Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Ministrul Educației anunță că 77,5% dintre părinți nu vor vaccinare pentru copiii lor

Ministrul Educației a anunțat miercuri numărul elevilor care au răspuns la formularul cu privire la intenția de vaccinare, titrează Digi24. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, 7,5% sunt de acord să se vaccineze, 15% sunt indeciși și 77,5% nu sunt de acord. În ceea ce privește numărul elevilor infectați, miercuri, la nivel național, acesta este de aproape 13.000. De asemenea, sunt infectate 4.392 de persoane din sistemul de învățământ.

,,Un lucru vreau să anunț și nu e îmbucurător. Am centralizat 290.000 de chestionare privind intenția de vaccinare. 7,5% sunt cu DA, 15% sunt indeciși și 77,5% sunt cu NU. În valoare absolută avem circa 22.000 de răspunsuri cu DA din partea elevilor, răspunsuri completate de părinți, avem 44.000 de indeciși și avem 224.000 de răspunsuri negative cu privire la intenția de vaccinare. Aceasta este realitatea pe care am preferat să o prezint cât se poate de transparent, chiar dacă, din punctul meu de vedere este o realitate tristă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cei 22.000 de elevi care doresc să se vaccineze, datele vor fi transmise în cursul acestei zile către CNCAV pentru a se putea organiza echipe mobile de vaccinare care să vină în sprijinul celor 22.000 de elevi care au declarat că doresc să se vaccineze în școală.

Ministrul Educaţiei a mai spus că aproape 13.000 de elevi şi preşcolari şi circa 4.400 de angajaţi din învăţământ sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. El a precizat, într-o declaraţie de presă, că sunt infectaţi 12.978 de elevi şi preşcolari, cu 4.500 mai mulţi faţă de săptămâna trecută, şi 4.392 de angajaţi, în creştere cu 1.700.

Sursa: Digi24

31 comentarii

  1. Golf Răspunde

    Majoritatea părinților au puțină gândire critică în ceea ce privește odraslele lor. Bravo.

    Sănătate prin alimentație curată, stil de viață sănătos și sport.

    Hai România.

    • zz Răspunde

      esti o rusine pentru specia umana 🙂

      • Inu Răspunde

        Iar tu, ești un bou spălat pe creier! Clar nu ai copii și te rog, fă un bine planetei și nu te înmulți!

        • Zz Răspunde

          Bine ca esti tu woke! Asta va e frica voua ma sa nu fiti pacaliti! Vezi doamne ei mananca sanatos! Parizer de Santec! Ei nu pot fi pacaliti ca is intelijenti superior! Si retardu ala de golf e tipu care a zis ca e prostie sa se doneze organe dupa ce mori ! Iq 1000 ! Da omu e woke el si cu hr ! Bozgori woke ! Ei nu is pacaliti !

  2. KIJFDTUG Răspunde

    SA NU BENEFICIEZE DE ASISTENTA MEDICALA GRATUITA !!!!!!!!!!!!!!
    NU VREI SA TE VACCINEZI ……………….PLATESTI DACA AI COVID !!!!!!!!!!!!!!!!

    • H&R Răspunde

      Mda, tipic romanesc. Dar impozitul pentru CAS sa plateasca toata lumea.

      • Golf Răspunde

        @hr, ăștia sunt români doar în cartea de identitate. În realitate sunt drone biologice fără suflet, niște mașini biologice care nu au ajuns nici măcar la statutul de sub-om.

        Hai România, hai românii!

        • H&R Răspunde

          Cred si eu ca da. Scrie numai cu litere mari, o gramada de semnul exclamarii. O fi efectul FB crash de 7 ore? Am inteles ca s-au sters ceva baze de date.

          • Mikado

            @H&R,
            Grămada înseamnă “o cantitate mare de obiecte”, conform dicționarului; nu știi sa formezi pluralul… ai mari probleme cu gramatica limbii romane; auzi la el “ o grămada de semnul exclamării”.
            Vai de capul tău …
            Știu ca te “doare in lateral” de părerea mea, nu trebuie sa te “doara” nicăieri de părerea mea, dar ar putea sa-ți fie rusine ca cu știi sa scrii si sa vorbești corect,😜

          • H&R

            @Mikado. Bă boul satului. Limbii romane, sau limbii române? Ești un bou și jumătate, cap de pwlă!

