Ultima actualizare: azi, 11:21

Naţionale

Persoanele ce s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapel cu Pfizer sau Moderna

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), însă îl vor putea face și cu același ser dacă doresc, a anunțat vineri președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. De asemenea, medicul vine cu precizări privind doza booster pentru persoanele vaccinate cu serul companiei Moderna.

Recomandările medicilor pentru vaccinații cu Johnson&Johnson

Rapelul este recomandat pentru toți cei vaccinați cu Johnson&Johnson de cel puțin de 6 luni. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar.

Acesta a precizat că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

O nouă recomandare pentru vaccinații cu Moderna

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut precizări și cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri produse de Moderna.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

7 comentarii

  1. un om e doar un numar Răspunde

    nu conteaza, bani sa iasa!!

    • geo Răspunde

      comentariul tau de om prost !
      Ce bani sa iasa ? vacinurile nefolosite expira , si se duc banii , pe degeaba , iar oamenii se imbolnavesc ,mor .
      Din cauza nevaccinatilor avem numar mare de infectati ,decedati ,iar economia merge mai rau , se inchid locuri , inclusiv de munca .

      • @geo Răspunde

        No problemo! Deja EMA a publicat cine trebuie să facă a 4-a doză așa că problem solved! Probabil opțional, a se citi ibligatoriu. Ce tot vă panicați așa repede?

        • H&R Răspunde

          In Suedia deja se aplica a 4-a doza de Booooster. Cum e cu un booster in plus, o sa apara in ca un o in cuvantul booster .

      • H&R Răspunde

        @geo vrei sa zici ca Pfizer si alte fabrici de vaccinuri covid vor da faliment? Nu ai inteles esenta. Mai citeste si tu ceva site-uri economy in pusca mea. Ce prognoza au facut astia si cat va fi profitul lor anul asta din vaccinuri covid. Dupa aia discutam, pana atunci nu avem despre ce.

      • Heinrich Himmler Răspunde

        Să le giugiulești bărzoiu’ la toți cei nevaccinați !!!
        Rasistule !!!

      • Dani Răspunde

        Esti prost rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.