Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO/VIDEO. Polițiștii protestează la Satu Mare. Amenință că nu vor mai da amenzi

Polițiștii au protestat în această dimineață, joi, 31 decembrie, în centrul municipiului Satu Mare faţă de îngheţarea salariilor și creșterea salariului minim cu doar 41 de lei.

Zeci de polițiști s-au adunat în această dimineață în centrul municipiului Satu Mare, acolo unde au protestat împotriva deciziei guvernului de a îngheța sporurile și salariile din sectorul bugetar. Polițiștii au scandat mai multe sloganuri, printre care “Vrem dreptate, nu salarii înghețate” sau ”Vrem salarizare, nu discriminare’’, au cerut demisia noului ministrul al Afacerilor Interne, Lucian Bode, după care au strigat ”Jos Guvernul”.

De asemenea, polițiștii au amenințat că dacă situația nu se va schimba, nu vor mai aplica amenzi ci doar avertismente.

Premierul Florin Cîţu a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv cel care ocupă funcţii de demnitate publică, se vor menţine anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020.

29 comentarii

  1. m Răspunde

    Bravo vouă!Nu vă lăsati furati de toti incompetentii cu port ilegal de creer din guvernul săsesc!

  2. DEX Răspunde

    Creer? La ce te referi descreieratule?

    • m Răspunde

      E singura ta postare?Doar atât poti…Scuze sinapselor tale intelectuale care s-au sesizat la fantastica greseală cu implicatii planetare…Mai deschide-l pe onorabilul DEX si poti citi-dacă intelegi:creer sau creier !

  3. Rita Pavone Răspunde

    Oamenii au iesit la balcoane sa arunce cu bani crezand ca sunt uratorii de Anul Nou ! 😀👍Dintr-un punct de vedere politistii au dreptate,pentru ca salariul lor mereu a fost plafonat.Cei de la Finanate iau de trei ori mai mare salariu decat politistii,si se calca pe picioare la cat sunt de multi(in judetul Satu Mare finantele publice locale si ANAF sunt mai multi angajati decat politistii)!Cei care nu cred pot verifica Declaratiile de Avere ale celor de la Finante,si o sa se convinga ca cel mai mic salariu de acolo e de aprox.4500 de lei !!Majoritatea celor de la finante au facut cate o “facultate” obscura de tip Spiru-disatnta,”academie comerciala” din subsolul Lic.Eminescu,goldis sau alte bazaconii cu care s-au propulsat pe functii importante prin Finante !Sunt inechitati care trebuie corectate !

  4. realitatea Răspunde

    1. Așa cum se va dovedi mai târziu amenzile sunt ilegale. Doar se tărăgănează din motive politice rezoluția finală din partea Curții Constituționale.
    2. Nu cuantumul amenzilor aplicate aduce venituri la buget ci cuantumul amenzilor încasate! Cum marea majoritate a amenzilor inclusiv din starea de urgență nu au fost achitate nu știu care este marea realizare că s-au dat amenzi.
    3. Polițiștii din toată pandemia asta atât au înțeles că trebuie date amenzi pentru nepurtarea măștii. Adică ei sunt cei mai mari kremenali.
    Aștept reacțiile intelijente ale celor vizați.

  5. Gyuri Răspunde

    Bugetari.
    E clar că ies in stradă.
    Dar de mediul privat, ce spun cei de la buget?
    Că noi dacă am ieșit in stradă ne-au bătut și ne-au gazat.
    Acum noi, nu o să îi batem și nici n-o să-i gazăm.
    Ci o să îi ignorăm așa cum au făcut ei cu noi atunci când ne-am plâns ca muncim pe 12 milioane.
    In rest, tradiționalul:
    MU13 PSD!!!

