Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Elevii se întorc fizic la ore în școlile unde rata de vaccinare e peste 60%. Situația în județul Satu Mare

Școala și grădinița încep, luni, pentru toți copiii, iar orele se vor ține fizic acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%, a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus că, potrivit situației de săptămâna trecută, rata de vaccinare de peste 60% există în 54% din școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat.

Potrivit datelor de până acum, 1,8 milioane de elevi și copii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță luni. În sistemul de învățământ avem disponibilă rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță, nu se mai întâlnește acest lucru în niciun domeniu, a explicat ministrul.

Excepția de la regula anunțată de Sorin Cîmpeanu este că, acolo unde sunt profesori în carantină sau infectați sau unde sunt probleme de infrastructură, școala poate face cerere pentru ore online chiar dacă are rata de vaccinare peste 60%.

Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din județul Satu Mare:

 

 

22 comentarii

  1. Panda Răspunde

    Mulțumim pentru informații, dar nu este corect să fie impuse astfel de reguli!

    • Statistics Răspunde

      60% din personal vaccinat NU împiedică școala să devină un focar. Pregătiți-vă să o luăm de la capăt!

    • Cezici ? Răspunde

      Parlamentul leton a aprobat joi, în procedură de urgenţă, un act normativ care permite concedierea angajaţilor, atât din sectorul public, cât şi din cel privat, care nu se vaccinează anti-COVID-19
      Citeşte întreaga ştire: Prima țară din UE care permite angajatorilor să-și concedieze angajații nevaccinați

    • Ce@ Panda - vrem o tara ca afara dar cu democratie originala , adica cum vrei tu... Răspunde

      Două treimi din forţa de muncă din SUA, obligate să se vaccineze până la 4 ianuarie
      Citeşte întreaga ştire: Două treimi din forţa de muncă din SUA, obligate să se vaccineze până la 4 ianuarie

      • cazma Răspunde

        ursulet su curios ai un document pentru ceea ce zici ? in SUA nu e obligatoriu vaccinul pentru a merge la munca, Deocamdata

    • info Răspunde

      ww.realitatea.net/stiri/actual/preotul-comunei-cu-cea-mai-mare-rata-de-infectari-din-vaslui-rapus-de-covid_6185a71744836d5054748ac0

    • Dr Răspunde

      Este molnupiravir tratamentul-minune?
      Ei bine, da și nu. Să rămânem totuși cu picioarele pe pământ. Acest antiviral a arătat rezultate bune la cei cu forme ușoare și medii ale bolii, cu cel puțin un factor de risc (obezitate, vârstă peste 60 de ani, boli de inimă, diabet) pentru avansarea către forme severe. Ce înseamnă rezultate bune? Reducerea cu 50% a riscului de spitalizare sau moarte.

      Să ne înțelegem: să ai un antiviral pe care-l poți lua și acasă, el reducând riscul de spitalizare/deces cu 50% este grozav! Dar ce facem cu celelalte 50 de procente?

      Ei bine, vaccinarea rămâne CEA MAI BUNĂ CALE de a preveni spitalizarea/formele grave/decesul.

      CITEȘTE ȘI: Efectul pe care îl are COVID-19 asupra creierului: Cu câți ani te îmbătrânește

      Aceste antivirale își păstrează indicația pentru cei care fac boala, asigurând un scut în plus. Dar scutul nu bate vaccinarea.

      Molnupiravir blochează o enzimă virală și nu lasă virusul să se înmulțească. Scăzând viremia, corpul poate ține lucrurile în frâu și imunitatea are șanse mult mai mari să scape de virus.

      Mai multe produse similare sunt în teste. NU avem aprobare EMA pentru noi. Așteptăm cuminți.

      Calea de protecție înaltă este tot vaccinarea. Dar facem progrese și cu medicamentele. Ceea ce e minunat”, a scris Dr. Vasi Rădulescu.

    • 6 Răspunde

      https://www.libertatea.ro/stiri/vaccinare-bordel-austria-3822131
      Citeşte întreaga ştire: În plin val patru al pandemiei, austriecii se pot vaccina și la bordel: „E grozav! Dacă era în altă parte, nu mă imunizam”

  2. phiphi Răspunde

    Și elevii ? Toți au sub 12 ani? Altfel nu este relevant niciun procent.

  3. Delia Răspunde

    Vaccinul e un act medical ,deci nu poti fi obligat sa-l faci. Dar vad ca nu intereseaza daca treci prin boala..E decizia fiecaruia ,oricum nu te protejeaza de infectie.Sa fie testata toata lumea ,altfel ne invartim intrr-un cerc vicios.

    • Delia Răspunde

      Zilnic sunt aproape 200 de trecuri prin boala care se reinfecteaza .Numarul lor a ajuns la 8000 !
      Asa ca inapoi la cratita si lasa postarile , aburestete pe feisbuci .

