Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Coronavirus Satu Mare: 16 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 14 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.794.589 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.655 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.719.084 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 946 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 13 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 57.847 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 13.12.2021 (10:00) – 14.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 106 decese, dintre care 17 anterioare intervalului de referință, (55 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava,Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.848. Dintre acestea, 665 sunt internate la ATI. Dintre cei 665 pacienți internați la ATI, 59 au certificat care atestă vaccinarea.

40 comentarii

  1. Info Răspunde

    Situație dramatică în Spania, care se luptă deja cu valul 6 al pandemiei de coronavirus! Țara a raportat, ieri, 49.802 de infectări cu COVID-19 şi 103 decese, ceea ce ridică incidenţa la 381 de cazuri la aproape 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit Ministerului Sănătății.

  2. Soso Răspunde

    La peste 70 % vaccinati complet ..e intr-o situatie dramatica.Ar trebui sa va puneti semne de intrebare.E clar ca din cauza vaccinului nu se mai termina valurile.Vaccinatii se infecteaza si transmit..Bravo lor ca pot calatorii..Atunci cine pe cine infecteaza?

    • Glumetul Răspunde

      Prostia pe tine a infectat.

    • Statistics Răspunde

      70 % vaccinati din cei eligibili, deci raman o gramada pe care virusul are cale de transmitere, si mai vezi cat face asta din populatie. . Cand am fost recorderii Europei si 2 mondial, ai tacut chitic.

      • Info Răspunde

        În Spania, 79,6 % din populaţie este vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă. Țara din Europa de Sud depăşeşte ca incidenţă Italia (361 de cazuri la 100.000 de locuitori), dar se situează sub nivelul altor ţări europene, precum Germania (892), Franţa (953) şi Marea Britanie (1.010

    • Altu Răspunde

      @soso,ce știi tu ,o persoana dacă rămâne nevaccinata, virusul o găsește. Ăsta e foarte inteligent, umblă doar la comandă,se împiedică de garduri și de nazipass,noaptea circulă mai al dracului,nu atacă politicienii,se hrănește cu vaccin ,minim 4 doze anuale,etc. Vaccinații răspândesc virusul că ei au liberă trecere dar nu se recunoaște, atunci ar trebui să li se îngrădească și lor drepturile și lumea nu s-ar mai vaccina. Scopul suprem e vaccinarea tuturor ,scopul încă nu se știe,dar sunt destui naivi care cred că statul le vrea binele. Același stat pe care îl doare fix nici acolo că nivelul de trai se deteriorează zilnic și mori din alte cauze. Scopul Suprem e VACCINUL

  3. @ soso Răspunde

    Și mai îngrijorător este faptul că se observă o creștere a gradului de infectare în rândul copiilor. Navarra şi Ţara Bascilor se situează, astfel, în fruntea incidenţei în ce priveşte minorii de sub 11 ani, cu 2.395 şi respectiv 2.011 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

    Deci tot printre nevaccinati circula mai bine.

    • Statistic Răspunde

      Vrajala ca sa injecteze si copiii. Ca nu le mai ajunge profitu, nu se mai satura de bani. Largesti plaja de varsta si obligi pe toata lumea sa se injecteze. Maximizezi profitul. Cine e inca naiv si crede ca e pentru oameni si nu pentru profite nemarginite, e un imbecil monumental. 2 ani de pandemie, 1 an de vaccinare, situatia e mai grava decat inainte. Cu 45% din populatie vaccinata la nivel global. Si pentru imbecilii care vor sustine ca a scazut mortalitatea, mai luati-va 3 perechi de ochelari cand va uitati pe grafice, sa vedeti ca de fapt este mai mare decat acum 1 an si ceva inainte de vaccinare. Cifre “oficiale”.

      • RealStatistic Răspunde

        Pt cel care fura nick uri : amesteci datele , noua varianta Delta are rata mult mai mare de mortalitate , a avut loc de desfasurare printre nevaccinati ,se vede clar ca 92 % din nevaccinati sunt la ATI . Dar trebuie sa vrei sa vezi si sa constiintezi asta , dar antivaccinistii admit numai fake stirile de pe retzele.

  4. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Puțin toarăși, prea puțin! Trebuie să ne mobilizăm, să nu precupețim nici un efort pentru a realiza planul măreț impus! Între timp din fundal se aud aplauze îndelungi și îndemnuri înflăcărate la mobilizarea exemplară.

