Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

UPU Satu Mare se extinde și se modernizează. Investiție de aproape 12 milioane de lei

Consiliul Județean Satu Mare va lansa în cel mai scurt timp procedura de achiziție a contractului de servicii de proiectare pentru investiția ”Modernizare, extindere și dotare Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare”, implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Prin acest proiect, UPU se va extinde pe cele două nivele, parter și etajul I. În aceste spații se vor asigura circuitele funcționale în partea de examinare, tratare și supraveghere, dar se va amenaja și o sală pentru computer tomograf. De asemenea se vor amenaja spații pentru arhivă și o sală de ședințe conform legislației în vigoare.

Intervențiile de modernizare vor avea ca obiect asigurarea circuitelor funcționale medicale, modernizarea rețelelor de supraveghere video, anti incendiu, de ventilație și climatizare, etc. Se vor folosi corpuri de iluminat cu consum redus de energie electrică și un sistem de recuperare a energiei termice.

Valoarea totală a investiției, conform devizului general cuprins în proiectul tehnic elaborat în scopul realizării investiției, este de 11.810.675,14 lei inclusiv TVA. Durata de execuție a lucrărilor prevăzute în proiect este de 12 luni.

8 comentarii

  1. Hitler Răspunde

    degeaba se modernizeaza tot te trimit acasa sa mori….

  2. Eu Răspunde

    Cadrele medicale n-au avut până în prezent condițiile de muncă aferent studiilor avute. În loc să ajutăm pentru viață, am creat spații fastuoase comerciale! Doar fățărnicia ne-a mânat ani de zile! Investițiile pe care le fac în UPU sunt la sume infime. Nici în ultimele ceasuri, nu știm să fim oameni darnici!

    • România reală Răspunde

      Cadrele medicale și nu numai au pus umărul din greu la decredibilizarea întregului sistem sanitar, la spital era totul nașpa dar te trimiteau la cabinetele lor. Nici creșterea salariilor nu a îmbunătățit comportamentul lor față de bolnav ba din contră. Același lucru și în cazul angajaților la primării ori consilii județeane. Au căpătat aere și mai tari cu toții. Mă tot gândesc să le cer declarații pe proprie răspundere ori ceva încă nu știu ce numai așa de arta meseriei cum mai prind pe unul. Cam atâtat bază legală ar avea câtă bază are și ce fac ei de multe ori. Trebuie să dispară de tot niște generații prost educate ca să avem și noi o țară locuibilă.

  3. H&R Răspunde

    @Eu, “am creat spații fastuoase comerciale! ” alea-s bani privati, nu de la stat. Cu banii tai faci ce vrei… aproape ce vrei.

  4. Codruta Răspunde

    Mergeți la finanțe ,la poliție , la o instituție bugetară să vedeți acolo umilință și bătaie de joc pe banii voștri.

  5. Eu Răspunde

    M-am ocupat ani de stat și mă ocup de ani de privat! Cu examene dificile și foarte supuse legilor! Iar spatiile comerciale, la care te-ai gândit, sunt din împrumuturi bancare.

    • English pacient Răspunde

      Totul e cam degeaba dacă nu aducem și niște cadre medicale mai de Doamne ajută. Mulți duc lipsă de multe. A se vedea și cazul doctoriței de la policlinica veche. Unii sunt buni dar cum se spune o rândunică nu ne aduce vara.

  6. kati Răspunde

    FELICITARI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.