      • Jolta bă retardatule tipul are dreptate Răspunde

        Bă retardatule tipul are dreptate… Singur ai adus o decizie că nu te vacciinez să suporți consecințele.
        Dacă nu îți convine deciziile să părăsești societatea.

      • zz Răspunde

        Zorro, du-te in ungaria ca astia cu IQ mare is la mare cerere pe-acolo nu tre sa plateasca nimic numa primesc (nu iti zic ce primesc ca ai atata imaginatie) ! A da , te rog sa il duci si pe Golf cu tine. Nu uita sa va luat ide merinde ceva sanatos si sa face-ti 10 flotari.

    • Golf Răspunde

      Să nu mi se ia cas și cass, 35% din venit, și sunt perfect de acord.

      • H&R Răspunde

        Daca ajungi la un spital din RO, trebuie sa dai spaga cu plicul mare minim 500 de euro. Pana la urma mai bine la un spital privat daca calculezi bine.

        • Golf Răspunde

          Așa este și în alte state. Vezi SUA, acolo totul este privat, ajungi la spital cu ceva mai serios și te trezești cu facturi amețitoare care te bagă direct în faliment personal. Măcar ei au așa ceva, faliment pe persoană fizică.

          Diferă condițiile din spital și competențele cadrelor medicale.

        • zz Răspunde

          Vezi ca ti-a picat creierul urias.

    • Mido Răspunde

      Alt robot! Scrii cu litere de tipar, uiți degetul pe semnele de punctuație dar îți dai cu părerea cu o vașnică ură proletară! Cum a zis ăla mai sus: nu te înmulți nici tu, că ne ducem dracului cu atâția trepanați! Știu, textul v-a fi greu, greu pentru tine, nu te teme, e adresat unei categorii superioare de inteligență! Rămâi tu nemuritor 🤣 cu vaccinul tău cu tot! Cică după a patra doză o să începi să luminezi noaptea!

      • Mikado Răspunde

        @Mido,
        Cuvântul “vasnica” nu exista in dicționarul limbii romane; fii bun, te rog, si spune ce înseamnă si de unde l-ai scos; asta, doar ca sa știm si noi.
        Adevarata vorba aceea care spune ca prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul…😜

  3. Satmarean 1 Răspunde

    @KIJFDTUG. Corect

  4. radical2 Răspunde

    Macar ne prezinta realitatea . Ceea ce este foarte corect din partea lui. Ca e trista sau nu, Nu cred ca dansul e in masura sa decida . E doar parerea lui. Dar nu vad de ce ar fi trista. Pana la urma fiecare decide pentru el ce e trist sau nu. Ce doreste sau nu. Iar despre ingrijiea medicala.. ca am vazut multe comentarii ciudate. Atata timp cat o persoana contribuie la sistemul sanitar. Asa puscat cum e el. Trebuie sa beneficieze de acele servicii. Ca asa este democratic corect. Observ in ultima vreme ca cei ce aparau valorile democratice, cei ce o ard ca oameni “inteligenti”, au niste apucaturi dictatoriale de neimaginat inainte de pandemie. Ce so fi intamplat cu acesti oameni de s-au sucit asa? Nu sunt anti vaccin fiindca fiecare daca doreste , se vaccineaza. Dar sunt anti masuri irationale pe care guverun le-a luat impotriva nevaccinatilor. Se incalca dreptul la libertate. Pe langa asta se adauga si atitudinea aroganta si superioara a celor vaccinati. Fara nicio justificare, evident :)). Atitudinea asta e alimentata de multele stiri despre cat de buna e vaccinarea sau stiri negative antivaccinisti. Asta influenteaza mult comportamentul oamenilor. Un comportament impotriva celor nevaccinati. Exact ca in Germania nazista. Oamenilor li sa prezentat ca evreii sunt raul absolut pentru popor. Si creierul oamenilor a fost alimentat cu aceasta idee. Cam asa este si acum. Pe langa regulile stupide, sunt multi spalati pe creieri si adopta o atitudine agresiva impotriva nevaccinatilor.

    • zz Răspunde

      Asta cu ingradirea libertatii e un pic cam prea exploatata de antivaccinisti.
      Eu consider ca pot sa beau alcool si sa conduc masina, daca statul imi interzice inseamna ca imi ingradeste libertatea de a decide. Eu consider ca pot sa conduc si dupa o sticla de wisky… Si daca fac accident si mor e alegerea mea nu ?

