Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

LISTA cu relaxări pentru vaccinați, în Satu Mare. Se permit evenimentele cu o mie de persoane

Potrivit unui document aprobat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, un număr de cel mult 1.000 de spectatori vor putea asista la spectacole, concerte și festivaluri, iar competițiile sportive vor putea fi organizate cu public, la capacitate de cel mult 30%.

Ce prevede hotărârea:

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății;

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1000 de persoane, în intervalul orar 5:00-21:00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății;

Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în  municipiile reşedinţă de judeţ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Accesul persoanelor în afara zonei oficiale la ceremoniile organizate este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României sunt permise la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

Activitățile instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare de arte și meserii precum și evenimentele culturale în spații închise sau deschise se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

*Măsurile sunt valabile doar pe baza certificatului verde, pentru persoanele vaccinate și cele care au avut COVID-19 în ultimele 180 de zile.

Hotărârea CJSU – AICI.

 

44 comentarii

  1. H&R Răspunde

    In sfarsit! Putem sa ajungem repede in urma statele UE din zona rosie.

    • Mortu' Răspunde

      ai dreptate, noroc ca noi romanii nu ne vaccinam. la noi sunt infectati si morti 0(zero) .da-i in pooola mea de capitalisti.hai sa emigram in China!…berbecule…

      • H&R Răspunde

        Hopa-hopa, un “vaginat” agresiv. Se vad de un timp efectele secundare agresive a va$$inului. Ce logica de praf aveti.

        • Mortu' Răspunde

          Hopa-tropa, esti cam agramat. Cred ca nici tu nu ai inteles ce spui. Ai scris asa, din buricu…gandirii. Vorba aia, noi vorbim, nu gandim! Agresiv esti tu in toaate postarile pe care le ai. Ne agresezi cu pararile tale imbecile.

        • Mortu' Răspunde

          Tu esti o pooola bleaga frustrata. Stai toata ziua la postat, ca nu ai alta treaba.

          • Mortu'

            De fapt nici eu nu fac altceva! A se verifica în acest sens cine inundă netul cu comentarii.😱😲🥴

          • H&R

            Bine ca recunosti mortule. Dar mai nou si mortii sunt agresivi? Vai de mama focului, ce face vagcinul! Asta e diferenta. Ca nu poti pricepe un text, nu-i de mirare, inca nu am vazut mort care sa priceapa.

  2. Pop Ioan Răspunde

    Nici o problema.Vin capsunarii si sparanghelistii de sarbatori cu “marfa proaspata” si ne ajuta in atingerea parametrilor pt zona rosie.

    • K9 Răspunde

      Calm calm . Iar vine un nou sezon din telenovela covrig. Unii spun ca nu e asa grav dar altii spun ca e finalul lumii. Sunt curios cate sezoane mai are telenovela asta si cand se termina si cu crizele astea , criza migrantilor a energiei si sanitara.
      E bine ca stim cand si cum vine covidu da ne ia iarna nepregatiti in timp ce peste 4,5 milioane de romani traiesc in saracie

      • @K9 Răspunde

        @K9. Hapoi pân’ la urmă important e să se moară demn ….. și bineînțeles de covid. Restul cu sărăcia îi doare-n pluă pe cei de sus. Criza va ține exact cât trebuie și vor deceda exact câți trebuie. Iar criza de energie numai ne arată cât de nesimțit, nesătul și dornic de înavuțire poate fi omul. Cel mai animal dintre animali. Să vă înecați cu toții în câștigurile voastre necinstite de pe seama omului care vă cară la propriu în spate!

  3. Faszopó Răspunde

    Aiai, vin capsunarii, dracu sa le ia pe toti.
    Traiasca diaspora.
    Bine ai zis. Aduc marfa noua!
    Noua, adica ceva nou si ceva ptr noi!

  4. H&R Răspunde

    Asteptam cu nerabdare Omicronul! Nu cumva sa nu ajunga si noua. Avem mare nevoie de el!

