Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Percheziții în județul Satu Mare. Polițiștii au descins la mai multe adrese

Două mandate de percheziție au fost puse în aplicare de polițiștii sătmăreni la data de 2 noiembrie, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 2 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale si ai Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și specialiști criminaliști, toți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au pus în aplicare două mandate de percheziție.

Activitățile desfășurate de polițiști au avut loc cu ocazia continuării cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea de către patru persoane, din județul Satu Mare, a infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Astfel, polițiștii au identificat și ridicat probe de la domiciliile persoanelor bănuite, precum și de la sediul societății comerciale pe care aceștia o administrează, locații situate în oraș Tășnad, județul Satu Mare.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că pe parcursul lunilor octombrie – decembrie 2020 persoanele cercetate ar fi încheiat fictiv contracte cu societatea percheziționată având ca obiect drepturi de autor și drepturi conexe.

Fapt pentru care, în temeiul acestor contracte persoanele au solicitat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare acordarea indemnizației ca urmare a întreruperii activității determinată de decretarea stării de Urgență/Alertă obținând astfel sume de bani din fonduri guvernamentale sub forma de subvenții lunare, în cuantum de 4.075 de lei.

Prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 48.900 lei.

Cercetările continuă de către polițiști în cadrul dosarului penal întocmit în cauză aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. alegător sictirit Răspunde

    În șoaptă zic că știu de unii “ajutorați” care și-au cumpărat din banii primiți câte o mașinuță pentru îmbogățirea parcului auto propriu și personal. Că nu aveau destule și așa? Mă gândesc că și Cîțu de aia le-a dat din start, nu? Cum susții producția lipsă din cauza lockdownului dacă investești în ceva care nu produce valoare adăugată doar servește confortului și orgoliilor personale? A se citi jeepuri. Adică să zicem nu cheltuiești nici măcar pentru achitarea chiriilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.