Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Coronavirus Satu Mare: 14 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.783.630 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.416 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.695.283 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.673 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 50 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 56.890 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.12.2021 (10:00) – 03.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 206 decese (113 bărbați și 93 femei), din care 23 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

196 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.397. Dintre acestea, 1.031 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.031 pacienți internați la ATI, 86 au certificat care atestă vaccinarea.

 

28 comentarii

  1. Írástudatlan Răspunde

    Vine “o micron” de la ungaria. Doar ei puteau sa faca greseala asta si sa-i spuna asa, in loc de “un micron”

    • Dabaliueiciou Răspunde

      Asa Umbla vorba ca virsul asta “o micron” provine de la Ungaria. Corect este “un micron”, dar stim ca ei nu prea le au cu genurile.

      • Profesorul Răspunde

        Pt idiotul care tot propaga asta si inca nu s-a plictisit , omicron este litera greceasca :
        Omicron (/ˈoʊmɪkrɒn, ˈɒmɪkrɒn, oʊˈmaɪkrɒn/;[1] uppercase Ο, lowercase ο, literally ‘small o’: όμικρον from ὂ μικρόν ò mikrón, micron meaning ‘small’ in contrast to omega) is the 15th letter of the Greek alphabet

      • micronul Răspunde

        Micronul aista de ungye vinye? Din Micro 14, 15, 16 ori 17 ???? Să știm să ne ferim, de aia tot întrebai.

    • ... Răspunde

      Ai putea să-ți găsești o semnătură proprie așa pe persoană fizică! Nu de alta dar văd că de câteva zile cineva se folosește de aceste trei puncte. Nu că ar fi proprietatea mea dar totuși e de toată jena. Atâta fantezie nu ai că trebuie să te folosești de alții?
      Întrebare către tine. Ungaria cu vaccinați complet 60% și vreo 2 milioane și cu booster are peste 10000 de bolnavi zilnic. Noi cu 40% vaccinați și vreo 1 milion și cu booster avem 1000 de cazuri. Deci nu 20000 cum ar veni proporțional comparativ la populația țării! Vrei să faci un efort și să explici dacă tot ai apărut!? Nu pricepi că nu se termină așa? Noi de aia avem atâția cu mortalități pentru că nu se face screening pe celelate boli șli când bolnavul ajunge la spital află că are o tonă de alte probleme. Și de aia nu se moare chiar în halul ăsta în alte țări pentru că medicii din țările respective mai țin minte acel jurământ! Un bolnav cronic decompensat nu are nici o șansă. E simplu ca bună ziua. Până nu scoateți pe piață medicația ambulatorie nu se termină.

      • Altu Răspunde

        @”…”, lasă Ungaria, să vedem ce se întâmplă în țările super vaccinate,gen Franța, Portugalia, Danemarca, Gibraltar cu 118% vaccinați ( incluse aici și maimuțele), de idioții de nemți care nu se vaccinează ce să mai zicem. Peste tot cresc cazurile,cum p.da mă..i,cu atâta vaccin și restricții. Acum cresc pt că nu au a treia doză,la primăvară când negreșit vine alt val,va fi din cauza lipsei dozei 4 , și tot așa la nesfârșit. Vaccinare lunară pe viață,nu vor fi ăștia proști să scoată antivirale,alea-s doar pt bolnavi, vaccinul e pt toți. Până am scris acest text Pfizer a mai făcut câteva sute de mii de dolari (1000$ / secundă, atât face). Bună afacere, trăiască Covidul

        • Dr Răspunde

          E mai usor sa previi, decat sa tratezi, mai ales ca exista posibiliratea sa nu raspunda la tratament, sau sa aiba efecte secundare grave.
          Tarile alea, degeaba au rata mai mare de vaccinare, numarul locuitorilor fiind mai mare, ramane destul spatiu de manevra pentru virus. In multe locuri nu s-a facut doza 3.

          • covid 19

            In Germania, cazuri multe dar decese putine. Vaccinul nu apara de infectare ci creaza anticorpi. Intelegerea si relativizarea cifrelor nu e la indemana oricui. Unii stiu doar ,,mult” sau ,,putin”.

