Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Coronavirus Satu Mare: 12 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 28 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.804.455 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.964 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.734.715 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.144 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 58.642 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.12.2021 (10:00) – 28.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 67 de decese (34 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

65 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți nu au înregistrat comorbidități.

Dintre cei 67 de pacienți decedați, 57 erau erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți vaccinați care au decedat aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.418. Dintre acestea, 393 sunt internate la ATI. Dintre cei 393 de pacienți internați la ATI, 34 au certificat care atestă vaccinarea.

21 comentarii

  1. IT Răspunde

    Uitati-va la stirea asta! Cum se scuza acuma ca nu are efect vaccinul. Stirea e din “surse credibile” 😉 : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/studiu-infectia-cu-omicron-imbunatateste-imunitatea-si-fata-de-varianta-delta-1783209

    • Realit Răspunde

      Deja nu stiu ce sa mai cred

      • ... Răspunde

        Franța introduce obligativitatea vaccinării anticovid din 3 în 3 luni! Asta cum se cheamă la voi?

        • .... Răspunde

          Ultima solutie…. Ce sa faci altceva, toate celelalte sunt contraoroductive, scumpe si riscante, e mai usor sa previi sa ajunga la ATI decat sa tratezi, unul infectat, tratamentele sunt pytine, scumpe, la unii ineficiente, si au efecte secundare puternice, toxice la ficat, rinichi….

      • Gogu Răspunde

        Nu e nimic neobisnuit, se creaza anticorpi, si din cauza ca variantele au parti comune, are efect si la cealalta.
        Problema este ca nu se stie peste cativa ani ce efecte secundare are trecerea orin boala.

        • Dr Răspunde

          Deja apar studii tot mai laborioase despre trecerea prin boala: afectarea tuturor organelor vascularizate cu vase capilare fine, miocardita, degenerari mentale fiziologice ce duc la dementa, dereglari hormonale.
          Un lucru interesant: ce s-a zis de vaccin ca, ar scadea fertilitatea, nu s-a adeverit statistic, dar la tinerii trecuti prin boala a scazut semnificativ!

          • News

            Vaccinurile antiCOVID-19 pe bază de ARNm nu afectează fertilitatea, potrivit unui nou studiu israelian publicat în revista Human Reproduction și citat de Jerusalem Post.

          • ....

            Infecţia cu Covid-19 duce la reducerea drastică a calităţii spermei şi poate face bărbaţii infertili, a declarat Ministerul rus al Sănătăţii citând date recente, relatează presa rusă.
            „Astăzi, problemele infertilităţii, în special infertilitatea masculină, asociate cu Covid-19 se dezvăluie la o scară mai mare”, a declarat într-o conferinţă de presă Elena Uvarova, expert ginecolog al Ministerului Sănătăţii rus.

          • cazma

            da dottore am observat si eu ca tzigancile d 14 ani nu mai fac puradei amu nu mai trebuie educatie sexoasa in scoala

          • ...

            @Dr, cred că ți-am spus de nenumărate ori că ești mai mult decât penibil. Nu știu ce ești așa alarmat cu vasele vascularizate afectate? Tu ești la adăpost! Tu nu ai așa ceva!

          • FakeIT

            S-a adeverit in schimb ca vaccinul provoaca infarct. Anul asta au murit peste 100 de sportivi de infarct. Toti vaccinati

    • Gica Barosanu Răspunde

      Problema mai grava este ca in general a inceput sa creasca cazurile, numarul celor la ATI si a decedatilor, si nici nu santem in mijloc de ianuarie. Si vine si varianta periculoasa de Ucraina !

    • Nou Răspunde

      Bebeluș de un an, confirmat cu OMICRON – cel mai tânăr pacient din România internat cu noua tulpină de coronavirus
      Un copil de doar un an, care a revenit recent în țară cu părinții din Marea Britanie a fost confirmat cu varianta Omicron. Asta, în timp ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat după sărbători. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.144 de noi cazuri de COVID, de două ori mai multe decât la precedentul bilanț.

  2. Glumetul Răspunde

    Pai normal, asa a fost gandita : scaderea populatiei cu virus, si ca sa aiba efect, toate relele s-au pus in cârca vaccinului, ca sa aiba mai mare efect.

  3. damaigreu Răspunde

    Uitati-va cum distorsioneaza Digi stirile: “Bătaie în avion din cauza lipsei măștii de protecție”. Dar in realitate bataia a izbucnit pt obligativitatea mastii. O disperata, adepta a vaccinului, l-a batut pe un batran ca nu purta masca.

  4. Nihil Sine Deo Răspunde

    Daca s-ar vaccina toata lume, ar muri virusul si am putea sa ne continuam vietile!
    Dar mai ine ne incredem in stirile false de pe feisbuk decat in medici si specialisti!
    E ca si cum te-ai spovedi mecanicului auto, nu duhovnicului tau!

    Doamne iarta-i ca nu stiu cat paatuiesc!

  5. Satmareanul Răspunde

    Sautare,
    Mentionez ca eu sunt vaccinat cu 3 doze si concluzionez ca am fost un fraier de cobai. Ideea principala pe care am sustras-o din aceasta pandemie este ca ea se termina cand vor anumiti nogatani, nu cand se termina impactjl virusulji.
    Sanatate multa!

  6. Asistenta Răspunde

    Si dece va considerati cobai? Aveti efecte secundare? In lume au fost vaccinati peste 5 miliarde de oameni.
    Multe cunostinte trecute prin boala acum un an, nu se simt bine, au simptome post covid. Si rata mare de deces in rândul nevaccinatilor?

    • damaigreu Răspunde

      Da sunt multi cu efecte secundare. In principal probleme cu inima si circulatia sangelui. In ce lume traiesti de nu ai auzit? “asistenta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.