Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Peste 100 de sătmăreni, sancționați pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun. Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Satu Mare au fost organizate 36 de acțiuni, în cadrul cărora au fost verificate 1655 de persoane aflate în carantină și 2838 de persoane aflate în izolare.  Totodată, au fost controlate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 223 de mijloace de transport persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 140 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

3 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Presupun ca nu vin aceeiasi gabori care ziceau ca nu se vaccineaza nici daca ii da afara sa verifice certificatul.

  2. Stelian Răspunde

    De ce nu merg și pe la restaurantele unde se organizează nunți , nici urma de dezinfectant , masca sau distanțare socială , am fost recent la o nunta in SATU MARE , pe lângă ca erau 450 de persoane nu a purtat nimeni masca , Rensponsabili localului ar fi trebuit sa se ocupe de asta iar poliția sa verifice dacă se respecta , așa este la toate localurile , va mai mira atâtea cazuri ? Păcat ca va luați bani aproape degeaba !

  3. Matroz Răspunde

    A scos PNL toată Poliția in stradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.