  5. Altu Răspunde

    Din sursă sigură Diji24 ,postul vaccinistilor,”Peste două milioane de oameni au murit până acum de Covid-19, la nivel mondial
    15.01.2021 20:48″. Articolul din 15 Ianuarie 2021 când injectarea era la început.
    Să vedem continuarea,de la același Diji24 ,”A fost depășit pragul de 5 milioane de decese provocate de COVID-19 la nivel global
    02.10.2021 11:49″ Deci ,în 2020 an fără injectare avem aproximativ 2 milioane decese, în 2021 după 10 luni de injectare avem peste 3 milioane. No,cum p.da mă.i,unul alb și unul negru!

    • ... Răspunde

      Ce te miri? Am mai zis. Pandemia va ține exact cât trebuie și se va termina exact când trebuie. Dar după estimările mele trebuie să mai țină cel puțin încă un an. Când vezi cât de lejer se tratează faptul că după trei-patru săptămâni de la reînceperea școlii încă nu era testare în școli iar acum brusc după o perioadă scurtă avem probleme de aprovizionare cu teste? Probabil antivacciniștii au blocat transportul de teste, mai știi??? Este hilar cât de aproximativă și de delăsătoare este toată organizarea! Zi după zi! Și practic săptămânal este un caz cu vaccinări la chiuvetă! Măi, soldații voștri vă trădează, măi! Și te mai miri că pe tine, guvern român, nici propriul tău popor nu te mai ia în serios? Eu unul nu!

    • România reală Răspunde

      Daaa! Că diji estem mai nou mai ceva ca Biblia online! Îndobitocire în direct de pe sticlă. Îmi place că la început au fost câțiva ziariști la ei care și-au dat demisia și nimeni nu a spus care ar fi fost de fapt motivul plecării. Erau diferența ireconciliabile de opinie și de mod de prezentare a știrilor. Adică cei care nu și-au băgat capul singur în ham au fost îndepărtați! Asta în România secolului 21!
      Subtitlu ar putea fi: “Suntem mândri că distrigem țara!”😱🤮😭

    • Vaccinatorul Răspunde

      @Altu – te lupti cu morile de vant. S-a facut propaganda ca a scazut mortalitatea de cand cu vaccinul si uite ca a functionat. Nimeni nu se oboseste sa vada cum stau lucrurile de fapt, cu toate ca traim intr-o vreme in care ai informatia la un click distanta.

      Mortalitatea nu a scazut, din contra, a crescut, de cand a inceput vaccinarea. Nu face absolut nimic vaccinul, inafara sa le umple buzunarele cu bani unor oameni. De aici si presiunea enorma pentru vaccinare, ca sunt sume colosale la mijloc.

      Toata povestea cu certificatul pu lii e strict pentru a obisnui populatia sa fie controlata.

      Dar se parea ca majoritatea populatiei e prea dobitoaca ca sa vada cum stau lucrurile de fapt.

      • Antibou @ Antivaccinatorul Răspunde

        SPUI si la noi CUM naiba se controleaza populatia cu pasaportul verde ????
        Ce se obtine ????
        Chiar lumea e asa de proasta sa dea bani la ameriicani degeaba ,????
        TOT ce scrii sunt aberatii care se propaca pe net…
        Pacat ca vaccin si tratament pentru prostie nu este.Dar daca ar fi nu l-ati lua , ca deh este experimental ,provoaca impotenta etc !!!

        • Pupăzău Răspunde

          Du-te si tu si fa-ti un vaccin in sorloboanca, sa nu ti se mai scoale, ca vad ca la cap esti deja adormit.

    • @ Altu & Co Răspunde

      Mare logica trebuie sa ai ca sa stii ca varianta Delta este mult mai mortala decat precedentele si sa colaborezi datele …..prost esti ,prost ramai…

      • damaigreu Răspunde

        Ba are dreptate Altul. Daca era eficient vaccinul. ar fi scazut mortalitatea dramatic! Am fi avut vreo 10% din dedesele pe care le-am avut inainte sa ne vaccinam. Asta se numeste 90% eficienta, nu?

