Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Coronavirus Satu Mare: 369 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 31.724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 41 mai mult decât în ziua anterioară. 3.201 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 59.857 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.01.2022 (10:00) – 28.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 60 de decese (33 bărbați și 27 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava,Timiș, Vaslui și Municipiul București.

53 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 8.370, cu 536 mai mult decât în ziu a anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 773 de persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 773 de pacienți internați la ATI, 646 sunt nevaccinați.

28 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Cea mai mare rată de infectări din țară, de peste 40 la mie, se înregistrează într-o comună din Timiș. Potrivit datelor prezentate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, în comuna Dumbrăvița din județul Timiș incidența este de 41,74 la mie, cea mai mare din țară. Dumbrăvița e și cea mai vaccinată comună din țară, conform datelor GCS. E logic, nu?

    • Danger Răspunde

      Este Logic, tu esti ilogic!
      Peste tot inafara se spune ca vaccinul te apara de ajuns in spital, sau ATI, dar tu estibramas in urma, slab documentat si mai si imparti pseudoidioteniile tale la altii.
      Asa ca tu nu ai inteles nimic, prostule!

      • Altu & Co... Răspunde

        Imediat sărim să te apărăm, confrate antivax!

      • Altu Răspunde

        @Danger ,tu care ești logic și documentat,de ce obligă să te vaccinezi, când e doar o protecție personală, fiecare pe barba lui. Sau,care e diferența între un vaccinat infectat și un nevaccinat infectat când intră în mall. De ce un vaccinat infectat are mai mare întâietate decât un nevaccinat sănătos. Nici o diferență ,că e totul logic, nu-i așa?

        • Dr Răspunde

          Commentary: Unvaccinated populations fuel the emergence of COVID-19 variants
          More of the coronavirus can multiply within unvaccinated people, meaning a higher chance of mutation, says Duke-NUS Medical School’s Professor Lok Shee Mei.

          • Glumetul

            La idiotii de antivaccinisti poti sa zici orice, ei tot una stiu, ca nu vor vaccin.

          • Altu

            @Dr,cine răspândește virusul, vaccinații, că doar ei au liberă circulație. Iar de propaganda voastră sunt sătul. Dă-mi vreo 2 nume de “specialiști”, să nu mor prost . Să știu cui să mulțumesc pt vaccin și decesul ulterior.

          • Dr

            Creierul si gandirea celor trecuti prin covid este serios afectata.
            How COVID-19 damages the brain is becoming clearer. New evidence suggests that the coronavirus’s assault on the brain could be multipronged: it might attack certain brain cells directly, reduce blood flow to brain tissue or trigger production of immune molecules that can harm brain cells.

            Infection with the coronavirus SARS-CoV-2 can cause memory loss, strokes and other effects on the brain. The question, says Serena Spudich, a neurologist at Yale University in New Haven, Connecticut,

          • Altu

            @Dr,doar de copypaste ești bun(ă). Toată ziua postezi articole copiate, creierul tău vaccinat nu poate făta o opinie, părere proprie. Hai, străduiește-te ,nu cer mult. După ideile tale,noi ăștia, câteva sute de milioane de persoane trecute prin boala mortală ,de fapt suntem zombi. Noi suntem morți,dar ne înverșunăm să trăim și să infectăm vaccinații. Vai de capul tău!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Măi Danger! Cum spune și numele meu fiecare înțelege ce vrea. În cazul tău tu atâta poți! Condoleanțe.

      • Golf Răspunde

        @danger ești praf. Narativul inițial a fost că căcatul de terapie genetică te protejează de infecție și transmitere. Apoi au tot schimbat narativul. Inițial protectia a fost de 99% apoi a tot scăzut la 40%, cică că tulpinile sunt de vină adică nevaccinații care au creat tulpinile. Sunteți mulți și proști și vă înmulțiți ca iepurii, asta este pandemia adevărată.

