Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

”Misiunea minivacanța”, în Satu Mare. Peste 500 de polițiști în stradă

În minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, peste 550 de poliţişti sătmăreni vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și limitarea pandemiei de Covid-19

În medie, zilnic, peste 110 de polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, precum și alte structuri vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Totodată, în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, la nivelul județului vor fi constituite peste 250 de patrule auto ce vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni în cazul unei sesizări cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

De asemenea, pe drumurile care converg către stațiunile montane sau alte zone turistice vor fi amplasate radare pentru combaterea excesului de viteză, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, vor fi efectuate controale în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au consumat alcool, ori alte substanțe, punând astfel în pericol atât propria siguranță, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.