Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

O nouă bază Salvamont în județ, cu pistă pentru elicoptere. Se dezvoltă și traseele turistice

Consiliul Județean Satu Mare anunță extinderea serviciilor turistice din județ și înființarea unei noi baze Salvamont la Bătarci. În vederea amenajării acestei noi baze, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea în domeniul public al Județului Satu Mare a unui teren intravilan în suprafață de 1.280 mp, situat în localitatea Bătarci, destinat înființării unei baze Salvamont.

Pe acest teren se va monta o clădire modulară cu toate dotările necesare Serviciului Salvamont pentru a se putea interveni de urgență în caz de accidente montane. La noul punct Salvamont va fi amenajată o pistă pentru elicoptere, iar proiectul mai prevede dotarea bazei cu un ATV și o mașină de intervenție care vor deservi zona.

Odată cu amenajarea noii baze Salvamont, Consiliul Județean Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Bătarci, intenționează să dezvolte traseele turistice din zonă, inclusiv traseele montane de „via ferrata” din peretele Măgura Bătarciului. Vom lega astfel zona turistică a Bătarciului de pensiunile turistice din apropiere și zona piemontană a Oașului.

12 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Fain, vom avea două baze salvamont! Acum mai trebuie să dăm anunț pe olx că vrem să cumpăram și niște munte. Mă uluiește în continuare județul ăsta. Noi facem muzeul industrializării forțate și nu Brașov, Făgăraș ori practic oricare alt oraș mai răsărit, iar acum înființăm baze salvamont. Stăm bine dacă ne permitem să risipim banii astfel!

    • radical2 Răspunde

      Adevarat. Cred ca pe altceva nu mai e nevoie sa cheltuim banii. Stam bine cu drumurile. Cladirile istorice sunt toate renovate. Avem parcari multe in oras. In schimb, muzeu al industrializarii nu avem, dar avem neaparata nevoie de asa ceva :)) Noaptea mintii. Nu pot sa dau 100% vina pe primar ca totusi a facut si treaba serioasa. Da este loc de mai bine. Iar legat de turismul montan la noi in judet nu mai zic nimic. Avem nevoie de asa baza salvamont dotata cam cum avem nevoie de partie. Si partia va fi deschisa probabil 3 zile pe an. Sa meritat , da. :))

  2. Ro_Land Răspunde

    Foarte util serviciu. Gândiți-vă ca cei care fura lemne sau fac trafic de tigari ,cand se rătăcesc in padurile din zona au la cine apela sa ii salveze.

  3. Tibi Răspunde

    Am ras la comentariile voastre 😂😂😂

  4. Nyznaiu Răspunde

    Mai puscati din ursi ca ajungem haleala.

  5. ecologist Răspunde

    Întrebare întrebătoare. De ce nu faceți o bază salvamont pe acoperișul palatului administrativ din centrul nou? Înalt este, se poate escalada și primarul poate face naveta acasă cu elicopterul.🤔😱🤪🥴😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.