        • ... Răspunde

          @Altu, cum anticipam imediat s-au mobilizat soldații. Dar răspuns la întrebare tot nu am căpătat. Nici nu credeam că sunt în stare să răspundă, asta ar presupune gândire independentă, Cel mai interesant este că tac mâlc despre cercetarea procuraturii la cele petrecute la ATI Sibiu. Soldățeilor! Nu vă face cinste ce faceți. O să căpătați exact ce meritați. Sunt mai multe articole în codul penal, puteți să vă alegeți de acolo. Veți vedea. Nu este amenințare. Este un fapt.
          Deocamdată CEO Pfizer a zis că va trebui să ne vaccinăm an de an. Acum nu de mult când ziceam asta spuneați că nu e adevărat! Cine credeți că poate susține an de an asemenea campanii? Este imposibil!
          Iar pentru rușinea breslei de @Dr doar atât că da, prevenția este mama medicinii. Asta și cu tratamentul ambulatoriu. Așa este. Nu cred că undeva se predă la medicină că trebuue toți duși la spital chiar și cei care nu trebuie. Când începeți să practicați prevenția? Deocamdată vă ascundeți mulți de bolnavi. Nu mă enerva că încep să dau nume.

          • gogu

            Deocamdata cei cu omicron care au fost vaccinati sunt sau asimptomatici sau cu simptome usoare.

        • @ Altu & Co Răspunde

          Cele mai noi studii de caz arata ca incep sa moara tot mai multi trecuti prin covid ,distrugerile din organism nu se refac complect,multe organe raman afectate .
          Totodata se preconizeaza ca durata de viata va fi redusa pentru ei .

          A new study shows the long-term implications of severe Covid-19 infection, with such patients demonstrating significantly increased chances of death in the 12 months following the illness. The majority of deaths occurred for a wide variety of reasons, suggesting that severe infection damages overall health. The stark findings highlight the need to reduce the numbers of severe infections through vaccination.

          https://blog.frontiersin.org/2021/12/01/long-covid-mortality-risk/

          • ...

            Deocamdată nu este înregistrat nici un deces din cauza omicronului tău drag. Ar trebui să iei măsuri. Nu știu cum de vă place acest fatalism cataclismic. Sunteți pe aici câțiva cu clare simptome tocmai bune de un tratament strașnic la psihiatrie. Adică un om cu toate țiglele la mansardă nu face ce faceți voi unii.

  2. Local Răspunde

    Inchideti granita cu ungaria. Iar vin capsunarii/ salahorii, fermierii/ badantele de pe Austria, Germania, Italia, Franta, si ne aduc infectati, ca si anul trecut in martie. V-a trbuit plecat din tara, stati acolo.

    • ?????? Răspunde

      Mai tradu ceva din prostimea aceasta. Ca nu inteleg . Englezul scrie masa si citeste scaun. Cea mai proasta limba.

