Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

Altfatter Tamás rămâne prefectul județului Satu Mare

Altfatter Tamás rămâne prefectul județului Satu Mare. El a declarat că județul Satu Mare rămâne în continuare cu prefectul asigurat de către UDMR și în acest fel Instituția Prefectului Județului Satu Mare își va continua activitatea în același fel.

Prefectul Altfatter a declarat la TV1 Satu Mares-a ajuns la un numitor comun vizavi la modalitatea de distribuire a funcțiilor de prefect, în urma discuțiilor care au fost la nivelul coaliției UDMR. 

„Putem observa că în ultimele două luni, în spațiul public, am văzut tot felul de declarații ale unora, ale altora. Bineînțeles, reprezentanții acestor partide pe bună dreptate și-au dorit să aibă ei o funcție de prefect aici, în Satu Mare. Nu este niciun fel de problemă, este o dorință, din punctul meu de vedere, normală a fiecărui partid să acceadă la acea funcție. Eu nu am comentat absolut deloc aceste ieșiri publice pentru că am considerat că este mai bine așa, să nu reacționez. Și nu voi reacționa nici acum, dar având în vedere discuțiile care au fost la nivelul coaliției din care UDMR face parte, s-a ajuns la un numitor comun vizavi la modalitatea de distribuire a funcțiilor de prefect. Județul Satu Mare rămâne în continuare cu prefectul asigurat de către UDMR și în acest fel Instituția Prefectului Județului Satu Mare își va continua activitatea în același fel. Linia pe care am adus-o în Prefectură, acea deschidere de care a fost nevoie, precum și acea imparțialitate, vor rămâne în continuare punctul atuu al instituției pe care o reprezint și al meu personal.”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va şi prefect de la acelaşi partid, iar în Capitală funcţia de prefect va reveni PSD.

„Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe”, a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

Despre excepţiile de la această regulă, Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate.

17 comentarii

  1. :))) Răspunde

    Bai Govor se pare că tovarășii tăi de la București nu au apreciat laudele tale prin Sătmar cum că ajungi prefect și ți-au dat o mare țeapa,te-au sărit!!!:))))

  2. Pupăzău Răspunde

    Meri amu dic tamas inafara sa postezi pe bozgoreste pe feisbuci ce ai facut pebtru satmar? Tu cu gasca ta de unguri i-ati dat din domeniul public lu tarrr sa va dea si voua de-o ciorba. Milogolor

    • ?????? Răspunde

      Ba opincarule Maghiari au construit orasul (Szatmárnémeti) , asa ca ciocul mic.

      • Antibozgor Răspunde

        Romanii au contruit ba pulache, Satmarul, de aceea e numele de Satu Mare! Mai invata istorie!

      • +++ Răspunde

        Când și cât ai umblat la școală țărănoi prost și gunoi needucat. Da Ceaușescu ce-a făcut bă? Că majoritatea locuim la blocurile construite în epoca de aur. Și apoi le-am cumpărat mai pe nimic pe vremea lui Petre Roman. Că, Victor Orban construiește încă în Satu Mare e adevărat. Bravo lui, știe ce vrea. Un adevărat om de stat, care are sânge în instalație. Păcat că nu au și romanii un astfel de lider, că ar fi vai de curu vostru. 😆😆😆

    • Profesorul Răspunde

      Dupa cum se vede clar dupa nume : este etnic german.

    • Janika Răspunde

      Deci tu urmaresti postarile lui ! Ia zi ce a postat azi? Pampalau

  3. Geza Răspunde

    Bravo la frății mei !!

  4. Satmareanul Răspunde

    Salutar, Foarte bine ca a ramas, e nevoie de continuitate. Sanatate multa!

  5. bnl Răspunde

    Și care-i treaba. Ce e de comentat. Sa vina Govor sau Cristescu sa facă Iugoslavia sau Ucraina aici?

  6. Bhu Răspunde

    Nu ma pricep la politica, dar simt ca romanii sunt fara jena la hotii. Sunt roman, dar prefer pe astia decat partidele romanesti pline de hoti nesimtiti.

  7. Linda Răspunde

    Poate fi si de etnie roma sau un negru daca face treaba! Interesul public este prioritar oameni buni

  8. Mitică Răspunde

    Cozma a rămas în ofsaid! Doară se lăuda că pune prefect de la PNL. Săracu de el e pielea p.lii la București!

    • you Răspunde

      piela p…li putin spus de cand agariciul catu a picat din fruntea guvernului,la ciuca nu merge cu vrajala,nu il are pe cozma la inima de cand i-a cerut sa isi depuna mandatul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.