        • @Golf primitiv Răspunde

          Voi aveti explicatii la toate, ca, deh sunteti idiotii antivaxeri.
          Degeaba, ca nu vreti sa intelegeti, mai incerc odata, in modul in care cineva de 5 ani poate.
          Vaccinul a fost elaborat pt Covid 19, prima varianta, Wuhan. Lumea a asteptat vaccinul, dar ce sa vezi, cum a aparut, ati aparut si voi ca hienele la hoit, sa speriati lumea de vaccin. Foarte bine organizat, cu abureli imbracate in masti stintifico fantastice, cu nume de oameni ilustrii, si tot tacamul, si lumea a pus botul. Virusul trecand prin oameni nevaccinati, se copiaza mai mult cantitativ dar si in timp, asa are ocazia sa faca mutatii. Toate mutatiile au venit din tari infim vaccinate. Si acum vii cu teoria chibritului. Omicron poate fi urmat de ceva mai contagios, dar si mai periculos.

    • Press Răspunde

      Omicron a făcut „pui”. Epidemiolog: „Noua subvariantă este de 1,5 ori mai transmisibilă decât Omicron” 17

    • K9 Răspunde

      O singura intrebare . Cum se face cu covidul in zona de conflict?

  2. eu vreau sa inteleg asa Răspunde

    …ca tu esti pacaliciul de @… care, dupa ce te-ai vaccinat punandu-te la scut, faci ce faci si lovesti la temelia oricarui efort de a convinge si altii se intre sub scutul vaccinului sub care tu postezi cu atata rautate. Si invoci si logica.

    • Sâcă Răspunde

      Bine ai vrut și bine, ai înțeles….cu o mică completare, care întărește calificativul pe care la primit…..cum că , “voi m-ați obligat să mă vaccinez”…..curat..murdar….ce zici….?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Iar tu atâta pricepi. Asta e. Tu ești prietenul Sâcă și materialul cenușiu nu prea te ajută. Așa că în curând te așteaptă spitalul 9 cu tratarea obsesiilor tale.

      • Sâcă Răspunde

        Iar jignești gunoiule, am citat exact ce ai scris tu, de ce te deranjază,….păcălici, “eu asta înțeleg,” și mulți alții, tu ce ai înțeles din toate.?..nimic …Știi să copiezi articole scrise de alți negativiști ca tine, iar dacă cineva nu-ți împărtășește fabulațiile, ce faci… jignești…Oare nu ți-e rușine…se vede că nu

        • Sâcă Răspunde

          Vorbsc singur iar. Trebuie să mă scuzați. Nu-mi găsesc pastilele cu litiu.

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Unde ai citit ceva ce ar putea fi considerată jignire? Tu ai probleme serioase în a înțelege un text în limba maternă! Ești un păcălici de o penibilitate rară! Cred că aici te desfășori că în viața reală nici musca nu te bagă în seamă.

  3. Logan Răspunde

    Măi poluatorule mental @Golf nu ti-ai dat capul la “rabla”? Ar fi cazul…

  4. Dr Răspunde

    După ce se termină toată nebunia aista de cocovid, mă duc înapoi la ferma de vaci, să iau sămânța de la tauri.

    Nu mai e mult fraților, și se termină prostia asta, și veți scăpa de mine. Dar vă rog să mă viziteze vaccinații, că totuși am fost pe partea lor.
    Muuuuuuuuuu, beheheeeee

    • Dr @ asta cu intelege ce vrea. Răspunde

      Mare hotz esti, furi un nick reputabil si incerci sa discreditezi in modul unui imbecil psihopat. Rusine!

      • Dr Răspunde

        Dau și ore de limba română. Ai înțeles vacă scârboasă? Asta cu comentariul de mai sus.

      • Altu Răspunde

        Auzi la ăsta,”nick reputabil” ,eventual ” repugnabil”, chiar dacă e puțin forțat ți se potrivește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.