    • IT Răspunde

      Pentru @ Altu cu dedicatie din partea lui Vali copilul minune Vijelie :
      Octavian Jurma prefigurează debutul valului OMICRON în România la 15 ianuarie: „Va fi cu maxim o lună după Anglia”

  6. Vlad Tepes Răspunde

    Oameni buni, eu nu sint nici pro nici contra.
    Eu analizez fapte concrete si le interpretez.
    Acum 11 ani, pe Antena 1 era prezentata o stire prezentindu-i pe Bill Gates si David Rockefeler , la microfon in fata unei largi audiente, spunind ca populatia lumii este prea mare si ca ar trebui luate masuri pentru a opri cresterea in continuare, acest lucru spuneau ei s-ar putea face prin vaccinuri.
    Videoclipul circula pe Whats app.
    10 ani mai tirziu, apare o pandemie globala generata de un virus “scapat ” dintr-un laborator.
    Dupa ce se creaza panica mondiala, apare si vaccinul miraculos, cumparat de guverne nu de persoane fizice, unii, minti luminate ( ca sa nu spun Iluminati ) faci nd zeci sau sute de miliarde de dolari profit.
    Cu nici o luna in urma, chimistul german Andreas Noach face publica printr-un video, faptul ca masuratori cu un spectrometru micro-raman au constatat prezenta in vaccin a hidroxidului de grafen.
    La trei zile dupa publicare, este ucis.
    Ce este hidroxidul de grafen si ce efecte poate avea introdus in corp, se poate documenta oricine.
    De asta exista “goagal” !

    • ... Răspunde

      @Vlad Tepes. Mda, e foarte plauszbil. Numai nu pricep ce caută oxidul de grafen în ecuație că doar nu suntem plăcuțe de frână la mașini. Adică nu-i văd rostul. Că dacă e așa e ucidere premeditată.
      În paranteză doar spun că de când cu omicronu’ de atunci e așa grav cu pandemia că de la cifra astronomică de 3 !!! în 2 săptămâni !!! am ajuns la cifra intergalactică de 8 !!! Nu spune careva la omicronu’ că e slab? Important e că avem incidență subunitară deja de trei săptămâni dar noi performăm în continuare în restricții fără sens! Nu-i bai, măcar mallul dă faliment.
      PS. În continuare sunt mai mult decât convins că informații esențiale ne sunt ascunse intenționat. Dacă autoritățile ar fi chiar așa oneste și sincere cum afirmă la astfel de informații ar trebui să reacționeze imediat. Asta dacă nu sunt adevărate. Pentru că eu de exemplu nu concep să se spună despre ceva lucruri neadevărate și eu totuși să tac. Concluzia ar fi una. Adică totuși ceva e adevărat în tot.
      Cel mai mult îmi place reacția autorităților austriece. Adică doctorul ăsta care a fost ucis-sinucis afirmă la un moment dat că vaccinul ar conține hidroxid de grafen. La care autoritățile răspund că vaccinul nu conține OXID DE GRAFEN!?!? Sesizați diferența?

      • Vlad Tepes Răspunde

        Ma bucur ca ai sesizat !
        Pfizer neaga vehement ca vaccinul ar contine ” oxid de grafen” .
        Dar “hidroxidul de grafen” este cu totul altceva !!!
        De ce nu neaga si asta ?!
        De ce formula vaccinului este secretizata pe o perioada de 50 de ani ?
        Am citit si eu…

        • @ tepes Răspunde

          Bai disteptule : Nu exista nici un grafen in vaccin ….asta a fost raspandit de un idiot din spania si a prins la prosti ca tine & Co .
          Habar nu ai ce este grafenul ,ce face , ce nu face .
          Daca ai avea ceva in cap inafara de zeama de varza ai putea gandi :
          mai marii vor reducerea populatiei .ok .ce fac ? raspandesc zvonul ca se va face cu un vaccin .( cu toate ca se putea amesteca in mancare ,apa potabila etc ) Dar prostii cred orice .Apoi lansezi un virus care face asta , si fraierii nu vor sa se vaccineze … le-a iesit ……chiar mai bine decat credeau , armata de magari raspandesc porcariile despre vaccin si se mai cred eroi .

