Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Portugalia intră în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de vineri, 3 decembrie, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Franța și Portugalia vor intra pe lista roșie, iar Spania trece în galben în urma creșterii incidenței. 

În zona roșie intră Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord.

În zona galbenă:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam;

În zona verde intră: Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

LISTA completă AICI.

47 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Portugalia si Spania cu aproape 90la suta vaccinati !!!! Ce se intampla ?

    • Statistic Răspunde

      Uita-te la tari precum Tajikistan, care nu e un mUE si cu rata de vaccinare mica, cate cazuri au pe zi, si cati morti de covid au in total. Si apoi compara cu tarile “civilizate” din Europa, unde rata de vaccinare e mare. Abia apoi poti sa iti pui niste semne de intrebare. Si Tajikistan e o tara destul de poluata, unde oamenii folosesc carbuni sa se incalzeasca (capitala lor e printre cele mai poluate orase din lume), ca se zicea la un moment dat ca cei care traiesc in orase poluate si respira aer poluat sunt mai predispusi la infectare. Concluzia este ca, acolo unde-si baga coada “vestul” lucrurile merg…”bine de tot”.

  2. Férfi sztriptíz Răspunde

    Ez az o egy mikronos vírus (románul o micron mondják)

  3. covid 19 Răspunde

    COMENTACI BĂTUŢI ÎN CAP! Vaccinul crează anticorpi ca să nu faci forme grave şi să nu mori. Vaccinul n-are cum preveni infectarea. Acest lucru o face masca, igiena şi distanţarea. Deocamdată este cert că mortalitatea a scăzut în ţările vaccinate. Motivele pt. care sunt infectări multe în ţări precum cele amintite sunt multe dar nu mă bag, explice alţii dar nu trageţi concluzii fără a gândi.

    • Alin Răspunde

      Tu iti dai seama ce vb ?? Sau doar vb ? Statistica vb …Portugalia 10 mil persoane 90% vaccinati 3000 de cazuri pe zi 279 decese
      ROMANIA 19 mil persoane 37 % vaccinati 1900 cazuri 164 decese ……

    • Altu Răspunde

      @covid19,tu ești bătut în cap,de ce obligi lumea să se vaccineze dacă vaccinarea nu oprește infectarea. Teoria că nevaccinații infectează injectații nu mai stă în picioare. Că faci forme grave,asta e, alegerea fiecăruia. Dacă eu vreau să mor de covid,e fix alegerea mea. La fel fumătorii sunt conștienți că le face rău și fumează în continuare,idem alcoolici, drogații, mâncătorii de fast-food,etc. Ei de ce nu sunt interziși la fel ca nevaccinații. În mintea voastră tulburată de TV și așa ziși specialiști,nu găsiți un dram de logică și gândire obiectivă neinfluențată de noua ideologie. Voi credeți că un gard ține virusul la distanță,cum e la târgurile de Crăciun. Hitler se răsucește în mormânt când vede că ce nu a reușit el cu forța , ăștia reușesc cu o manipulare de abecedar.Heil Covid

      • covid 19 Răspunde

        @Altule, aici chiar că sunt de acord cu tine. Nu înţeleg ce-l fute grija pe stat să salveze specimene ca voi. Eu cred aveţi dreptul la boală şi moarte onorabile după opţiunea voastră. Pentru mine pandemia s-a cam terminat. Sunt vaccinat şi respect regulile trasate. …În altă ordine de idei, aşa cum voi înşivă aţi proorocit economia mondială se duce de râpă în contextul pandemiei şi voi tot urlaţi că totul este o afacere în jurul vaccinului. Altfel eşti bine? Tot acasă şi la pescuit? Du-te fă ceva că te ţicneşti.

      • Futin Răspunde

        …da cine te obliga pe tine sa te vaccinezi? Da nici nu poti sa ma obligi pe mine sa imi stai in preajma, tu un raios, lepros,bubos contagios. Asa ca este dreptul tau sa nu te vaccinezi, da stai in pooola mea acasa!

        • Futin Răspunde

          Am așa o presimțire vagă că în curând voi regreta ce am spus prin postările mele.