      • ... Răspunde

        În țările normale luni testează copiii prin test rapid. Toți, inclusiv cei vaccinați. Știu nu de un caz ci de mai multe în oraș din rândul cadrelor pedagogice care erau vaccinate și s-au reîmbolnăvit, ba mai mult erau pe ce să ajungă la ATI! Așa că ciocul mic și joc de glezne! Cum se raporta dacă decedau? Și cine era de vină? Cine dă test pozitiv se face test covid PCR. E foarte simplu. Noi încă ne învârtim în jurul cozii. Inclusiv tu. Iar rezultatul este acesta din cauza fricii induse în oamenii simpli. Felicitări! Citește cu atenție.
        https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-o-femeie-bolnava-de-covid-s-a-aruncat-de-la-etajul-6-al-spitalului-floreasca_2081130.html

        • Sîca Răspunde

          A ajuns gândacul în
          vârful bălegarului și continuă să dea lecții, având la fiecare postare exemple de cazuri cu, “el , “cineva din familie, “cunoștințe din oraș, ne mai vorbind de câte dovezi, toate “documentate științific, timp in care omenirea a ajuns la ideea că ” momentan” singura soluție este vaccinarea. Îmbucurătoare sânt, apariția altor medicamente ptr. prevenirea infecțiilor cu cov. Iar noi, trebuie să fim optimiști să nu ne uităm in gură la acest mâncător de rahat (puțin spus) …

          • ...

            Tu să spui un Tată-l nostru zilnic la prima oră că nu ai avut experiențe cum am avut eu. Ce spun sunt documentate și nu este locul să le prezint ție. Cine ești tu până la urmă? Nu ai tu grijă că dacă mă întreabă cineva care eventual este curios să verifice și e ceva organ din ăla , deci atunci dau și nume pentru că sunt destule. Ce scriu aici nu este nici 10% din ce constat. Mare gaură mai ești! Dacă nu îți convine ce spune omul ataci suburban. Eu nu sunt unul ca și tine care vorbește fără să aibă dovezi. Fii sigur le am. Tu roagă-te frumos să pună odată pe piață tratamentul pe care din aprilie tot îl freacă bigpharma (probabil trebuie să consumăm mare parte din dozele de vaccin înainte). Pentru că acel tratament ambulatoriu experimental este de mult trecut de faza la care s-a lansat vaccinul pe piață. Israel are date pe cel puțin 6 luni deja. De ce spun? Nu vezi ce se întâmplă în țările vaccinate? Toate se închid. Deci ceva nu merge. Nu mă aștept să înțelegi pentru că asta presupune gândire logică din partea ta. Iar noi ca șarp nu ne permitem sub nici un fel încă o închidere. Problema e că economia aia care bubuie în capul lui Cîțu practic e un morman de moloz. Iar dacă apare un alt tip de virus (ceea ce se prea poate) și la care iar nu avem tratament atunci dezastrul este complet. Bine că SHO și tot sistemul inutil înghite bani fără număr! Dar când e de intervenit așteaptă 3 luni! A se vedea interdicția de a circula cu avionul din Wuhan prin lume. Te-ai gândit vreodată ce era dacă se caracntina Wuhan o lună-două și poate nu se ajungea aici? Dar deh, money talks!😱😲🤮

  4. K9 Răspunde

    Prostia la rang de arta. Cretinii fac reguli proaste pentru viitorul tarii. Mai vine si cotroceanul care falsifica acte sa ia case sa tina predici despre viitorul tarii. Stai nene in egipt la piramide si joaca golf ca la astea esti bun dar sa iei o decizie inteleapta la timp nu prea le ai. Parca mai ieri cumparai fregate de razboi la inceputul pandemiei si ne explicai ca e o simpla raceala si apoi urlai sa nu mai iasa din casa batrinii peste 65 de ani.

  5. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Într-o școală sunt vreo 50-60 profi și tot atâta personal auxiliar. La asta vin zilnic vreo 500-1000 elevi. Deci este foarte irelevant câți profi sunt vaccinați pentru că elevi pot fi purtători dar nici dracu nu vrea să îi testeze decât declarativ. Perfect ilogic! Între timp se naște guvernul USL 2.0 absolut nenatural. Dar noi nu facem politică. Vai de capul nostru! De paștele cailor vom termina cu pandemia asta! Generația coteț!

  6. Logistic Răspunde

    Aveti habar cine face testarea, in caz ca chiar sunt teste neinvazive, cum le face ca sa nu duca eventuala infectie la urmatorii?
    Schimba manusa dupa fiecare? Ca in Ro nimic nu se face cum trebuievsi cu cap! Si cat dureaza?

  7. Radu Răspunde

    Constat că fiica mea va face grădiniță online, o situație convenabilă pt educatoare. Dar sper că doamnele îngrijitoare și de la bucătărie să meargă în șomaj, ele nu pot lucra online. Sper că și educatoarea să aibă o reducere de salar, deoarece grădiniță online este că ne pune pe grup 2 linkuri de pe net.

  8. Dumitru Răspunde

    Ce site de cacao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.