Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTOGALERIE. Viziune futuristă la Ardud! Picturi murale pe clădiri pentru promovarea turismului

Viziune futuristă la Ardud! Administrația locală a inițiat un proiect de impact menit să promoveze turismul, aducând pe unele clădiri imagini ale unor personaje din trecutul urbei.

Pe clădirea Liceului Tehnologic și a blocului IAS au apăru două picturi murale reprezentative.

“Arta stradală este o expresie a artei contemporane și are ca scop promovarea turismul urban, fiind o maniera modernă de punere în valoare a laturii estetice a oraşului Ardud. Integrând în opere de artă ample, cu viziuni futuriste, elemente definitorii pentru istoria locurilor, picturile murale care s-au realizat pe clădirile din Ardud sunt mărturii moderne ale unui trecut definitoriu pentru urbea noastră”, a transmis primarul Ovidiu Duma.

7 comentarii

  1. a Răspunde

    Acum.. no.. ori baga Ardud 30 de fecioare la inaintare, plus 5 ficiori (ca sunt in trend), ori muta sandramaua pe langa ceva munte sau mare.
    Cine? Dracu? Merge la Ardud? Pt ce?

    • b Răspunde

      Din pacate asa este. Dar demult, inainte de al doilea razboi mondial, Ardudul a fost o comuna(sat) destul de cochet. Avea fantana arteziana in Centru, case, cu gradinite de flori, splendide. Apoi, acuma nu demult, cam 40 de ani in urma, avea si spital, destul de performant(multi copii s-au nascut la spitalul din Ardud) si multe alte “minuni” de neconceput pentru aceea vreme. S-a degradat incet dar sigur dupa venirea comunistilor la putere. Acuma se zbate din rasputeri sa revina la ce a afost odinioara dar nu mai exista oamenii care au trait acolo. De apreciat ambitia autoritatilor.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Ovidiu, nu ti-ai invitat tu la inaugurarea proiectului pe seful de partid ?!

  3. radical2 Răspunde

    un exemplu de risipa de bani. sa fim seriosi. ce turism se face in Ardud? exista un turn de cetate in patrimoniu, dar nu poti face turism cu asa ceva. trezirea!

  4. History Răspunde

    Tot zic că această pseudoistorie locală promovată de primar cu cavaleri, cruciați și cu mâzgălituri din astea (nici nu îmi dau seama cine e acea personalitate care e reprezentată în pictură), deci aceste lucruri nu au nici o tangență cu localitatea! Mai lipsește numai Dracula! Culmea e că ar fi ce să se picteze dar nu le regăsesc deloc.

  5. Om Răspunde

    Ok. Imi plac toate initiativele din Ardud. Fain si simplu ! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.