Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

6 tipuri de rafturi și etajere pentru dormitor

Un dormitor poate fi nu doar un loc de odihnă, ci și un spațiu funcțional datorită alegerilor de etajere pentru dormitor. Există mai multe tipuri de rafturi și etajere pentru dormitor din care puteți alege, în funcție de tipul de depozitare necesar, de utilizarea generală a rafturilor și de dimensiunea dormitorului.

Etajerele din dormitor constau, în general, în rafturi de cărți independente, rafturi pentru birou, rafturi de perete, rafturi pentru dulapuri, dulapuri de depozitare pentru pat și rafturi pentru căpătâiul patului.

Cel mai simplu mod de a adăuga spațiu de depozitare la designul unui dormitor este cu etajere de dormitor de sine stătătoare, care vin într-o varietate de dimensiuni și finisaje din lemn. Aceste rafturi creează un loc suplimentar pentru a pune cărți, jucării, obiecte de colecție, muzică și chiar haine. Rafturile din dormitor sunt în general considerate mobilier și pot fi folosite împotriva unui perete sau adăugate în partea de sus a unui birou sau a unei comode existente, dacă spațiul pe podea este o problemă.

O altă modalitate obișnuită de a adăuga depozitare și funcționalitate unui dormitor este organizarea unui dulap cu rafturi pentru dormitor. Aceste etajere speciale intră în interiorul dulapurilor existente și pot fi personalizate pentru a se potrivi dimensiunilor și tipului de obiecte care urmează să fie depozitate. De la haine și pantofi, la bijuterii și accesorii, rafturile pentru dormitor din dulap pot fi folosite pentru a păstra aceste articole la locul lor și la îndemână.

Un tip popular de etajere este reprezentat de rafturile de perete, care pot fi agățate pe pereții dormitorului. Acestea vin, de asemenea, într-o gamă largă de stiluri, finisaje și dimensiuni pentru a se potrivi oricărui tip de decor de dormitor sau nevoie de depozitare. Există piese de rafturi pentru dormitor care vin ca un singur raft mare, sau cele care vin în rafturi individuale „plutitoare” sau cutii de perete, care pot fi agățate într-o varietate de moduri. Unele etajere de perete pentru dormitoare atârnă pe șine metalice fixate pe perete, astfel încât să fie reglabile pentru utilizatori.

Dulapurile de depozitare pentru pat pot fi așezate, de asemenea, în partea de jos a patului de orice dimensiune. Acestea sunt, de asemenea, numite uneori bănci de pat sau rafturi pentru piciorul patului. Tipurile de lemn și finisajele pot fi asortate cu căpătâi de paturi, comode și alte elemente existente pentru a coordona aspectul. Dulapurile de la tăblia patului au, în general, sertare adânci pentru depozitarea păturilor suplimentare, a cărților și a altor articole necesare pentru a face un mediu confortabil în dormitor.

În plus, unele piese de rafturi pentru dormitor fac parte din mobilierul de dormitor, cum ar fi rafturile pentru căpătâiul patului. Există, de asemenea, unități de perete pentru căpătâi, care încorporează nu numai rafturi pentru dormitor, ci și dulapuri de depozitare și noptiere încorporate într-o singură piesă. Acestea pot oferi unui design interior de dormitor o mulțime de spațiu de depozitare, dar tind să ocupe mai mult spațiu în general pe un perete al unui dormitor. O bibliotecă simplă pentru căpătâi poate fi mai potrivită pentru un dormitor mic.

Cum să aranjați rafturile din dormitor

Iată o privire asupra cum să aranjați rafturile deschise din dormitor. Alegeți modele de etajere care sunt detașabile și ajustabile, pentru a avea mai multă înălțime pe raft cu care să lucrați.

Sfat 1: Echilibrați piesele mai mici cu accente mai mari

Obiectivul este să încorporați câteva accente mai mari, pe lângă piese mai mici, pentru a umple spațiul. Dacă folosiți prea multe piese de decor mai mici, sfârșește prin a arăta ca un spațiu dezordonat. Prin utilizarea unor piese mai mari, umpleți spațiul fără ca lucrurile să pară prea aglomerate.

Sfatul 2: Repetați accentele și elementele decorative

Repetiția este bună. Puteți folosi o ramă decorativă în partea de sus și să o repetați în colțul opus de jos. Puteți repeta vaze, coșuri din sârmă, vase de teracotă învechite, cărți fără copertă, verdeața și rame foto din lemn. Nu numai că ar trebui să repetați accentele decorative pentru a evita ca rafturile dvs. deschise să pară aglomerate, dar ar trebui să repetați și elementele de culoare și textură. Prin repetarea accentelor și elementelor decorative, creați un aspect armonios și uniform de sus în jos.

Sfat 3: Folosiți grupări de trei

Una dintre regulile fundamentale ale decorării este utilizarea grupărilor de trei. Crearea de mici viniete și grupări de trei este un mod simplu de a crea un aspect vizual plăcut pentru ochi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.