    • Gheorghe Răspunde

      Gyuri adevar graiesti.Deci ei nu pot sa traiasca cu 4000- 5000 de lei lunar,plus unele bonificatii dar un tanar care a terminat 4 ani de facultate la zi poate sa traiasca cu 2500 de lei (din care sa-si plateasca si chiria la Cluj,ca satmaru-i varza cu locurile de munca si daca nu ai pe cineva pe sus nu ai nici o sansa)cat se indura sa-i dea un patron smecher si mizerabil?La patron muncesc multi operatori pe utilaje,masini unelte care fac programare si executa peise si produse care iau drumul exportului,si putini sunt cei care castiga 2800-3000 de lei cu ore suplimentare.Stiu exact cum este pentru ca am cunostinte care muncesc in domeniu.Ca sa formezi un meserias iti trebuie cativa ani de munca.Ca s-au invatat si astia(patronii)si s-au inteles intre ei sa nu mareasca plafonul….zgarcitii naibii,ajungele-ar la groapa.Armata romana angajeaza prosti de prosti,fara liceu fara bacalaureat,doua trei luni de,,scolarizare”si-i imbraca in haina statului,urmand a primi lefuri de 3000-5000 de lei plus unele avantaje la chirie(daca nu au locuinte)iar la 45 de ani pensionari cu pensii speciale.Astia-s buni,prostii care nu stiu nici sa formuleze o propozitie,astia-s buni care nu au opinii personale,astia-s buni care stiu sa spuna doar,,sa traiti sefu”,nu oameni care stau pe propriile picioare.Si in vremea lui ceasca s-au facut angajari la politie si armata ,oameni luati din productie(98% dintre ei putori carora nu le-a placut munca)si dupa o perioada de scolarizare la Campina i-ai vazut mari mahari de tablagii iar acum sunt pensionari(cu pensii babane) la varsta de 45 de ani iar colegii lor care au fost meseriasi si unii au ajuns ingineri asteapta pesia la 65 de ani,pensie de 1200-1700 de lei.N-am treaba cu ei sa le dea cat mai mult dar atata nedreptate sociala se face acum in Romania ca niciodata nu a fost asa.Da noi cei care lucram in domeniul privat de ce suntem lasati pe din afara de catre TOTI guvernantii si toate partidele politice(o mare mizerie)?
      Nu sunt politistii de vina ci cei care conduc tara si care o condus si inainte,ca astia so invatat sa-i mituiuasca(cu salarii mari)ca sa-i poata folosi in caz de forta majora,sa fie buni de batut si de executat ordine fara comentarii.Cine o tras in revolutionari?Cine o avut arme?….Politia si armata dar nu este interes sa se stie concret.Numai prostii nu-si dau seama ca politia si jandarmeria sunt organe de represiune si trebuiesc platite bine….restul sa se chinuie pe salariu de 2000-2500 de lei.

      • m Răspunde

        Si ce vrai să le facem noi?Sunt prosti grămadă!Să mearga la politie dacă pot !

        • m Răspunde

          Am uitat să spun că ai șanse infinit mai mari să intri acolo dacă ai neamuri deja acolo. Dar nu cred că nu știați asta, așa se procedează în tot sistemul bugetar. Unii au supt competențele încă de mic copil.

  6. 007 Răspunde

    @realitatea,logica ta este una fara o REALITATE corecta si legala.
    Deci pe cale de consecinta hai sa analizam ce spui;
    1. Așa cum se va dovedi mai târziu amenzile sunt ilegale. Doar se tărăgănează din motive politice rezoluția finală din partea Curții Constituționale.
    Raspuns-Pai tu corectu’cand ai intrebat alesii tai in parlament si senat(satmareni)ce cacat de legi fac ca sa streseze poporul cu politia si la urma sa fie anulate in justitie ?!
    2. Nu cuantumul amenzilor aplicate aduce venituri la buget ci cuantumul amenzilor încasate! Cum marea majoritate a amenzilor inclusiv din starea de urgență nu au fost achitate nu știu care este marea realizare că s-au dat amenzi.
    Raspuns;Incasarea amenzilor nu intra in atributiile politistilor,numai un incult ca tine poate crede acest lucru !
    3. Polițiștii din toată pandemia asta atât au înțeles că trebuie date amenzi pentru nepurtarea măștii.
    Raspuns-Politisti APLICA legile,bune sau rele,dar TU,TU si/sau voi ,de ce nu le respectati ???!
    Adică ei sunt cei mai mari kremenali.
    Raspuns-Da sunt ,,criminali” pentru;hoti,escroci,curve,suti,si desiguri unii ca tine,probabil lasati pe cautiune si/sau control judiciar.
    P.S.Te rog nu-ti forta neuronul sa intelegi prea mult(e) ca si asa bietul de el e …cam CIOBIT lovindu-ti calota cubica craniana!

