Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

Polițiștii ies din nou în stradă. Protest în centrul municipiului Satu Mare

Polițiștii din județul Satu Mare vor protesta din nou în stradă, nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Acțiunea va avea loc miercuri, 15 decembrie, atunci când oamenii legii vor protesta în centrul orașului.

,,Motivul protestului reprezintă neaplicarea de către Guvern a Legii salarizării unitare pentru al doilea an consecutiv și a faptului ca încă suntem plătiți la nivelul salariului din anul 2009”, spun polițiștii sătmăreni.

La protestul de miercuri sunt așteptați în jur de o sută de polițiști, printre care și polițiști de frontieră, respectiv polițiști de penitenciar.

Redăm, mai jos, comunicatul transmis de Sindicatul Europol:

,,Începând cu data de 13 decembrie trecem la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se vor desfășura în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 dec. să fim prezenți în fața MAI iar în 17 dec. în fața celor 3 partide politice aflate la guvernare.

Este foarte important să participăm activ la toate formele de protest și să-i determinăm pe guvernanți să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este de apreciat implicarea manifestată de miile de colegi care, începând cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contravenționale constatate. Această primă formă de protest a generat primele reacții din partea ministrului finanțelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim și că trebuie aplicată legea salarizării.

Cu toate acestea, până în momentul de față nu avem nicio garanție cu privire la intențiile pe care le are Guvernul în privința salarizării pentru anul 2022 și nici nu mai putem avea încredere în vorbele politicienilor. Suntem ferm convinși că dacă vom urma toate etapele calendarului de proteste anunțat ne vom face auziți și vom putea obține ce ni se cuvine prin lege.

De asemenea, urmează să vă punem la dispoziție un model de NOTIFICARE prin care vă exercitați dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 și refuzul de a mai efectua sarcini/atribuții (COVID19) pe care nu le aveți în fișa postului în situația în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Este clar că ne vom putea apăra drepturile doar prin participarea în număr cât mai mare la formele de protest. Avem cele mai bune exemple ale protestelor din justiție (protestul magistraților prin suspendarea ședințelor de judecată) și sănătate (încetarea activității) în urma cărora, angajații din aceste sectoare de activitate și-au primit drepturile. De aceea vă cerem să ne sprijiniți ca să putem să ne obținem drepturile”.

Calendarul protestelor:

13 decembrie

Maramureș între orele 11:00 – 13:00;

Gorj între orele 13:00 – 15:00.

14 decembrie

Mehedinți între orele 11:00 – 13:00;

Vâlcea între orele 11:00 – 13:00;

Bacău între orele 10:00 – 12:00;

Vaslui între orele 10:00 – 12:00;

Timiș între orele 10:00 – 12:00;

Cluj între orele 10:00 – 12:00;

Mureș între orele 10:00 – 12:00.

15 decembrie

Giurgiu între orele 11:00 – 13:00;

Botoșani între orele 11:00 – 13:00;

Satu Mare între orele 10:00 – 12:00;

Alba între orele 11:00 – 13:00;

Dolj între orele 12:00 – 14:00.

13 comentarii

  1. Sorin Răspunde

    Si eu vreau salar mare si sa ies la pensie la 45 de ani si sa amendez lumea pentru masca si batranii ca isi vand o ceapa si sa stau sa verific codul QR. CAND VA DESTEPTATI O DATA?! DE CE NU IESITI IN STRADA PENTRU LIBERTATEA OAMENILOR, PENTRU RAHATURILE DE CERTIFICATE ILEGALE?

    • Alina Răspunde

      Iesi tu, pe vremea asta nasoala, eu am certificat verde, stau la caldurica si ma duc unde vreau cand vreau.

      • Golf Răspunde

        Completely brainwashed… Ai certificat verde, dat ți-ai distrus sănătatea cu serurile genetice experimentale.