          • Futin

            .. da de ce?(suna a amenintare, poate sunt eu prost si nu inteleg bine)…hotule de nickname-uri?.. Ce am spus asa de rau? poate am zis(Doamne fereste!) ca ai puța mica. Da nu am zis. Ai puța mare, stai linistit… No amu ce urmeaza? Sa ma caute jandarmii…
            Si nu mai fura nicknameul. ..vad ca, cu cuvantul magic “te rog frumos” nu merge la primate.

          • Futin

            …si-apoi vezi ca poate o sa te caci pe tine, cu presimtirile tale. Strange din buci! Nu te lasa!

          • Futin

            Nici eu nu-mi dau seama de unde și până unde am astfel de halucinații și visez amenințare în textul de mai sus!😱 De fapt nu e nici o amenințare dar e mai bine așa să mă dau victimă. În curând încep să înjur că nu am deprins încă tainele limbii mele materne și nicicum nu reușesc să mă exprim decât cum am auzit acasă, frumos ca la ușa cortului. Măcar eu să cred că sunt o victimă! De fapt chiar sunt. Sunt victima propriei mele prostii. Cred că voi începe să postez sub alte nume. Am oricum destule pe stoc. Numai să nu le încurc că ajung să mă cert singur!😱🤮😭

      • Futin Răspunde

        …pe tine ar trebui sa te interzica. ca si prostia este contagioasa. spre deosebire fast food-ul hraneste. Apropo: noroc ca tu esti logic si nu sunt multi ca tine!

        • Futin Răspunde

          Ha, ce tâmpenie am ajuns să debitez! Fast-foodul hrănește! Aștept recompensa de la pizzerii. Accept și sos cum se mai spune reciclat. Moarte ficatului!

    • Un vaccinat Răspunde

      @covid19 – esti spalat pe creier. Ai ajuns si tu unul din aceea care nu mai are altceva in cap decat vaccin, in loc sa constati ce se intampla cu adevarat. E clar ca vaccinul nu functioneaza. Uita-te ce se intampla acum in tarile vaccinate. Mai mult de atat, nici nu stii ce efecte au pe termen lung. Mai ales dupa ce au iesti la iveala experiementele facute de pfizer pe fetusi si naiba mai stie ce.

      Si in 89 toti urlau revolutie. Dupa ce a trecut balamucul, si-au dat seama ca a fost lovitura de stat. Asa e si acum. E usor sa manipulezi in toiul momentului. Cand va trece tot circul ne vom da seama ca am fost cobai pe un experiment in masa. Si nu ma refer doar la vaccin, ci la toata manipularea asta spre a controla populatia din scurt. Va fi prea tarziu, si la fel ca si cu 89, nu va fi tras nimeni la raspundere, iar populatia va avea de suferit.

      Suntem o specie de imbecili. Ti-o spune un vaccinat.

      • Futin Răspunde

        .. pe tine te-au vaccinat la bufet in gara din Ghilvaci. Cu mastrocenat de scriptomicina. Si cu popaprostu si septic american si o amestecata. Vezi de ce sti atatea? Esti multiculturaldezvoltat!

      • covid 19 Răspunde

        @ Un vaccinat, Nefericitule de ce te-ai vaccinat? Nu solzii ar fi problemă dar câte alte efecte adverse o să ai de n-o să le poţi duce. Peste ani chiar o să îmbătrâneşti dar mangafău o să-ţi moară de-a binelea. Scrie-n Sfânta scriptură! Trebuia să rezişti mărului oprit.

    • damaigreu Răspunde

      Covid 19 tu esti batut in cap! Si sti de ce? Ca acu cateva saptamani ai dat exemplu Portugalia ca o scapat de virus datorita faptului ca s-au faccinat. Treci la loc! Nota 3

      • Futin Răspunde

        …tie iti dau doi. Ca vorbesti neintrebat. “Acu” tu vorbesti ca ai auzit de undeva sau ca ai tu ceva informatii despre ce inseamna o pandemie, poate esti ceva geniu si noi nu stim. Sau poate esti mama Omida, ca nu inteleg de unde le “cetesti” tu pe toate…poate in cărti…la cărți de joc ma refer, ca la cărți de citit mă indoiesc ca sti cum arata.

        • damaigreu Răspunde

          Futin ti-am dat voie sa vorbesti? Cacaciosule, foloseste google, pune-ti mintea la contributie

          • Futin

            Știi bine că nu am voie. Am și uitat cum se face.