    • @007 Răspunde

      Acum,ca ai cuprins tot,eu ce sa-i mai spun la prostalau ?!🤪🤣

      • realitate Răspunde

        Citește ce am scris drept răspuns Dobitoceras. Faptul că dați amenzi asta faceți nimic altceva. Gi se rupe ce se întâmplă înainte sau după. L-ai prins, l-ai ars! Prevenție zero. Și în circulație. Stați după tufă și zbang amendă. Plan de amenzi. Să nu spui că nu-i așa! Gradele de pe umpr nu neapărat sunt direct proporționale cu știi tu ce. Resultatele se văd pe stradă și în percepția din partea populației dar asta nu vă mai interesează. Cine vociferează încasează altă amendă,
        Apropo! Aveați autorizație oentru manifestație? Sau voi sunteți mai cu moț?

    • realitatea Răspunde

      @007. Stimabile.
      1.”Legea” de care pomenești e decizie din psta a grupului-minune, NU A TRECUT PRIN PARLAMENT! DEOCAMDATĂ ARAFAT ȘI TRUPA VESELĂ NU SUNT LEGIUITORI INDIFERENT DE CONDIȚII! DACĂ ASTA VOR NU AU DECÂT SĂ CANDIDEZE CUM AU FĂCUT ALȚII! DE AIA SE ANULEAZĂ AMENZILE!
      2. Dar rup în bătaie oamenii și aplucă legea după bunul plac!!
      3. Și drept consecință nu se ocupă de nimic altceva! Și unii și-au cam luat nasul la purtare. Știu bine ce zic. Vecinul e polițist și văd zilnic ce face, cum face etc. etc. Prefer să nu intru în detalii. Unii se cred supermeni acum.

  7. Bbb Răspunde

    Dar când mergeți în pensie la 45 de ani, aia nu mai protestanți.. Iar pe urma ocupați tot locuri la stat pe salarii mari și unul tânăr ce își cauta un job nu își găsește de voi. Sa va fie rușine.

  8. Sm Răspunde

    Noi,privatul ar trebui să protestăm împotriva lor și a tuturor bugetarilor. Noi ,proștii ,care muncim să le plătim salariile. Noi dacă protestăm ne gazează, unde-i jandarmeria. Parcă protestele sunt ilegale în această perioadă. Să demisioneze, dacă nu le convine. Nouă la privat așa nu se spune tot timpul,nu îți convine pleacă. No, acum să plece toți bugetarii . Dar guvernul o să le dea că au nevoie de câini de pază.

  9. Golf Răspunde

    Căcații pe timpul stării de urgență au dat cele mai multe și mai mari amenzi din Europa, sau legat de vârstnici și i-au amendat cu zeci de mii de lei până au ajuns la orgasme. Plini de psihopați în aceste structuri de forță.

    După ce legile respective au fost declarate neconstituționale și anulate amenzile s-au supărat pentru că ei au fost atât de harnici și au “muncit” degeaba.

    Acum căcații cu multe proprietăți, mașini, vacanțe internaționale, pensii speciale, probabil și credite pentru a-și arăta statutul în societate se plâng pentru că nu le mai cresc lefurile. Păi ce ar face căcații dacă s-ar anunța concedieri și scăderi de lefuri în rândul lor? Ar începe să tragă cu berettele lor la nimereală?

    Căcații ăștia prea sau obișnuit cu luxul, ei se cred în prima linie, dar cum rămâne cu vânzătorii, casierițele, șoferii, ei nu sunt în prima linie?

    Căcații…

    90% din pensiile speciale merg la m.a.i. restul la foștii guvernanți și în justiție.

    Nu vă convine, este prea greu, salariile prea mici, pensiile la fel, intrarea la pensie prea târziu? Demisia și încercați în alte părți.

  10. Adevarul Răspunde

    Plang pentru ei de nu mai pot. Saracii cum o sa mai mearga de doua ori pe an in concedii de lux de mii de euro…pensionati la 45 de ani cu pensii de nu stim noi sa numaram….saracii…

  11. cârcotaş Răspunde

    Interesant este că mărirea salariilor bugetarilor au dus la creşterea salariului mediu şi, în consecinţă, celor din privat care n-au primit măriri de salariu le-a scăzut substanţial punctajul de pensie. Deci guvernul le-a tăiat pensiile(viitoare). Asta a fost singura şi reala tăiere de pensie, nu cea care a făcut-o Băsescu dar de acest aspect nu aminteşte nimeni.

