Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

VIDEO. Cabinet de posturologie la Dr. Coica. Satu Mare, în TOP mondial

Cabinet de posturologie la Dr. Coica. Municipiul Satu Mare a intrat în top mondial la capitolul posturologie prin cabinetul deschis recent de către SCM Doctor Coica. Astfel de aparatură există doar în opt cabinete din întreaga lume. Acum, sătmărenii au posibilitatea să îşi corecteze postura și să elimine o serie de probleme de sănătate printr-o tehnică foarte simplă.

Dr. Dorel Coica a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, avantajele aduse prin noua tehnologie.

“După ce am terminat cu partea administrativă de la Primărie m-am hotărât să excelez pe partea medicală, ca urmare am luat în analiză două boli ale secolului XXI, respectiv cancerul, şi aici mă refer la prevenţia cnacetului de orice tip, şi deficienţele de posturologie. Posturologia este o ştiinţă nu prea cunoscută în România, dar dezvolată foarte mult în Italia. Am o colaborarea foarte bună cu clinica Senzor Medica din Italia”, a declarat dr. Dorel Coica.

“Este un nou motiv de mândrie în România, avem un sistem complet, sunt doar opt sisteme în lume complete, însemnând analiza plantară a tălpii pacientului, posturo însemnând analiza pe verticală a tot ce înseamnă schelet a pacientului, şi mai nou domnul doctor a completat această analiză cu 3D Spine, analiza spatelui. Ne face mândru de acest lucru, este un sistem absolut neinvaziv, ca un instrument complementar pentru radiologie și RMN, tocmai fiind neinvaziv și cu detalii foarte amănunțite de refacere 3D a coloanei vertebrale. Poți în câteva minute să refaci 3D coloana și s-o vezi pentru analiză. Ne oferă toate detaliile, diferenţe stânga-dreapta, diferenţa faţă-spate, şi nu numai. Astzi sunteţi în topul naţional şi aproape de topul mondial”, a spus reprezentantul Senzor Medica.

Practic, după o analiză detaliată, pacienţilor li se recomandă purtatea unor taloneţi care să ajute la îndreptarea coloanei, lucru care duce la dispariţia unor dureri. Aceşti taloneţi pot fi făcuţi la cabinetul Dr. Coica, astfel că sătmărenii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în Italia sau să comande taloneţi din Italia. Consultul şi confecţionarea taloneţilor durează doar o oră.

“E foarte impornată urmărirea dezvoltării copilului. Posturologia înseamnă că vine pacientul la cabinet în costum de baie, merge cu tălpile goale pe o flanşe cu mii de senzori, se vede proiecţia corpului pe un ecran uriaş după care mergem pe un scan 2D, 3D, care scanează impresiunile din talpă. În talpă sunt nişte senzori care sunt în legătură directă cu creierul, deci delaţia dintre senzorii din talpă şi creier menţine organismul şi îi permite să facă toate mişcările. De ce am vrut să aduc eu tot sistemul? Pentru că pe lista mea sunt cel puţin 20 de familii care au probleme cu copiii şi merg în Italia o dată pe an, stau la hotel trei zile, se fac măsurătorile, stau două zile şi vin acasă. Asta înseamnă cheltuieli foarte mari. La 4 ani se cam încheie mersul la copil, aşa merge toată viaţa. Dacă îi facem o analiză posturală şi nu merge corect… Corect ar fi 25% să calce pe partea din faţă, 25% pe călcâi, 25% pe partea din faţă şi 25% pe călcâi. Nu mulţi calcă cum ar trebui. Toţi avem un defect, dar important e să analizăm copiii şi să încercăm să îi corectăm prin acel talonet care se introduce în pantoful copilului, după şase luni facem o nouă analiză şi vedem dacă se corectează şi într-un an, doi, trei ajutăm coloana să se dezvolte normal şi la 18-20 de ani să avem un copil cu postură corectă”, a spus dr. Dorel Coica.

“De la postură pleacă foarte multe suferinţe cum sunt discopatiile lombare, tot felul de dureri artrozice, cefalee, migrene la femei, insomnii, sunt femei care nu au apetit sexual tocmai din cauza posturii. Sunt foarte foarte multe. Invit părinţii să facă o analiză posturlogică, avem solicităr de la anumite şcoli, probabil o să începem cu Liceul German şi o să vină câte cinci copii din fiecare generaţie. Ungaria nu are posturoloie, în Cluj nu există, sunt opt cabinete dotate la acest nivel în lume, şi mă bucur că unul dintre ele este la Satu Mare. Deci începând de astăzi Satu Mare este în top, este peste Bucureşti, peste alte mari oraşe”, a afirmat dr. Dorel Coica.

Nr. telefon pentru programari la posturologie: 0732116827

5 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Un astfel de mincinos nu mai există nicăieri în lume , de la această firmă sunt probabil opt în țară dar da la alte firme sunt multe .

  2. Observator Răspunde

    Lasa-ne nene cu posturologia – dai cu niste termeni din astia naucitori in noi ,sa para mai interesant – si lumea asteapta facturile de gaz si curent , ca nu stie din ce-o sa le plateasca ! Cu siguranta vor fi niste ignoranti care vor trece pragul cabinetului de ….prostologie , dar asa din curiozitate ; iar dupa ce vor fi electrocutati la buzunar , cu siguranta iși vor indrepta coloana ! Rarisime lucruri si aparatura , si culmea , matale esti expert in ele , printre putinii din lume ! Asta da excelenta in medicina ! Cum avem noi bafta din asta cu cei mai cei specialisti in te miri ce specializari ….medicale care nu ne prea ajuta ?Ce sa mai zica atunci marele neurochirurg Leon Danaila ? Mie mi-e jena ca numele unor medici poate fi pus in balanta cu al unor ….doctori ! Pe bune ! Uitai ceva ( ca sa ma adresez in limbaj oltenesc) – nevaccinatii au acces in aceste ….cabinete medicale neesentiale ? Muica , unde pusei masca , ca nu se vazu in poze?

  3. FasziLaci Răspunde

    O stire, care ramane 100 de ani pe primul loc…

    • Mda Răspunde

      O stire ce sta pe prima pagina pt. cat a fost platit….sau poate astia de la site ,fac colonscopie gratis la nenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.