      • H&R Răspunde

        Se aștepta ca ratele ridicate de vaccinare împotriva COVID-19 să reducă transmiterea SARS-CoV-2 în populații prin reducerea numărului de surse posibile de transmitere și, prin urmare, să reducă povara bolii COVID-19. Cu toate acestea, datele recente indică faptul că relevanța epidemiologică a persoanelor vaccinate cu COVID-19 este în creștere. În Regatul Unit, s-a descris faptul că ratele atacurilor secundare în rândul contacților casnici expuși la cazuri index complet vaccinate au fost similare cu cele ale contacților casnici expuși la cazuri index nevaccinate (25% pentru cei vaccinați față de 23% pentru cei nevaccinați). 12 din 31 de infecții la contacții casnici complet vaccinați (39%) au apărut de la cazuri index complet vaccinate și legate epidemiologic. Sarcina virală maximă nu a fost diferită în funcție de statutul de vaccinare sau de tipul de variantă [[1]]. În Germania, rata cazurilor simptomatice de COVID-19 în rândul celor complet vaccinați (“breakthrough infections”) este raportată săptămânal începând cu 21. iulie 2021 și a fost de 16,9% la acel moment în rândul pacienților de 60 de ani și peste [[2]]. Această proporție crește de la o săptămână la alta și a fost de 58,9% la 27. octombrie 2021 (Figura 1) (Figura 1), oferind dovezi clare ale relevanței tot mai mari a persoanelor complet vaccinate ca posibilă sursă de transmitere. O situație similară a fost descrisă pentru Regatul Unit. Între săptămâna 39 și 42, un total de 100.160 de cazuri COVID-19 au fost raportate în rândul cetățenilor de 60 de ani sau mai mult. 89.821 au apărut în rândul celor complet vaccinați (89,7%), 3.395 în rândul celor nevaccinați (3,4%) [[3]]. Cu o săptămână înainte, rata cazurilor de COVID-19 la 100.000 a fost mai mare în rândul subgrupului de persoane vaccinate în comparație cu subgrupul de persoane nevaccinate în toate grupele de vârstă de 30 de ani sau mai mult. În Israel a fost raportat un focar nosocomial care a implicat 16 lucrători din domeniul sănătății, 23 de pacienți expuși și doi membri ai familiei. Sursa a fost un pacient COVID-19 complet vaccinat. Rata de vaccinare a fost de 96,2% în rândul tuturor persoanelor expuse (151 de lucrători din domeniul sănătății și 97 de pacienți). Paisprezece pacienți complet vaccinați s-au îmbolnăvit grav sau au murit, iar cei doi pacienți nevaccinați au dezvoltat o boală ușoară [[4]]. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din SUA identifică patru dintre primele cinci județe cu cel mai mare procent de populație complet vaccinată (99,9-84,3%) ca fiind județe cu transmitere “ridicată” [[5]]. Mulți factori de decizie presupun că persoanele vaccinate pot fi excluse ca sursă de transmitere. Se pare că este o neglijență gravă să ignori populația vaccinată ca o sursă posibilă și relevantă de transmitere atunci când se iau decizii privind măsurile de control în domeniul sănătății publice.

        Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

        • covid 19 Răspunde

          Dacă postam eu litania asta greu de dezlânat ar fi sărit imediat ,,trei puncte”. No da’ tu eşti de-ai lui!
          Apropo, chiar dacă sunt vaccinat mă comport ca şi cum n-aşi fi, adică cu precauţie.

          • ...

            Spune asta cu protecția și precauția și concetățenilor tăi vaccinați, poate te ascultă. Eu era să iau bătaie asta pe lângă înjurăturile necivilizate încasate. Să nu spui că nu ai sesizat alergia multor vaccinați la mască pentru că nu te cred! Pentru că vezi și tu că vaccinat dar tot avem bolnavi de covid și din mediul dorit controlat pandemic. A se vedea cazurile cu cei reveniți din Maroc ori Africa de Sud. La îmbarcare erau toți negativi și acum vezi că tot sunt bolnavi unii de covid. Chiar nu se vrea să se scoată tratamentul acela? E gata de circa 2 luni! La cum se face experiment la reu cu vaccinarea se poate face și cu tratamentul! Dar ca să vezi, țările încă nu au achitat în cazul acesta plata în avans către eroul de producător!

          • H&R

            @covid 19, ‘poi daca @?????? mi-a cerut, ce sa fac? Referitor la precautie, bine faci, asa procedez si eu, ca asa e normal.

      • H&R Răspunde

        Hai, ca avem fratii/prietenii nostri unguri pe aici care traduc mai repede:
        https://informatialibera.ro/hu/a-teljesen-beoltottak-valnak-a-fertozes-forrasaiva-a-the-lancet-cikke/

        • Press Răspunde

          Siteuri de 2 bani, cu interese,
          nimic oficial, cu asta veniti,?
          Mai bine va vaccinati, problema este ca nu avem pentru prostie!

          • Press

            Ce nu-mi convine îl fac neoficial și case closed! Nu se poate să fim mințiți și manipulați de conducătorii noștri iubiți!

  3. H&R Răspunde

    @Press, tu asculta linistit de brigada ta PSD+PNL+UDMR, actualul guvern, ca ei nu o sa te minta nicidecum niciodata in nicio imprejurare. Numai oameni cinstiti pe acolo, saraci cinstiti. Stii tu ce inseamna aceasta coalitie? Habar nu ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.