Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Coronavirus Satu Mare: 17 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.366 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.691.356 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.149 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 18 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 56.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.12.2021 (10:00) – 02.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 66 de decese (33 bărbați și 33 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu și Timiș.

Unul dintre decese este al unui pacient infectat în Franța și raportat de DSP Timiș.

62 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.934. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.076 pacienți internați la ATI, 100 au certificat care atestă vaccinarea.

15 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Oare cine răspândește Omicronul ăsta, că doar posesorii de nazipass au dreptul la călătoriile cu avionul? Un mister,la fel cum Germania de exemplu are în 2020 mai multe cazuri decât în 2019,cu 65% populație vaccinată. Acum nici doza 3 nu e suficientă, trebuie 4. Pfizer ne spune că trebuie anual o doză,dar sigur nu va fi suficient una ci vreo 3 . Oițele încă pun botul la mâncare, și nu văd ce se întâmplă în jur. Când se vor trezi va fi prea târziu. Virușii,criza economică,criza energetică,a imigranților, depersonalizarea națiunilor europene,etc. toate sunt doar o conspirație,da, da,doar o conspirație. Poate când intrați în magazine și vedeți prețurile,iar din ianuarie facturile o să vă treziți. Forzza Onicornu

  2. H&R Răspunde

    @Altu, cine răspândește? ‘păă cei fără nazipass Ei stau acasă, liberi până în bucătărie, și omicronu’ e nevoit să călătorească în lume, în lung și-n lat, și să caute unul câte unul pe cei fără nazipass.

    • Csongor Răspunde

      De la ungaria vine “o micron” . Doar ei puteau sa faca greseala asta si sa-i spuna asa, in loc de “un micron”

    • Altu Răspunde

      @H&R,tot nevaccinații sunt de vină. Dacă 65% sunt vaccinați sunt de vină ăia 35%, sunt vaccinați 99% sunt de vină ăia 1%,110% vaccinați de vină sunt ăia cu două doze și tot așa. Eu cred că de fapt nu e nici o tulpină,se ascunde eșecul vaccinului, și se justifică administrarea de noi doze . Iar nevaccinații sunt hăituiți pt ca să se nu vadă că se trăiește și nevaccinat.

      • Marioara E Răspunde

        D-le Altu, vad la dvs o frustrare imensa la adresa vaccinului si vaccinatilor, treaba asta va sta in gât, nu faceti asta, ca va stresati, urca colesterolul si zaharul.
        Iar medicanente pentru prostie nu stiu sa existe, incercati cu plante, vad ca stiinta moderna nu va place.

        • Marioara E Răspunde

          M-aș bucura dacă pwla dv ar scula așa de tare, și am face noi doi un orgoliu de o noapte întreagă. Ai putea urca pe mine ca colesterolul din tine. Ce propui, facem târg? Oricum, sunt foarte nefwtwtă.

        • Golf Răspunde

          @marioara, uite că din punctul meu de vedere toți cei care bun botul la ce spun autoritățile, mass media corporatistă și transnaționalele sunt nu doar proști ci și niște drone biologice la care lipsește cu desăvârșire gândirea critică, logica, rațiunea și înțelepciunea. Toții vaccinatii, toți purtătorii de chiloți pe față, toți care se distanțează social și toți care susțin aceste măsuri imbecile intră în această categorie.

          Vezi tu Mărioara, suntem diferiți și vedem lumea complet diferit și din punctul meu de vedere este perfect sănătos acest lucru. Când vi tu să mă obligi să văd lumea ca și tine atunci îți ghilotinez căpățâna.

        • Aia iai Răspunde

          @Marioara..la mansardă -i baiul dragă, la trio anti -vax….cu colesterolul s-au născut….

        • Altu Răspunde

          @Mariucă, nu îmi place “știința modernă” și să apelez la plante. Eventual “medicina modernă”,nu îmi place. Dar ești proastă fă, rău nu așa, și mai și semnalizezi. Ești simbolul vaccinaților., “Doar inteligenții se vaccinează”,vai de voi și de noi ,cu așa specimene în jurul nostru.

  3. Altu Răspunde

    @Marie, dragă, îți arăt și ție ce înseamnă “a frustă,frustrare”, să nu mai folosești la fel ca ceilalți vaccinați cuvintele greșit,nu de alta dar râd oamenii de voi. frustra vt [At: DA / Pzi: ~rez / E: fr frustrer, lat frustrare] 1 A lipsi pe cineva de un drept al său Si: a păgubi. 2 A priva pe cineva de o satisfacție (sexuală). 3 (Pex) A înșela. 4 (Pex) A dezamăgi. No,spune tu Mărie dragă sau Malinka cum vrea UE,unde se potrivește ” ai o imensă frustrare la adresa vaccinului”. Eventual dezamăgire s-ar potrivi,dar eu nu sunt dezamăgit sunt mulțumit de vaccin.Da, sunt frustrat,pt faptul cum se comportă autoritățile cu plătitorii de impozite și cum pupă în dos injectații.,care pe lângă ser, își injectează ură și prostie.

  4. Info Răspunde

    Din cei peste 600 de pasageri care au aterizat vineri la Amsterdam cu două avioane venite din Africa de Sud, 62 au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la sosirea pe aeroportul Schipol şi plasaţi în carantină într-un hotel lângă aeroport. Secvenţierile ulterioare au confirmat varianta Omicron în 14 din cele 62 de probe, relatează Reuters.

    Circa 90% din cele 62 de persoane infectate erau vaccinate anti-COVID-19, iar în cazul celor confirmaţi cu varianta Omicron toţi erau vaccinaţi, a precizat Institutul de Sănătate Olandez (RIVM).

  5. Careva Răspunde

    S-a asezat MaciLaci… sper ca nu o avut efecte adverse a 3-a doza…. poate e la morga si l-o trecut astia la “vaccinat la chiuveta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.