Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Situație disperată pentru o mamă cu 5 copii. Folie pe acoperiș, fără curent și căldură

O tânără mamă cu cinci copii din comuna Călinești-Oaș, județul Satu Mare, se află la capătul puterilor după ce soțul a părăsit-o, iar casa i-a fost distrusă în urma unui incendiu sever. Cel mai mic copil este în vârstă de 1 an, iar cel mai mare are 9 ani. Ei locuiesc într-o casă fără curent, sursă de căldură sau măcar o sobă pentru a găti, iar în loc de acoperiș au o folie.

Cazul a fost descoperit de către reprezentanţii Asociaţiei Eliezer, care au demarat o campanie pentru a-i ajuta.

„În septembrie, în urma unui incendiu sever, mama și cei cinci copilași au fost nevoiți să își ducă zilele în condiții greu de imaginat, până în prezent: doar pereții rămași în picioare, o folie în loc de acoperiș, fără acces la energie electrică, nici măcar o sobă ca sursă de căldură pentru a găti. Vecinii, oameni cu suflet mare, sunt cei care au ajutat această familie greu încercată cu câteva piese de mobilier, în ultimele luni, dar e momentul să acționăm ca o comunitate pentru a-i ajuta să-și repare/reconstruiască locuința, inclusiv instalația electrică și să se racordeze la energia electrică, precum și prin donarea de mobilier de bază (dulap, pat, masă scaune). Copiii au nevoie imediată de haine, încălțăminte și alimente, altfel sănătatea lor e în pericol”, au transmis reprezentanţii asociaţiei Eliezer.

Cei care doresc să ajute această familie pot lua legătura cu reprezentanţii asociaţiei Eliezer la nr. de tel: 0755322752

 

 

9 comentarii

  1. doi Răspunde

    Poate nu trebuia sa faca 80 de purandei .

  2. Cris Răspunde

    Sunt tineri….o să mai fackă !!!

  3. Ilie Pop Răspunde

    Dar au tricou cu Tik Tok …

  4. Tzanca Uraganu' Răspunde

    L-i lene sa mearga la munca……da de fwtut au chef zi si noapte….tuva-n gura de rromi

  5. Max Răspunde

    Sunt de acord cu comentari de mai sus, doar ca copii nu au nici o vina!
    Este Craciun si pentru iei

  6. Juju Răspunde

    Un lucru pe care nu-l înțeleg: câte „ferme” similare văd, fiecare are o curte plină de noroi și gunoi. Nici nu are rost să vorbim despre „casă”. Sursa mizeriei este omul însuși, nu lumea exterioară.

    • comentator Răspunde

      Cine știe, poate au scutire de la medic pentru evitarea efortului fizic? Chiar nu pricep cum se poate trăi în astfel de mizerie! Că anumite lucruri nu depind de bani decât în foarte mică măsură. În altă ordine de idee eu nu știu unde e masculul de prășilă! Că deocamdată Homo sapiens nu se înmulțește asexuat sau ca drojdia de bere! Sau la Homo sapiens punjabensis este altfel? Deja mă deranjează aceste articole sensibilizatoare în prag de Crăciun. Asta an după an tot apar astfel de povești lacrimogene! Nu mă credeți? Mai țineți minte familia aia mi se pare din Ghirișa la care le-a ars casa? Apoi a venit un oneghe peste care a venit Lucuț și practic se băteau care să-i ajute? Bineînțeles se intervine, de fapt se intervine pompieristic după care se uită de ei. Dar copiii nu au nici o vină! În schimb în ochii copiilor se observă deja că au căpătat deprinderile specifice culturii lor. Nene, dă-ne un leu!🤔😱😱🥴😭
      Așa este o poveste fără sfârșit! Tocmai bun pentru onegheuri ca să aibă și ei calendarul sau planul de acțiuni pentru viitorul imediat. Și mai “împușcă” și ei câte ceva. Am încă o nedumerire. Nu știu dacă nu tocmai din cauza lor a ars casa. Copiii totuși merită măcar o nouă șansă. “Mama” lor în schimb nici măcar un pahar cu apă! Dacă am deranjat pe careva cu părerea ea în îmi pare bine. Asta e adevărul crud.

  7. Iulia Răspunde

    Femeia aceasta cu o educație precară a fost părăsită de tatăl copiilor, cu cine sa lase copiii ca să plece la munca, cu vecinii sau poate cu cei care comentează aici cu rautate? Probabil casa le-a luat foc într-un moment în care poate gătea, spala și a lăsat copiii nesupravegheați. Daca nu doriți să ajutați macar abtineti-va sa mai aruncați cu noroi! Sunteți niște grozavi dar daca proveneati dintr-un astfel de mediu sigur nu va descurcați mai bine.

  8. comentator Răspunde

    Uite eu nu de răutate am comentat, în situația actuală fiecare om are destule problemele personale. Am remarcat doar explozia de cazuri mediatizate an după an în această perioadă după care se uită complet de ele de parcă totul e gata rezolvat. Să nu spui că nu e așa și nu este corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.