Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Teste de salivă primite de la școală, vândute de unii părinți pe internet

La aproape trei luni ce când a început noul an şcolar, elevii vor fi, în sfârşit, testaţi. Procedura nu e însă obligatorie, iar şcolile au pasat responsabilitatea părinților. Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă.

Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Pentru că testarea nu e obligatorie, unii părinți au ales să nu o facă. Pe internet, au început să fie deja comercializate aceste kituri cu teste pe baza de salivă.

Sursa: Digi24

10 comentarii

  1. damaigreu Răspunde

    Suntem exemplul Europei! Mandru ca sunt roman (pt prima data in viata) .Felicitari tuturori celor care nu ati pus botul la acest virus politic

    • Statistics Răspunde

      Conform celor mai noi studii facute de 18 universitati europene, romanii sunt pe locul 1 in Europa la gradul de “inghitire” a teoriilor conspirationiste si Fake News.
      Tarile nordice sunt cele mai destepte, nu pun botul, stiinta primeaza.

    • Nora Răspunde

      12.!Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Altu Răspunde

    Ce vrăjeală cu testele lor. Se știe că cele pe bază de salivă sunt cele mai inexacte. Dacă dă pozitiv trebuie să fac PCR pe cheltuiala mea. Dacă în urma PCR reiese că e negativ și testul salivă a dat fals pozitiv cine îmi restituie banii, ziua de muncă pierdută, stresul copilului. Răspuns corect : Nimeni. Așa că, să își bage testele undeva.

    • damaigreu Răspunde

      Sotia a facut unu cu saliva si a iesit pozitiva. Dupa un test PCR , a iesit fals. Era sa nu mearga la lucru. Noroc ca o primit rezultatul inainte de program. Acuma o sa depisteze o gramada de copii cu covid, cu testele lor de saliva. Scopul e sa-i combine pe parinti sa isi vaccineze si copii. Cu toate ca la noi o scazut numaru de cazuri.Si nu din cauza ca s-au vaccinat. Acuma toti vaccinistii tac ca porcu in cucuruz cand vad ca in tarile din vest e jale , acolo unde procentul de vaccinati e mare. Sunt prosti astia ca gardul, chiar sunt ca turma de oi. Cand imi scrie cate unu un raspuns, nu citesc decat “be-he-he beeeee” … se agita ca oile

  3. Florica Răspunde

    si ne miram cand lumea zice , ca suntem idiotii europei …
    ne meritam soarta

    • Victor Răspunde

      86 de elevi din întreaga țară au fost depistați pozitiv COVID-19, după prima zi în care s-a aplicat testarea pe bază de salivă.

      • damaigreu Răspunde

        Asta s-o si vrut. Sa depisteze cat mai multi ca sa ii vaccineze. Filmul Idiocracy e copil mic

  4. Driver Prima Răspunde

    Cred cei ce vand aceste teste sunt taximetristii de la prima, gen füstös taxi.
    Dracul sa le ia pe toti csetornari.

  5. Adrian Răspunde

    Ne meritam locul în Europa/Lume, ne meritam conducătorii, suntem exact ca ei!
    Dacă nu avem vaccin, de ce nu avem…dacă avem, de ce sa ne vaccinam? Ca vine Bill Gates și ne baga cipuri, de ce nu facem mai bine teste…acuma avem teste gratuite…de ce sa le facem…ca astea sunt din alea nașpa…jur…nu mai înțeleg nimic; chiar nimic sa nu ne convină?…fraților, multa fericire , sănătate si noroc sa avem, și bineînțeles putere de munca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.