      Cam asa suna libertatea voastra.
      Ca ii aberatie covidu ca nu e, e o chestie de sanatate publica si ce face un om poate afecta 10000 oameni si trebuie sa intelegem asta.Eu nu sunt in masura sa decid sau idiotu de GOLF pentru ca nu suntem virusologi sau nu avem studii de specialitate in domeniu. Statul trebuie sa aleaga oamenii de specialitate s iei sa ne spuna daca sa ne vaccinam sau nu ! Daca nu va place cine e sus la stat atunci nu mai ii faceti campanie electorala pentru ei ! A da stiu voi nu ati ales cu ei voi ati vrut sa fie la putere aia de la AUR sau PSD ca aia is curati, aia is buni !

      • radical2 Răspunde

        Eu susțin reformele USR. Dar îmi place cum vă dați cu părerea:))) . Credeți că toți nevaccinații sunt PSDisti sau sustinatori AUR :)) sau proști, altfel spus. Ei bine, sunt și doctori foarte pregătiți printre nevaccinați . Nu e bine să-i băgați în aceeași oală. Mai ales că pretențiile de la voi ăștia “deștepți” sunt mari…sau asa ar trebui sa fie la câtă importanta își dau unii. Legat de băutură. Da , poți alege să conduci băut . Îți asumi . Așa cum poți circula nevaccinat.Iti asumi. Diferența e că la volan poți urca băut . Da in restaurant nu poți merge nevaccinat. Și de aici pot incepe discuțiile de genul..ahh că îi infectezi pe alții. Poi și alții iși asuma când intră in restaurant, nu? Adică știu ca mă pot infecta de la altu daca intru in restaurant și el știe la fel și tot așa. Conducând beat , ai mai mari șanse de accident, dar îți asumi. aici în schimb , poți omora oameni nevinovați
        că nu există “vaccin” ca un bețiv sa nu intre in tine. Iar în cazul virusului, exista vaccin. Deci nu ar trebui sa fie grija vaccinatilor de infectare că doar vaccinul e soluția, nu? Eu nevaccinat , daca crap fiindcă nu m-am vaccinat, asta e . E alegerea mea… naturală:)) sau prostia mea cum le place unora să spună. Da. Așa e . Și de când te mănâncă pe tine grija?

        • Sîca Răspunde

          @ radical 2 Pe mine personal, nu mă mănâncă grija,in general chiar apreciez, dar…….primul și ultimul rând mă face intradevăr să cred ….că ești beat. Fără supărare….când te trezești..!!

          • radical2

            iar pe mine toate randurile ma fac sa cred ca esti prost. serios…cand te destepti putin ? :))

  5. coriolan Răspunde

    Nici bani de asigurare nu primesti daca te ai sinucis …..cei care nu sunt vaccinati sa nu primeasca nici asistenta medicala .
    Alegerea lor ……fie care aduce o decizie , sa suporta consecintele .

  6. dia Răspunde

    Eu nu sunt antivaccinista userista,aurista etc.. doar ca ,la fel ca alti oameni, am probleme cu inima si circulatorii si nu ma risc sa imi injectez ceva care mi-ar face mai multa rau. Stiu multe persoane apropiate carre nu se simt bine dupa vaccin, cu tromboza, tahicardie, febra saptamani intregi, si sincer nu imi lipsesc probleme in plus Am trecut prin boala..nu usor..dar sistemul meu imunitar a invins-o.Asa ca sa nu va manance grija pentru altii!Am prieteni vaccinati care tot au facut boala si destul de urat…Si inca ceva: eu nevaccinata ma duc lla un eveniment cu test negativ, TU VACCINAT nu te mai testezi ca ai vaccin..dar poate esti POZITIV.In ciuda faptului ca esti vaccinat- esti contagios, dar nu stii.Eu testata negativ la inceput ma contaminez de la tine VACCINAT da cu COVID..deci care e mai periculos?Cine vrea sa se vaccineze ..cine nu ..sa se protejeze..fiecare cu corpul lui!

    • radical2 Răspunde

      @dia, Nu iti mai bate capul cu explicatii logice. Poti sa le explici ca la copii ca e fara rost, credema. Funktioniert nicht :)). Oricum oamenii sunt destul de incapatanati si pur si simplu nu vor sa inteleaga lucrurile astea. SAu chiar sunt prosti, dar asta nu e atat de grav:))

  7. H&R Răspunde

    Mikado și zz. Ori scrii sub numele de Mikado ori sub zz. Că ești aceeași persoană primitivule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.