          • Futin

            serios? da tu unde “cetesti”? pe sputnik?…auzi la prostanaku asta? O descoperit google. Tu nu erai nascut cand am avut prima data yahoo messenger.oaie. Nici ma-ta nu a stiut ce-i ala chat-ul.

          • Futin

            Va rog frumos! Ce-i asa de greu? Nu mai furati nicknameul.
            Asta nu-i comentariul meu:
            “Știi bine că nu am voie. Am și uitat cum se face.”
            Imi asum postarile…De’ ce sa-i faci? Românii au fost hoti de cand ii Lumea!

    • Futin Răspunde

      Covid 19. nu te mai lupta, n-are rost. Fiecare are dreptul sa moara asa cum vrea el. Este dreptul lor suveran. Pacat ca multi nu inteleg ce inseamna anarhia. Asa de simplu ar fi sa citeasca si sa se informeze. Singura problema este daca ii duce creierul…. Deci fara argumente stiintifice. Ironia de multe ori bate prostia.

      • Futin Răspunde

        Acestea fiind spuse asistați la un moment artistic de-al meu când vorbesc și eu singur cu mine. Nu e ceva nou.

        • Futin Răspunde

          alta postare pe care nu mi-o asum. incep sa am banuieli…poate Bill Gătești sa fie?…pana la ce nivel de gunoi coborî?!
          “Acestea fiind spuse asistați la un moment artistic de-al meu când vorbesc și eu singur cu mine. Nu e ceva nou.”

        • Futin Răspunde

          de fapt tu vorbesti cu tine insuti. ca nu poti sa porti un dialog, fie si cu clinciuri, furi nickname-iri postezi imbecilitati, n-ai nicio idee dobitocule!
          Futin nu-si asuma postarea de mai sus al unei primate care imita.. poate-i un papagal, in cazul asta il iert, daca ii un prostanac… si atunci, Dumnezeu cu mila!

  4. Doimicron Răspunde

    Kyrgyzstan:
    6.6 milioane de locuitori.
    Vaccinati: 905.000 locuitori / sau 13.7% din populatie
    50 de cazuri pe zi. Total morti, de la inceputul pandemiei, 2700 de oameni.
    Nu poarta aproape nimeni masca acolo, nici in spatii inchise.

    Sunt date oficiale, verificabile, si e doar un exemplu.

    Europa: tari “civilizate” cu populatie vaccinata 60-70-80-90%, morti la greu, infectari la greu, vaccin fortat lockdownuri restrictii, etc. Contracte cu Pfizer secrete, la care nu au acces nici macar parlamanetarii europeni !!!

    Israel – populatie vaccinata cu 3 DOZE – LOCKDOWN

    Mai lasati naibii atata gargara fortata cu vaccinul pacii, unii nu stiu decat sa strige orbeste – vaccin vaccin. Un vaccin dezvoltat pentru varianta ALFA, care in momentul de fata reprezinta mai putin de 1% din totalul de infectari la nivel mondial, si are prea putin sau deloc (vezi omicron) cu variantele mutate. Dar oamenii isi dau cu booster…ca a venit Pfizer, si a zis ca trebuie a 3-a doza…ca doar n-or ramane ei cu stocuri.

    Profitul pfizer doar din vaccinuri, este, anual, pest 30 de miliarde. Ia sa faca ei publice contractele, in care se leapada de orice raspundere si obliga guverenele sa garanteze cu activele statelor in caz ca ceva iese prost (vezi tari din America de S). De ce pune pfizer atata presiune pe guverne sa forteze vaccinarea? Despre Valeriu Gheorghita, si “sponsorizarile” de la pfizer si alte companii producatoare de vaccinuri, de ce nu latra nimeni? Da-i cu 1000 de vaccinuri inainte, care sunt absolut degeaba in fata ultimelor variante mutate.

    • Money talks Răspunde

      Pentru ca la asemenea sume, e usor sa corupi guverne si sa obligi populatie sa se vaccineze, singurul scop fiind profitul companiilor, si spaga primita de cei care iau decizii. Cand prinzi gustul banilor, e greu sa te opresti. Doar nu crezi ca nu s-au gandit Pfizer ca ar fi bun un “abonament” la vaccin din 6 in 6 luni. Insa, sunt semne mari de intrebare, cum de tari cu atatia vaccinati au plin de infectati, spitalizati si morti momentan, si tari cu nevaccinati o duc ok. Tarile nordice, dupa ce au revenit la “normal” acum impun iar restrictii din cauza a ce se intampla.

