Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Marcaje rutiere speciale în Satu Mare: Fără telefon și căști la traversare!

Primăria Municipiului Satu Mare a implementat mai multe măsuri menite să asigure confortul pietonilor și care pot să scadă riscul accidentelor rutiere în zonele cele mai aglomerate din municipiu. De asemenea, municipalitatea a găsit o modalitate prin care să-i facă pe cetățeni mai responsabili atunci când traversează strada.

S-au realizat marcaje cu mesajul „Atenție copii!” pe străzile Ion Vidu, Fabricii, Inăului, Micu Klein, precum și marcaje desenate pe trotuar înainte de trecerile de pietoni, astfel încât să atragă atenția asupra faptului că pietonilor le este interzis să vorbească la telefon în timpul traversării.

De asemenea, s-au iluminat suplimentar prin corpuri LED trecerile de pietoni în peste 50 de locații din municipiu, dintre care amintim: Drumul Careiului, Bulevardul L. Blaga, Cloșca, 1 Decembrie, Botizului, Rodnei, Corvinilor.

„Pentru siguranța pietonilor și a participanților la trafic în general, căutăm soluții pentru evitarea incidentelor de orice fel. Tocmai de aceea am realizat iluminarea suplimentară prin corpuri LED a trecerilor de pietoni, marcaje cu mesajul „Atenție copii!” înainte de trecerile de pietoni, astfel încât să atragă atenția. Siguranța pietonilor și a celor care participă la traficul rutier este una din prioritățile Primăriei Municipiului Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Prioritare sunt trecerile de pietoni din jurul școlilor și cele care sunt amplasate pe cele mai aglomerate artere de circulație. Vor fi marcate cu astfel de mesaje peste 50 de treceri de pietoni.

Toate măsurile luate au fost supuse atenției Comisiei pentru siguranța circulației din cadrul Primăriei și au avizul Biroului Rutier Satu Mare.

 

8 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Lăudabilă inițiativa primăriei de a realiza aceste marcaje, chiar dacă sunt nereglementate!
    Ar fi o idee bună să continue și cu alte marcaje reglementate de lege, precum cele de interdicție a deplasării bicicliștilor pe trotuare!!

    • driver Răspunde

      Mai inainte a trecut una pe zebra cu ochii in telefon ,nu vedea nu auzea nimic , nici nu se gandeste ca daca o masina ramane fara frane exact atunci nici nu poate schita o evitare de ultim moment.
      Atrag atentia , unele masini au conducte de frane invechite ,care pot ceda oricand .
      Atentie deosebita la Ford Ka modele mai vechi ,se corodeaza deodata in multe locuri , poate genera surprize.

      • Unu' Răspunde

        Azi dimineata, un idiot de biciclist care circula pe trotuar, a sărit direct in fata mașinii, pe trecerea de pietoni! Bineînțeles că nu am oprit ci l-am ocolit, S-a oprit la limită! Dacă mă atingea cât de puțin, ăi trăgeam o mamă de bătaie de uita să meargă cu bicicleta! Este al treilea idiot doar în ultima săptămână!

  2. altu fără bmw Răspunde

    Ați urmărit momentul artistic în care Muza l-a atins pe careva de la Primărie după care s-au pus repede în practică vedeniile unora. Între timp noi ca administrație locală de la sine putere am modificat și Codul rutier. 🤔😱😲. Sau să înțelegem că unii au voie să picteze orice pe floaster spunând că e marcaj rutier?

    • Unu' Răspunde

      Pe mine nu mă deranjează că au făcut marcajele, poate vor fi câțiva pietoni care să fie mai atenți, datorită marcajelor!
      Dar măcar să facă și marcaje pentru bicicliști și trotinetiști! Într-o săptămână era să dau peste doi bicicliști și un trotinetist! Doi pe trecerea de pietoni, al treilea s-a hotărât să treacă strada la mijlocul străzii, de pe trotuar, printre mașinile parcate!

      • altu fără bmw Răspunde

        Sunt de acord și eu cu ce zici. E prăpăd cum circulă trotinetiștii și mai ales pe trotuar! Bicicliștii mai treacă-meargă pe lângă ei, unii parcă-parcă au mai auzit ceva trecător despre cum se circulă pe drumuri publice dar trotinetiștii sunt catastrofă! Am spus doar că este codul rutier care orevede și definește clar ce este un marcaj rutier. Atât. Că dacă ne apucăm să desenăm pe floaster ce ne trece prin cap ca și copiii de grădi (zâne ori elefanți roz) atunci ce nevoie mai avem de avizul poliției rutiere sau de orice lege legat de circulație? Începem să înlocuim legiuitorul??? Cu ce drept? Apropo, oare are avizul de la circulație grafitti-ul psta pe floaster? Că mă gândesc că dacă mă apuc să pictez și eu ceva asemănător una-două încasez o amendă! Înțelegi acum?

  3. Ghetdeprimar Răspunde

    Gaboru ia din toate directiile spaga, pista de biciclete pana la noroieni nu facut o desi este proiect, numa in centrumwuie gabore te n gura de betivan

    • Dorel Răspunde

      Lasa ca a facut mai multe decat coica! Coica nu a facut ci a distrus o bucata din pista de biciclete ca sa-si faca parcare la cabinete!
      Mai bun unguru decat olteanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.