările arată că relațiile bune și sănătoase sunt asociate cu o sănătate mentală și fizică mai bună. Dar construirea unei relații conștiente necesită cunoștințe, muncă și angajament.

Întreabă-te: obții rezultate bune la locul de muncă ușor sau le obții cu muncă grea? Compania se conduce singură sau necesită un angajament constant în dezvoltarea sa? La fel este și cu o relație. Nici cea bună relație nu se va menține singură, așa cum nu sunt suficiente niște paturi matrimoniale estetice pentru rezolvarea problemelor de natură intimă. Necesită crearea și gestionarea conștientă a energiilor de către cei care o creează. Este un proces fără sfârșit, deoarece trebuie să continui atât timp cât vrei să fii într-o relație distractivă și satisfăcătoare. Pentru aceasta ai nevoie de cunoaștere și înțelegere a proceselor care au loc în relațiile dintre oameni.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți consolidezi relația și să rezolvi problemele.

Pur și simplu nu va fi în regulă

Ține cont de faptul că fiecare perioadă mai dificilă este o oportunitate de a consolida relația. Nu vei cunoaște cu adevărat cealaltă persoană până nu vei afla cum se comportă într-o criză.

Secvența conflictului este următoarea: siguranță – comportament – interpretare. Relațiile au nevoie de abilitatea de a separa comportamentul de gânduri. De ce are nevoie de fapt cealaltă persoană? Care este intenția din spatele comportamentului ei? De ce spune el ceea ce spune și ce reacție așteaptă de la mine? Uneori, în loc să reacționezi la propria ta interpretare, va fi mult mai eficient să te întrebi „Cum te pot ajuta?” Vezi diferența dintre comportamentul celuilalt și propria ta interpretare.

Modelul părinților tăi nu va funcționa

Dacă folosești modelul familial al părinților tăi, vei afla rapid că relația ta este o poveste diferită. Acest lucru nu înseamnă absolut că totul despre relația părinților tăi a fost greșit. Ar putea exista multe aspecte pozitive și unele mai rele. Dar urmarea tiparelor familiale nu îți va satisface așteptările.

Pasiunea se va diminua în timp

Prima etapă a unei relații este foarte pasională. Cu timpul, vei fi mult mai aproape de subiecte comune, timpul petrecut și creșterea copiilor. Sexul în căsătorie devine plictisitor după un timp și chiar te va bate gândul să cumperi paturi de o persoană pentru dormitor. Obișnuința, un copil și o slujbă solicitantă sunt motive obișnuite pentru acest tip de probleme în cuplu, dar mai ales este vorba de pasivitatea ambilor parteneri. Așa cum o afacere în care nu se investește, falimentează, la fel și sexualitatea nesatisfăcută în căsătorie se stinge.

Sursa de imagine:
fizkes / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.