    • Futin Răspunde

      marș ma escrocule si povesteste(manipuleaza) cu prostalaii. ai destule siteuri pentru prosti. fi rezonabil…gunoiule! Noi suntem mai de la țară.

      • Futin Răspunde

        Astăzi am fost sârguincios și destul de combativ împotriva ghiaurilor de necredincioși. Sper că va observa asta șefu’ ăla mare. Nu de alta dar vine Miculașu’ și am promis câte ceva pe acasă. Acuma numai nu știu dacă se mai ține ori nu că nu știu dacă e în concordanță cu religia mea nou-nouță. Pe cine să mai întreb?🤔😱😲

        • Futin Răspunde

          ..alta postare cu nickname-ul meu pe care nu am postat-o :
          “Astăzi am fost sârguincios și destul de combativ împotriva ghiaurilor de necredincioși. Sper că va observa asta șefu’ ăla mare. Nu de alta dar vine Miculașu’ și am promis câte ceva pe acasă. Acuma numai nu știu dacă se mai ține ori nu că nu știu dacă e în concordanță cu religia mea nou-nouță. Pe cine să mai întreb?🤔😱”
          Te distrezi prostovane? Si eu…ma minunez cat poti fi de prost sa nu ai o parere sa ti-o asumi. Pana unde te poate duce prostia?!

          • Billgeitz

            Auzi tu mare pagubă în buget că nu mai postezi! Foarte bine! Nu vrei să încerci să scrii o propoziție fără agresiuni verbale? Tu nu ești în stare să compui o propoziție civilizată! Cred că la grădiniță când recitai “Cățeluș cu părul creț” la faza cu “fură găina din coteț” înjurai pe podium că nah așa ai învățat! Te rog să nu-mi răspunzi! Toată lumea se bucură că dispari din peisaj! Vezi că e trecut de 6 și încă nu ai cărat bălegarul de sub vacă!

      • damaigreu Răspunde

        Esti distrus ca nu functioneaza vaccinul. Te inteleg perfect

        • Futin Răspunde

          …ba functioneaza, am sute de exemple, dar tu esti prea primitiv ca sa intelegi. te uiti la vaccin ca aborigenii care s-au revoltat cand au fost fotografiati…ca le fura sufletu…eu nu pot sa cred ca in seculul XXI existinca oameni primitivi in Europa!

          • România reală

            Asta cu fotografiatul este valabil inclusiv prin țările musulmane chiar și în momentul de față! Am pățit eu și nu odată chiar în suk unde se știe că e full de oameni și turiști, deci ești expus la fotografiere. Ar mai fi ceva și vizavi de reacția fotografilor când apăreau mai des începând de prin anii 30 prin țărișoara noastră. Niște reacții similare inclusiv acuze de vrăjitorie. Deci mai bine tăceai că e cam jenantă incultura asta manelistanistă.

      • Futin Răspunde

        Am baut lapte de taur ca sa sug niste taurina si am supt prea multa de postez zici ca-s pe cox, fara logica si fara sens. Ce-mi mai place laptele de taur.

  5. Billi Geits Răspunde

    Is prosti gramada! Noroc ca esti tu destept. Ca vei salva omenirea. Unde ai umblat la școala?😁

  6. Juju Răspunde

    Numai Dumnezeu, adica moderatorul invizibil si aproape inexistent vede, cat de primitivi sunteti, dobitocilor.

  7. Futin Răspunde

    Din momentul asta nu mai postez. Toate postarile cu nickname-ul meu “Futin”. sunt nule. sa si le asume prostanacii!. Bunul simt, nici macar cei douazeci de ani de acasa nu va educa cat cei sapte ani de gradinita din trecut. Ce sapte ani? Asta a fost de pe vremea comunista. Acuma nepotii mei sunt de categoria; clasa intaia. La trei ani!…Asta este…Multumesc pt. felicitari…😁…Noapte bună!

  8. @Futin Răspunde

    Propun un moment de reculegere! S-a dus un soldat al cauzei!😱

  9. Nicusor Răspunde

    Imi si bag pwla daca m-am vaccincat pe degeaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.