  5. Altu Răspunde

    Ce idioți,merg oițele vaccinate la paranghelii,se infectează între ei ,apoi răspândesc virusul peste tot și tot nevaccinații sunt vinovați. Sper că “onicornul” ăsta care vine, să îi atace doar pe vaccinați, să le astupe gura. Adunările cu mulți oameni interzise, și scos nazipassul din magazine . La Lidl pot sta oamenii vaccinați împreună cu cei curați dar la Carrefură nu se poate . Scoase măsurile ilogice și înlocuite cu unele realiste. Sper că Rafila are mai multă minte decât AltRahat.

    • Onicornul Răspunde

      Tie chiar daca ti-ar explica cineva de ce poti sa intri la Lidl si la Carrefour nu, tot nu ai intelege ca esti prea prost. Nimanui nu ii lipseste sa va simta respiratia urat mirositoare in ceafa, sa va urcati peste el la la raionul cu legume – fructe si sa il impingeti cu cosurile din spate la casele de marcat.

      • Altu Răspunde

        @cornutule,am dat un exemplu cu magazinele respective,dar tu ești prea idiot să îți dai seama. Ce credea Mâțu , că toți vor fugi la înțepare pt mall,cinema,etc. Trăim foarte bine fără ele. Cu banii pe un film la cinema plătesc Netflix o
        lună,e doar un exemplu cum poți trăi fără nazipass. Așa ,să înțeleagă vitele ca tine

        • Logan Răspunde

          Toata ziua bagati asta cu nazzipass etc , si toti aveti masini facute de ei .Oameni fara caracter.

          • Altu

            @logan dacă tu ai BMW sau VW sau Audi,nu înseamnă că toată lumea are. Mai sunt, cu Skoda,Logan, Renault,Fiat, Ford,etc. Ce s-a întâmplat în anii 1939-1945 se întâmplă și acum,doar că dușmanii rasei superioare sunt alții. Metodele la fel: bagi frica în popor, găsești un dușman, îl demonizezi să justifici frica primilor, îngrădești “dușmanul”,apoi îl elimini. Ultima parte se aplică acum în spital, dacă ajungi acolo prima întrebare: ” ești vaccinat?” , răspuns negativ egal 2 m sub pai. Heil Nazipass

          • Altu

            Corecție “Sub pământ”

          • Mortu'

            Altu, tu ar trebui sa faci corectie la toata aberatia pe care o postezi pe aici. Sau mai bine ti-ar da ma-ta o corectie, ca ai iesit cam defect.

    • Dr Răspunde

      Varianta Omicron reinfecteaza, si pe cei trecuti prin boala.
      Turistul belgian care a fost infectat cu noua varianta, a fost vaccinat si nu a avut simptome periculoase.

      • ... Răspunde

        Asta numai demonstrează ce spun eu de 6 luni, adică vaccinul nu prea mai e nici măcar în relații de salut cu varianta de virus de pe piață. Adică nu poți să ai pretenții de performanță de la ceva cu puțin mai bun decât o apă chioară. Dacă tu ești doctor (ceea ce mă îndoiesc) atunci ești rușinea breslei, ceva de genul promoție Spiru Haret. Dar statul e mândru de tine. Statul te-a crescut așa, statul de vrea așa! Sper să te ia cu tine omicronul ăsta cu tot cu trei boostere sau câte ai mai băgat în tine.

    • Ppop Răspunde

      DOLIU la Arhiepiscopia Ardealului. Soția unui preot a murit la 22 de ani din cauza Covid-19. Tânăra NU era vaccinată

    • USR PLUS (căcat) Răspunde

      Vaccinați bomba cu ceas…. Ce rău îi sa trăiești efect de turmă

      • IT Răspunde

        Iarasi tu? De unde scoti aberatiile astea? Bombe cu ceas sunt cei trecuti prin covid. Toti au ramas cu sechele, multe nu se simt efectiv dar exista, se manifesta sub forma de oboseala
        cronica, dar va evolua, organele vor slabi si mai mult.
        Am multi prieteni trecuti prinboala, toti recunosc ca nu se simt asa ca inainte, ci mai prost, si fiecare in alt fel, depinde la cine ce a distrus mai mult virusul

        • IT Răspunde

          Tot bou am rămas. Tot nu reușesc să pricep un text în limba mea maternă! Iar dacă nu pricep înseamnă că este împotriva vaccinului. Asta este sigur!