          • NORECLAMA

            Cumpara Lenjerie de pat cu grafen si magneti, Freeways – Sistem de dormit de la eMAG! Ai libertatea sa platesti in rate, beneficiezi de promotiile zilei, …

        • Techno Răspunde

          Hidroxidul de grafen este folosit in condensatoare electrolitice ,ofera capacitate mai mare la acelasi volum fizic .
          Teflonul care ajunge de pe tigai in mancare este de sute de ori mai periculos…
          Three-dimensionally networked graphene hydroxide with giant pores and its application in supercapacitors

          • glumetzu

            Asta este , exista prosti care se prostesc mai bine de pe net si de prosti ce sunt mai dau si la altii ,care inghit pe nemestecate…

    • @ tepes Răspunde

      Nu exista nici un grafen in vaccin ….asta a fost raspandit de un idiot din spania si a prins la prosti ca tine & Co .
      Habar nu ai ce este grafenul ,ce face , ce nu face .
      Daca ai avea ceva in cap inafara de zeama de varza ai putea gandi :
      mai marii vor reducerea populatiei .ok .ce fac ? raspandesc zvonul ca se va face cu un vaccin .( cu toate ca se putea amesteca in mancare ,apa potabila etc ) Dar prostii cred orice .Apoi lansezi un virus care face asta , si fraierii nu vor sa se vaccineze … le-a iesit ……chiar mai bine decat credeau , armata de magari raspandesc porcariile despre vaccin si se mai cred eroi .

      • damaigreu Răspunde

        @ @tepes …. faza aia ca ar putea sa il puna in mancare sau apa nu e valabila. Daca ar pune in apa , am muri toti. Scopul e sa dispara naivii si credulii. Vor scapa doar cei care gandesc , nu doar asculta. E simplu. Selectie se numeste dar nu gandesti pana acolo

        • Science Răspunde

          Fact Check-COVID-19 vaccines do not contain graphene oxide
          By Reuters Fact Check

          8 MIN READ

          Online reports that COVID-19 vaccines contain graphene oxide are unfounded.

          The allegations are based on an analysis by a professor in Spain which has been rejected by experts. He obtained what he himself described as non-conclusive results after studying one vial. He said the vial was purported to contain a dose of the Pfizer-BioNTech vaccine but said it had come to him by a messenger service and acknowledged that the vial’s origin was unknown.

          Pfizer told Reuters its vaccines do not contain the material. This material is also not listed in any of the widely available COVID-19 vaccines worldwide.

          Social media posts and blogs with this false claim can be seen here, here , here , here . Many of the posts wrongly suggest the vaccines are therefore toxic.

        • bacteriolog Răspunde

          Problema este ca mor prostii ca tine …….unii au avut noroc sa treaca prin boala , dar urmarile nebanuite vor accelera ,deja incep sa moara oameni trecuti prin boala.

        • Techno Răspunde

          Tu asta greu de cap , daca astia sunt asa versati in ce zici tu , pun materia in apa si mancare , si dau la cei selectati , antivaccin si s-a rezolvat .
          Prea sunteti creduli ,la ce nu trebuie.
          Si care e rezultatul? americanii se autofraieresc mor , si raman stapani pe glob chinezii ,rusii , si alte tari care nu folosesc vaccin american ? nu vezi ca nu bate cu realitatea.
          E mult mai plauzibil sa raresti lumea cu un virus ,nu trebuie sa fortezi lumea sa-l ia , ba mai fraierii fac campanii anti masuri ,antimasca , si mai si raspandesc vrute si nevrute despre vaccin ,ca sa -si atinga scopul.

    • bacteriolog Răspunde

      Care este de fapt realitatea?

      Niciunul dintre vaccinurile anti-COVID-19 omologate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ale căror compoziţii chimice sunt publice, nu conţine grafen sau hidroxid de grafen.

      Nici grafenul, nici hidroxidul de grafen nu au proprietăţi magnetice naturale, au precizat oamenii de ştiinţă contactaţi de jurnaliştii de la AFP.

      “El nu este magnetic decât în condiţii de laborator foarte specifice (…), iar în condiţii naturale îşi pierde proprietăţile magnetice”, a subliniat Diego Pena, angajat la Centrul pentru cercetări în biochimie şi materiale moleculare din Spania.
      Marcelo Mariscal consideră că “toate aşteptările presei şi ale pieţelor comerciale vizavi de un material care promite să revoluţioneze industria – aşa cum au făcut-o cea a oţelului sau a materialelor polimerice la vremea lor – au făcut din grafen o ţintă” preferată a adepţilor teoriilor conspiraţi
      Ce este grafenul?

      Adeseori considerat un “material-miracol”, grafenul este unul dintre cele mai uşoare materiale descoperite vreodată. Compus din carbon, el a fost identificat în 1947, dar izolat abia în 2004 de olandezul Andre Geim şi ruso-britanicul Konstantin Novoselov, o reuşită care le-a adus celor doi cercetători, în 2010, premiul Nobel pentru fizică.