  12. ,Pipo Răspunde

    007 te pomenești că ești și tu ceva “pui de milițian împuțit” da la bronzații cu țighi din piața Someș când mergeți,dar nu să vă luați dreptul ci să faceți pentr-u ce sânteți plătiți.

  13. radical2 Răspunde

    Sa scrieți un articol dacă se eliberează posturi în politie sau dacă cei care protestează își vor da demisia. Eu lucrez la privat și doresc sa ma angajez în politie. Nu am pretenții la salarii mai mari. Pentru mine e ok. Execut ordinele și pentru salariul actual.

    • m1 Răspunde

      Nu primim handicapati de dreapta !

      • m Răspunde

        Se primesc numai din ăia ca tine cu dificultăți la ambele mâini.

        • m1 Răspunde

          Măi m-furat:cu mâna e o problemă!Tu nu ai cap=nici-nici!Si apoi pe m-..a nu poti să-ti alegi un alt nume?De aici porneste handicapul mental,functional,lipsa emisferei drepte a creierului…Hai noroc!Ai umplut portalul de miros de mojic cu clase cât trenul !La multi ani si minte să-ti dea Domnul !

          • m

            Miros de mosc de mojic și nesimțit ordinar emană numai din direcția ta. Hai pa!

      • radical2 Răspunde

        Pacat. Un handicapat de dreapta stie mai multe decat o minte ingusta de stanga. Desigur prostii sunt usor de manipulat. Ai si tu dreptate in prostia ta :))

  14. 007 Răspunde

    Inainte de toate la inceput de an nou ,La Multi Ani, pentru toti(si postaci) si pentru unii ceva in plus, pe langa sanatate,fericire, noroc,etc,etc,adica ceva F.F.F.clar,un pic de mai…MULTA CARTE si desigur RESPECT fata de apropele vostru.Dar daca eu gresesc cerandule ceva ce acesti indivizi nu detin, din nastere,familie si/sau scoala ?!
    Sa inteleg ca nu mai e nimic de facut deoarece i-a cam ratat genetica pe urmatorii postaci;realitatea,Golf,Pipo,deoarece indiferent cate uscaturi ar fi in politie,dealtfel ca in toata societatea civila,ei au un rol determinant in mentinerea cat de cat a unei ordini sociale?
    Iar ori ce reactie bruta si nesimtita impotriva unei institutii,persoane si/sau organizatii, la modul general si nu individual,ma(ne)duce cu gandul ca voi va gasiti undeva in pozitiile scrise de mine mai sus,daca nu cumva e ceva mai grav.Deci care si cate pozitii ocupati din enumerarea de mai jos a celor in conflict cu politia ?,,…hoti,escroci,curve,suti,si desiguri unii ca tine,probabil lasati pe cautiune si/sau control judiciar”

    • apropo Răspunde

      nu ai cui sa explici asa ceva…
      pentru amatori: in Statele Unite unele din orase au decis retragerea sprijinului financiar pentru fortele de politie (defunding), si s-au gandit ca alte forme alternative de impunere a legii ar fi mai potrivite. Rezultat? Acesta incredere in capacitatea cetatenilor de a respecta normele sociale a dus la o crestere abrupta a criminalitatii…
      Acuma cei ce sunt capabili sa inteleaga din exemplele altora o vor face, ceilalti nu

      • un cunoscător Răspunde

        Nu crezi că e deplasată comparația cu SUA unde la fiecare colț de stradă poți cumpăra câte o armă pentru că așa vrei tu? Sunt atâtea arme în țară câți locuitori??? Ca să nu mai vorbesc de inteligența “infinită” a cetățeanului simplu american care nici orașul în care locuiește nu și-l găsește pe hartă? Nu uita că rezultatul acelor demonstrații de BLM pe care s-a bătut toba a fost că au fost jefuite magazinele din zonă. Păi dacă au drepturi au zis să-și ia dreptul, nu? Nu compara SUA cu nici o țară din Europa așa cum nu poți compara nici cu Irak sau Siria. Din fericire. Alt context, alt popor, alte posibilități, altă lume. Acel defunding are și motive politice. Nu uita că se predă ștafeta administrativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.