          • H&R

            Stim de mult timp despre tine @IT. Multumim pt “mica autobiografie”.

    • Pista Răspunde

      Da de unde? Cum asa, vaccinatii nu transmit virusul, ei sunt semizei, chiar de se f8t fara ovser nici atunci nu se reproduc, ca au luat vaccinul…..prostia nu moare…..

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Din pacate nici acum nu inteleg nevaccinatii ca toate aceste masuri sunt ca ei sa nu ajunga la ATI. Da,si vaccinatii transmit boala dar nu asta este esenta: sa nu ne imbolnavim. Putem fi toti bolnavi de covid dar ATI- urile sa fie goale.Si alte tari au 70-80% vaccinati si multi sunt infectati, dar cei cu forme grave sunt putini. Ce e asa greu de priceput…..daca nu esti greu cu,capul?

    • omicron Răspunde

      Foarte curând vei pricepe.

      • Mortu' Răspunde

        foarte curand vei fi mort. da’ ma doare in pooola…

        • omicron Răspunde

          Hihihi. After you!

          • Mortu'

            dupa mine, logic. eu sunt mort deja. da conteaza cine-i mort primu’?!

          • omicron

            @Mortu’. Prin prezenta te înștiințez dacă alții nu au făcut asta (și se pare că nu au făcut) că tu tot mort te-ai născut. Nu ai ce face, a fost slab materialul genetic cu care s-a lucrat în procesul de producție ori geneză. De totuși prin minune te nășteai viu creierul tot mort îți era că nu-ți merg rotițele. Ata ete, ce să faci!

    • ... Răspunde

      Dar ce nu pricep eu este fenomenul celor vaccinați la chiuvetă, mulți eroi bugetari. Mai înțeleg eu pe cei care nu se vaccinează nici în ruptul capului în schimb pe cei vaccinați în stil Patiomkin de fațadă nicicum. Adică când fac asta cei care ar trebui să fie cei care dau exemplu pozitiv! Ce gândește bade Ion ori lele Floare de aici?

      • Satmareanul Răspunde

        Salutare, Trebuie sa ne obisnuim sa convietuim cu virusul. Am vazut situatii in familii in care trei membri ai familiei nevaccinati au fost inmormantati intr-o saptamana, iar rudele antivacciniste tot nu vor sa se vaccineze. Nu ai ce sa le faci, educatia/dexteritatea de a face conexiuni logice/ ratiunea normalului nu se pot dobandi intr-un an, doi sau trei. Din pacate asta este. Multa sanatate tuturor.

        • @Satmareanul Răspunde

          @Satmareanul. Doar o intrebare catre tine asa de curiozitate. Inainte de aiureala asta cand era gripa aia clasica te vaccinai ori ba?

  7. vaxobooster Răspunde

    Ai vrut și tu să scrii puțin mai elevat dar nu ți-a ieșit. Ce ai constatat referitor la treaba cu școala și educația este valabilă și pentru persoana ta. Se recomandă să te abții de la comentarii până nu cazi de tot în derizoriu. Asta așa la modul general cum ai scris comentariul tău de mai sus cu referințe inexacte, ceva de genul undeva în Europa pe dreapta o familie sau ceva de genul ăsta.

  8. radical2 Răspunde

    Daca sunt permise pe baza certificatului. Unde-i relaxarea? :))

    • România reală Răspunde

      Pe hârtie dragul meu, pe hârtie. Apoi se poate raporta că ei au “muncit” mult și intens dar mai ales fără folos. Avem noi acasă acăsucă niște decidenți care de fapt sunt praf și pulbere. “Noroc” cu Cîțu că amu’ am înțeles că dacă tot a scăpat de scaunul de premier s-a dus să recupereze restanța la “verde” prin Amsterdam. Așa un city break printre nori. E ceva ca tu ca expremier de ziua națională a țării să te duci în franț de minivacanță!?!?😱🤮

  9. Un micron Răspunde

    Umbla vorba ca virsul asta “o micron” provine de la Ungaria. Corect este “un micron”, dar stim ca ei nu prea le au cu genurile. De aici si denumirea gresita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.