Ultima actualizare: azi, 21:51
Locale

Se dă startul construirii noii aripi a Spitalului Județean Satu Mare. A fost semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat astăzi contractul pentru realizarea proiectului tehnic și construirea noii clădiri cu șase etaje a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, clădire dotată cu heliport.

Județul Satu Mare lansează cea mai mare investiție în domeniul sănătății din ultimii 50 de ani. Acordul de cooperare “ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties” a fost semnat în septembrie 2018. Din valoarea totală a proiectului, 24 de milioane de euro, județului Satu Mare îi revine suma de 11,5 milioane de euro prin Programul Transfrontalier Româno-Maghiar, fiind completată din fonduri guvernamentale în valoare de 1,5 milioane de euro, respectiv cu bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Satu Mare.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu 700 de paturi, construit în 1973, va fi extins cu o clădire la standarde europene, care nu doar că va oferi servicii de calitate superioară pacienților, dar, ca instituție medicală județeană, va fi mult mai atractivă și pentru tinerii specialiști.

Clădirea va fi dotată cu 18 săli de operație moderne și peste 200 de paturi, va include secții de terapie intensivă, urologie, chirurgie, chirurgie pediatrică, chirurgie plastică și ortopedie, precum și o unitate de transfuzie sanguină.

„Este cel mai mare contract de construcții civile din istoria județului Satu Mare, de aproximativ 100 de milioane de lei, cu un termen de execuție foarte scurt și care răspunde unor nevoi exprimate de decenii întregi de sătmăreni. Să nu confundăm însă acest proiect cu alte investiții care au fost realizate și predate în acest an – secțiile Urologie și ATI, sau construcția noului corp de clădire de 2500 mp pentru secția de Neurologie, care urmează să fie predată. Încet ne aliniem vestului, acolo unde nu se reabilitează un spital ci se construiește unul nou. Modernizarea sistemului sanitar rămâne o prioritate absolută în beneficiul pacienților și cadrelor medicale, iar acelor persoane care aruncă cu noroi asupra managementului actual al spitalului și asupra Consiliului Județean, noi le răspundem prin fapte concrete”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

“Este cea mai importantă realizare la nivel de proiect care oferă sănătății sătmărene acea gură de oxigen de care are nevoie de multă vreme. Spitalul Județean funcționează în mai multe corpuri de clădire cu o infrastructură concepută în parte în anii ’73-’75, iar în parte în anii 1800-1900, perioadă din care datează clădirea Spitalului Vechi. Trebuie să ne aliniem la ceea ce înseamnă standard și dezvoltare, iar acest proiect oferă toate șansele ca acest lucru să se realizeze”, afirmă managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.

La semnarea contractului au fost prezenți și reprezentanții companiilor care vor realiza lucrările, Asocierea Euras SRL – Concelex Engineering SRL – Cubicon Invest SRL- Construcții Erbasu SA. Valoarea totală a proiectului este de 97.053.830 lei, cu timp de execuție de 26 de luni.

 

11 comentarii

 1. sss Răspunde

  cum se poate asa ceva?fara firma cea mai Tarr-e?of,of,of……

 2. JONY 😉😉😉😉😉😉 Răspunde

  …și să vă mai aud comentând despre Ungaria și maghiari!!! Cu ajutorul lor am reușit să beneficiem de acest proiect! Mulțumiri celuilalt ungur, cum ar zice unii “spurcați”, domnului Pataki!

  • H&R Răspunde

   Vor sa ocupe ungurii spitalul din Satmar! Tu nu vezi omule? Vor sa fure covidul romanesc! Esti nebun? Cel mai sigur covid la ora actuala e covidul romanesc omule.

   • Puiu Răspunde

    Hai că mai intra niste cașcaval la firmele de casa de sărbători cadou de Moș Nicolae,sa fie într-un ceas bun…..de finalizat peste 20 de ani!

   • Golf Răspunde

    @H&R: Tzoki javra!

    • Golf Răspunde

     Eu-s alt Golf. Golf din dezmembrări fără creier, fără cei 7 ani de acasă. De fapt locuiesc într-o colibă la Doba lângă groapa de gunoi. Sunt retard mwist, nici labă nu pot face singur, face mămica mea, pe care oai și fwt, când nu stă pe centura din București. Hai pa, mă duc după ceva mâncare, că a venit gunoierul și mi tare foame.

     • Golf

      Recunosc orice, că-s prost de bubui. Vorbesc singur.

     • Radical2

      Da bine mă, golf troglodit, tu crezi că până acum nu ne-am dat seama de toate cele spovedite mai sus?
      Știm cu toții că nu ai cei 7 ani de acasă, că nu (prea) ai creier, că ești retard, dar despre problemele tale sociale chiar nu eram curioși!
      Du-te roagă-te la doamne-doamne să te scape de belele, apoi mergi de linge niște cadavre și niște fier poleit cu haur, și totul va fi bine!

 3. Sîca Răspunde

  Nu are rost, lălăiala …și lăbăreală . Trebuie dat respect celui ce merită, in cazul ăsta udmr și celor cu care au fost la guvernare în 2018 când au pornit proiectul bine-nțeles și organelor locale…părerea mea.!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.