Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Municipiul Carei va avea bazin de înot și adăpost pentru câinii fără stăpân

În cursul zilei de ieri, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a semnat contractele de execuție pentru construirea centrului recreativ cu bazin de înot, a unui adăpost pentru câini comunitari, respectiv pentru elaborarea studiilor și proiectelor pentru continuarea reabilitării castelului, a anexelor servitorilor, a turnului de apă și a parcului dendrologic. Valoarea totală a celor trei contracte este de aproape 16 milioane de lei.

”Noi proiecte din fonduri europene intră în linie dreaptă. Continuăm să modernizăm Careiul prin realizarea acestor investiții. Am semnat contractul pentru construirea centrului recreativ cu bazin de înot din incinta bazei sportive Victoria. De asemenea, am semnat contractul în vederea elaborării studiilor și proiectelor pentru continuarea reabilitării castelului, a anexelor servitorilor, a turnului de apă și a parcului dendrologic. Aceste documentații tehnice vor sta la baza unei cereri de finanțare în valoare de 10 milioane de euro, care va fi depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027. Tot ieri, am semnat contractul pentru construcția unui adăpost pentru câinii comunitari, care va fi amenajat lângă fosta groapă de gunoi a Careiului, închisă și ecologizată”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Centrul recreativ din incinta stadionului Victoria din municipiul Carei va cuprinde un bazin de înot (25 m lungime cu şase culoare), o sală de gimnastică de mici dimensiuni, având alături un miniteren de fotbal şi un şah în aer liber. Lucrările, în valoare de 13,7 milioane lei, vor fi executate de asocierea Tarr & Tarr SRL- M Sys SRL- Constructorul Salard SRL. Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Studiile și proiectele pentru continuarea reabilitării castelului, a anexelor servitorilor, a turnului de apă și a parcului dendrologic, în valoare de 1,092 milioane lei fără TVA, vor fi realizate de K&K Studio de proiectare SRL din Cluj Napoca. Firma clujeană va elabora studiul de fezabilitate, autorizația de construire, proiectul tehnic și detaliile de execuție, urmând să asigure asistență din partea proiectantului pe durata implementării viitorului proiect de 10 milioane de euro care va fi depus în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027.

Viitorul adăpost pentru câinii comunitari, cu o capacitate pentru 120 de animale, va fi construit de SC Repcon SA Oradea. Lucrările vor cuprinde asigurarea utilităților necesare, construirea unei clădiri administrative, a unor spații pentru adăpostirea animalelor, realizarea instalațiilor interioare, amenajarea accesului pietonal și auto, respectiv împrejmuirea boxelor cu gard de protecție. Investiția, în valoare de 845.000 lei, va fi finanțată din bugetul local.

 

Un comentariu

  1. 😎😎Deejay😎😎 Răspunde

    … unde maghiarul e stãpân (primar), rezultatele vin be bandã rulantã! 🥳
    Köszönjük!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.