Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

VIDEO. Excepțional! Laura Bretan a cântat imnul României la Washington

Laura Bretan a cântat imnul României în 1 decembrie, la Washington. Tânăra cu origini sătmărene a fost invitată să marcheze Ziua Națională a României chiar în capitala Statelor Unite ale Americii, iar interpretarea a fost una excepțională.

Tânăra soprană a impresionat auditoriul cu talentul ei și cu emoția pe care a transmis-o tuturor celor prezenți la eveniment.

„Am fost onorați de prezența Laurei Bretan la celebrarea Zilei Naționale a României la Washington și de interpretarea excepțională a imnurilor naționale ale României și Statelor Unite.”, este mesajul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

 Peste 250 de persoane, oficiali ai administrației americane, reprezentanți ai corpului diplomatic din Washington, membri ai comunității româno-americane, personalități din mediul academic, cultural, de afaceri și think-tank-uri au onorat România, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale.
Ambasada României a celebrat Ziua Națională a României, la 1 decembrie 2021, prin organizarea unei recepții și a unui recital susținut de Laura Bretan, ocazie cu care a fost marcată și aniversarea a 10 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii și de la semnarea Acordului între România și SUA privind amplasarea Sistemului de Apărare împotriva Rachetelor Balistice în România.
În discursul său, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a evocat contribuțiile aduse la realizarea Marii Uniri de către oamenii de stat, diplomații, femeile și bărbații curajoși care au crezut în idealul unității și și-au dedicat întreaga putere pentru a-l atinge.
“A fost nevoie de curaj și determinare, dar, mai ales, înțelepciune politică și înțelegere a sensului istoriei. Momentul nostru astral, Marea Unire, a fost posibil pentru că lideri importanți ai vremii, printre care și președintele Woodrow Wilson, ne-au susținut cauza: realizarea unui stat unitar, suveran și indivizibil”, a afirmat ambasadorul Muraru.
Ambasadorul român la Washington a subliniat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și sistemul de securitate colectivă din care România face parte în prezent, Alianța Nord Atlantică.
“Am parcurs un drum lung în atingerea idealului nostru național, dar acum suntem protejați de scutul puternic al apărării colective ca parte a NATO și suntem un partener privilegiat al Statelor Unite. Ne confruntăm cu provocări și astăzi, așa cum am făcut-o și în 1918, dar acum le confruntăm împreună cu partenerii noștri care au aceleași opinii, suntem uniți împotriva amenințărilor la adresa democrației, statului de drept și suveranității. România și Statele Unite împărtășesc acum principii și valori care sunt incontestabile și nenegociabile: toleranța, respectul pentru drepturile omului, justiția, libertatea economică și prosperitatea”, a arătat ambasadorul Andrei Muraru.

2 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Bravo ei.In comparație cu alți,, artiști celebrii”din tara care își manifesta de fiecare data nemulțumirile,frustrările și ura fata de toți care nu le arata simpatie maxima.Nu mai pot aduna mii de oameni care sa le asculte cantarile(la unii răgetele).Bine ca s-au îmbogățit făcând cântări de zilele orașelor,satelor,cătunelor neplatind nici un sfanț la stat.Sau la nunti unde nu câștigă nimic(zic ei)deoarece canta probono.Intodeauna când apele sunt tulburi și învolburate ies la suprafață mormolocii și tot felul de traitoare în mocirla.Înca o data bravo Laura Bretan.You are The Best!Forever!

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Odată și odată ar fi o chestie să se hotărască ce vrea să facă că e cam mare paleta de încercări. Doar că nimic nu are finalitate cum ar trebui. Mai bine nu detaliez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.