Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Zăpadă pe străzile din Satu Mare. Tractoarele Florisal se lasă greu văzute

Zăpadă pe străzile din municipiul Satu Mare. Prima zăpadă din această iarnă dă bătăi de cap celor ce se ocupă cu deszăpezirea. Problema apare aproape în fiecare an. Deși a fost anunțat cod galben de ninsoare, drumarii au fost din nou luați prin surprindere.

În municipiul Satu Mare continuă să ningă de ore bune, iar șoferii sunt nemulțumiți de faptul că străzile nu sunt aduse „la negru”. Celebrele tractoare ale controversatei firme de salubrizare sunt așteptate pe străzi pentru a remedia problema.

11 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Eu în locul Primăriei deszăpezirea facturată pe ziua de azi aș refuza să achit. Pentru că pe Blaga nici la ora asta nu a trecut nici un utilaj! Apoi ce pretenții să mai avem pentru zone mai laterale? Vă bateți joc de noi pe banii noștri! Ca să nu spun că săptămâna trecută când a fost puțin frig două ziie la rând se plimba sărărița tot pe Blaga dar nu arunca nici un material antiderapant! Mă gândesc că plimbatul va fi tot pe banii noștri! Vi se pare corect? Ce ar fi dacă toată lumea și-ar face treaba în batjocură cum face Florisal? Și mai vor alt contract de salubrizare pe 10 ani? Nu știu de ce nu ne pun pe noi, pe fiecare să-și facă treaba în locul lor (măturat strada, tuns iarba și toaletați copacii cine are în fața casei)? Apoi noi să mai și plătim serviciile nefăcute de ei? Nu vreți 2% de la fiecare de la impozit? Să nu facem un teledon ca să susținem financiar Florisal? Chiar nu vede nimeni de la primărie batjocura asta? Refuz să cred pentru că de trei ani plătim amenzile în locul lor pentru că își bat joc intenționat de colectarea selectivă și deja urmează imediat anul 4! Iar amenda bate spre 1 miliard de lei vechi/an care se achită fără să crâcnim către Fondul de Mediu și UE! Sunt angajamente asumate în scris! Chiar avem bani ca ei să se prostească și să-și bată joc de comunitate?

  2. un satmarean Răspunde

    Daca la prima ninsoare se lasa cu drumuri impracticabile,oare ce ar fi daca am avea iernile de altadata?
    Mi-ar fi rusine sa fiu de la Florisal si sa scot tractorasele antice sa faca deszapezirea orasului..
    Asta arata cardasia Primariei cu Florisalul,in mod normal un contract se poate rezilia,despre gunoi ce sa mai discutam?
    Noi ne aratam indignarea,iar pe ei ii doare in varful pluii…nu-i asa Gabore?Te simti bine ca Primar intr-un oras de ,,minus stele,, pe care tu l-ai denumit ,,oras in miscare,,!
    Vai de miscarea noastra…

    • ecologist Răspunde

      Problema e că până la urmă amenzile alea și nu amenzi mici sunt achitate an după an din bugetul primăriei deci din banii noștri. Nu cred că ne permitem luxul ăsta mai ales la modul cum prestează (de fapt mai mult nu prestează) societatea în cauză serviciile.

  3. Helga Kisz Răspunde

    Păi cum să nu fii luat prin surprindere de zăpadă în 24 decembrie ? Normal ar fi să ningă în iulie și august

  4. radical2 Răspunde

    Ce v-ati asteptat? e Florisal. Teapa peste teapa. Asa meritam daca nu facem nimic. Macar noi daca primarul e idiot.

  5. ecologist Răspunde

    Prin prezenta vă informez că astăzi nici gunoiul nu au ridicat. Și nu, nu au anunțat. În alți ani dacă era zi oricial liberă gunoiul tot era ridicat. Crăciun “fericit” Florisal și o mare plăcuță suedeză! Ca să nu spun că am niște gunoi autoproclamat de voi “uscat” pe care îl păstrez de 2 luni că nu ridicați! Săptămânal pun afară că am înțeles că la două săptămâni ridicați dar eu tot nu vă nimeresc care e aia.😱🥴😪😭
    Dacă era după mine nu aveați contract cu orașul de multă vreme. Nu știu cine crede că vor putea respecta ce se cere ca dotări și condiții în noul caiet de sarcini,

  6. Eu Răspunde

    Hai ca sunteti rai.Cum nu va doreat de ani de zile sa fie Craciunul alb?! Cei de la Florisal nu voiau sa va strice acest prilej minunat!

    • realitatea Răspunde

      Pomenești că ai vrut să fii glumești? Florisal își cam bate joc de noi. De ce? Pe de o parte că sunt incompetenți și și-au dat seama că cei care trebuie să-i tragă de ureche dorm în izmene. De aia. Așa că de ce să facă hernie sau întindere musculară de la muncă dacă se poate și altfel?

  7. Nimeni Răspunde

    Eu as sublinia putin comportamentul vremii. Am masurat 11 cm de zapada pe acoperis, adica vreo 50-60 litri apa pe fiecare metru patrat. Cu greu am reusit sa arunc jos o parte din ea. Am vazut pe youtube ca in Norvegia a cazut in timp scurt 60 cm de zapada. Aratau niste sosele cu stratul de zapada mai mari decat utilajele de deszapezire. Ceea ce vreau sa subliniez este ca vremea a luat-o razna in unele regiuni ale globului terestru. Ma gandesc la afirmatiile unor cercetatori care spun ca ultima glaciatiune s-a instalat intr-un singur an si ca a inceput intr-o zi de toamna(probabil datorita incetarii miscarii curentilor oceanici). Vremea este capabila de mult mai mult decat cei 11 cm de zapada iar tornadele recente din SUA, zapezile californiene, norvegiene si japoneze, taifunurile din Oceanul Pacific, furtunile devastatoare din Australia sau nu in ultimul rand inundatiile devastatoare din China sau desertul Arabiei Saudite sunt o confirmare a celor mai sus amintite. Craciun Fericit! …la toti comentatorii.

    • ecologist Răspunde

      Ai zis și tu că dacă nu mai ține faza cu covidul hai să băgăm niște informații apocaliptice despre vreme? Clima s-a dat peste cap deja de vreo 25 de ani. Atunci au apărut primele semne ale fenomenului. Noi suntem niște firimituri de praf ca și dimensiune pentru ea. Iar politicienii boșorogi majoritatea nu se ocupă de problemă pentru că îi depășește sau pentru că au alte interese finanțate de la spate de companiile petroliere sau energetice. A se vedea manifetările lui Trump sau niște afirmații absolut deplasate ale lui Cîțu. De China nici nu mai povestesc. Nu se ocupă de problemă pentru că consideră că oricum nu apucă vremea aia. Nu cred cîă se mai poate inversa fenomenul. Dar Crăciun fericit să ai și tu!

  8. Lucky Răspunde

    Nu a fost program de dezapezire la Florida ieri!
    Cam in genul in care împart sacii ptr colectarea deșeurilor de hartie! Nu i program ai pierdut sacii !
    Nu i planificat ai pierdut dezapazirea🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.