        • Bentley Răspunde

          Zice asta un prost afectat la creier de un virus experimental mult mai periculos decat orice vaccin. Nu mai este experimental, a fost omologat definitiv, mai mult de 5 miliarde de oameni vaccinati. Tehnologie folosita de mai bine de 20 ani.

        • Trabant Răspunde

          @Golf : aici tu esti experimental, si inca unul nereusit, pacat ca nu s-a folosit prezervativ la ocazia respectiva!

          • @Trabant

            @Trabant, măi motor în doi timpi și trei mișcări încete! De ce trebuie să jignești? Că în afară de jigniri ce argument ai prezentat??? Ce simplu e pentru tine! Ia să înceapă omul să pomenească ceva de mămica ta cum ai făcut și tu (“prezervativ”) și imediat vei descoperi ce te-a jignit celălalt? Nu tu începuși? Suflet gingaș ce ești,nesimțitule!

  2. Mereuaproape Răspunde

    Si eu vreau salar mai mare!!Cunosc persoana care dupa o luna de munca primeste 1080lei si tichete.Iar voi vreti salarii mai mari!Va trebuie bani mai multi mergeti la parlamentari si incepeti sa-i arestati si confiscatile averile si bani spalati!!cu ce sunte-ti mai speciali decat alti?

  3. Alecu Russo Răspunde

    Prima data ar trebui sa-si faca datoria TOTI politistii, daca tot si-au ales aceasta cariera, cunoscand si conditiile iar apoi , eventual sa-si exprime nemultumirile. Mai treceti si pe str. Alecu Russo unde in continuare NU se respecta sensul unic, nici viteza legala iar indicatorul de la capatul sensului unic, de acces interzis IARASI este intors de niste needucati si prosti crezand ca asa au motiv sa intre contrar sensului UNIC si vor fi absolviti de raspundere. Din pacate atat Primaria cat si Politia nu sunt in stare sa gaseasca solutii la aceste probleme pe str. Alecu Russo, poate pana la momentul cand vor fi accidente grave sau conflicte dintre cetatenii responsabili vs ‘baietii destepti’ care se cred deasupra legii si a regulilor de circulatie, tot din cauza autoritatilor ineficiente.

  4. Geza Răspunde

    E cam frig afara!!

  5. Chipacabra Răspunde

    Indolența a ajuns în ultimii ani să îngroașe și rândurile poliției. Aproape zilnic ți-e dat să vezi în trafic polițiști vorbind la telefon sau în mașină la caldurică rânjind unii către ceilalți în timp ce scrolează pe Facebook. Oare vă veți schimba atitudinea când veți primi măriri de salariu ? Nu vă convine această muncă și salariul, încercați la Lidl, Kaufland, Penny sau Profi. Se fac tot timpul angajări

    • Om Răspunde

      Da. Si eu am vazut masina politiei trecand cu nesimtire prin fata mea, in timp ce eu traversam pe trecerea de pietoni si ma gandeam in momentele alea, cat tupeu sa ai sau cat de prost sa fii, sa nu respecti chiar regulile pentru care altii isi iau amenzi, tocmai de la cei care trebuie sa respecte legea. Pentru ce sa le creasca salariile? Pentru indolenta??? Un pic sau mai mult bun simt nu ar strica. Ca altii mor de foame in tara asta!

  6. Cap de creta Răspunde

    Pulitistilor, sunt prea mari salariile? Pensie de la 45 de ani? Va e prea cald in volgan? Va e greu ca nu trebuie sa mergeti pe jos? Ca va plimbati toata ziua cu masina, pe banii contribuabililor? Inafara de hartogaraie, ce faceti practic? Inafara de a ne da amenzi, tot noua, cei care va platim salariile, ce mai faceti? Daca va e prea bine, mai putem taia din sporuri si beneficii, ca aveti prea multe mi se pare. Ce ar fi sa o luati voi la pas, fara masini, sa poluati mai putin? Hai sictir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.