Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

Polițiștii protestează! Nu dau amenzi, numai avertismente

Polițiștii protestează în toată țara. Ei nu mai dau amenzi, ci numai avertismente, fiindcă, spun ei, se tem că nu va fi aplicată legea salarizării.

„Am gândit forme de protest la care să participe toţi  poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017,  care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol, la Antena 3.

5 comentarii

 1. Lili Răspunde

  Dacă legea permite sanctionarea cu avertisment se poate, dacă nu încălcați legea, chiar dacă aveți o solicitare/temere salariala întemeiată sau nu.

 2. D. Trump Răspunde

  Legea este facuta pentru prosti,si mai ales are dublu standard

 3. H&R Răspunde

  Legile sunt ca gardul. Cainii mari sar peste, sobolanii trec dedesubt, oile sunt oprite de gard.

 4. John Doe Răspunde

  In caz ca primesc amenda, se poate contesta?

 5. Gheorghe Răspunde

  Da săracii de ei,vor lefuri cat mai mari ca vezi doamne sunt superstresati și solicitați,, în misiuni”.Până la urmă nu ei castiga mult ci noi ăștialalți castigam puțin.Ei una doua pun de un protest,una doua i-și cer drepturi,măriri de lefuri,eyc,etc,bravo lor.
  Ăstialalți de la patron când ne-am unit sa cerem drepturi bănești sau de altă natură?….spuneti-mi dacă în ultimii 5-7 ani ați văzut vreo manifestare unde oamenii(de la patron) sa-și ceara drepturile sau vreun mare sindicalist sa iasă în fata luptând pentru ăstialalți??!
  Firme private(străine și autohtone)care produc medicamente,bunuri de larg consum,produse livrate la export și câte și mai cate î-și plătesc muncitorii(în producție și nu numai)cu lefuri de căcat.
  Guvernanții habar nu au și nici ca-i interesează acest lucru.
  Până la urmă pun și io o intrebare:De ce bucureștenilor li se subvenționează(de ani de xile) gigacaloria?….de ce alți muritori de rand nu beneficiază de aceasta chichițe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.