PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PROTEST. Polițiștii din Satu Mare vor picheta Prefectura. Cer salarii mai mari

Protest în municipiul Satu Mare. Un număr de aproximativ 100 de polițiști, printre care și polițiști de frontieră, respectiv polițiști de penitenciar, vor picheta Prefectura Satu Mare.

Acțiunea va avea loc mâine, miercuri, 15 decembrie, între orele 10.00 – 12.00, în fața sediului Prefecturii Satu Mare. Polițiștii vor ieși în stradă nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

,,Motivul protestului reprezintă neaplicarea de către Guvern a Legii salarizării unitare pentru al doilea an consecutiv și a faptului ca încă suntem plătiți la nivelul salariului din anul 2009”, spun polițiștii sătmăreni.

Protestul a început încă de la începutul acestei luni, atunci când polițiștii nu au mai aplicat amenzi, ci doar avertismente. Dacă acțiunile din această săptămână nu vor aduce rezultate, polițiștii se pregătesc să continue protestele și amenință să nu mai efectueze nicio oră de muncă suplimentară începând de la 1 ianuarie 2022.

Reamintim că polițiștii au ieșit în stradă și la sfârșitul anului trecut, protestând în centrul municipiului Satu Mare chiar în ultima zi a anului 2020.