      Acest material posedă proprietăţi chimice şi fizice unice, iar acest detaliu a făcut din grafen “unul dintre cele mai promiţătoare materiale pentru tehnologiile viitorului”, a declarat cercetătorul Marcelo Mariscal, specialist în nanotehnologii.

      Grafenul face obiectul unor cercetări privind fabricarea senzorilor de înaltă sensibilitate, dispozitivelor electronice suple, mai ales pentru automobile, avioane şi sateliţi. El stochează foarte uşor energia, devenind din acest motiv materialul preferat al dezvoltatorilor de baterii .

    • @ TEPES Răspunde

      MAI Prostule si cei ce cred teoriile astea Fake despre rarirea oamenilor cu vaccinuri , nu aveti creier sa ganditi de loc :
      Adica prostii de americani ,fac un vaccin care rareste populatia , ei si juma de lume se raresc ,iar rastul lumii care nu foloseste vaccinuri americane ca : rusii ,chinezii ,India si altii , vor ramane sa culeaga tot si sa conduca lumea ???? NU VEDETI ca sunteti orbiti de fake nuws si prostie ??? si un magar asi da seama ca nu e real !!!!

  7. covid 19 Răspunde

    Ai belit-o pacaliciule!

    • covid 21 Răspunde

      Io crecă mai bine tu ai belit-o! Și știi de ce? De piele! Ești pregătit pentru întâmpinarea mea? Că mi-am propus să fiu mai contagios ca și tine! Te mănânc cu fulgi cu tot! Nici o proteină, nici un spike, nici o membrană celulară nu rămâne din tine! Nici măcar ca amintire tristă!

  8. ... Răspunde

    @Vlad Tepes. În ajun de Crăciun urmează instituirea și folosirea formularului de locație. Înțeleg nevoia de control dar la noi instituțiile de forță care ar trebui să le implementeze nu sunt pe deplin încă democratizate de tot, aici mă refer la urme de mentalități vechi, și dă posibilitatea la lucruri neplăcute, chiar abuzuri. Cine răspunde și cine impune o conduită corectă din partea lor? Asta demonstrează incapacitatea autorităților de a-i impune unora carantina cum scrie la carte și de aia se ajunge aici. Dar vreau să spun că eu am fost în țări în care față de turiști se aplică acest formular. Nu o țară democratică ci una din Maghreb și vreau să spun că se și verifică temeinic, tot timpul te verifică, ești urărit, dai raportul și te raportează iar cei care oferă cazare răspund cu capul. Acest formular înseamnă sfârșitul democrației la noi pentru că se știe că ce este o dată acceptat temporar așa va rămâne definitiv. Că doar ne-am obișnuit deja, nu? Să dau exemple recente din măsurile temporar-definitive multe instituite aiurea? Securitatea de pe vremea lui Ceașcă e mic copil față de ce urmează! Să nu am dreptate!

    • IT Răspunde

      Formularul acesta este o prostie ,mai ales ca pe atunci grosul va fi sosit .Si nu ajuta la nimic .Dar atata stiu ai nostrii .De peste un an sunt aplicatii care stiu totdeauna unde ai fost si de cine ai fost aproape , asa ca in caz de infectare se pot anunta toti posibilii care au putut avea contact .
      Nici asta nu e 100% ,romanul are 2 telefoane , lasa acasa pe masa ….

      • ... Răspunde

        Mda. Atât ai priceput din ce am scris? Nu ai vrea tu să experimentezi cum e pe acolo! Apoi când brusc te vei trezi în situația dată să nu te plângi! Pentru că nu va fi cale de întoarcere. Dar nu înceta să speri ce este mai bun. Știi cum se spune, speranța moare ultima.

        • 3 puncte raioase de prostie Răspunde

          Ce situatie ? ce sa vad ? ce sa experimentez ?
          Tu ai creierul si gandirea afectata de covid , toate studiile arata asta ,chiar azi o cunostinta ,fosta vecina zicea ca are probleme neurologice post covid si doctorii nu mai stiu ce sa -i dea ….
          Research shows the many neurological symptoms of COVID-19 are likely a result of the body’s widespread immune response to infection rather than the virus directly infecting the brain or nervous system. In some people, the SARS-CoV-2 infection causes an overreactive response of the immune system which can also damage body systems. Changes in the immune system have been seen in studies of the cerebrospinal fluid, which bathes the brain, in people who have been infected by SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.