Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare | Record de cazuri noi: 372 în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 150 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.073 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 59.385 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.01.2022 (10:00) – 19.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 58 de decese (31 bărbați și 27 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt,  Prahova, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.534, cu 316 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 530 de persoane, cu 43 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 530 de pacienți internați la ATI, 57 au certificat care atestă vaccinarea.

32 comentarii

  1. MaciLaci Răspunde

    No așe mai mere! Băgați tare copii ca să ne ajungem din urmă! Până la victoria finală înainte!

    • K9 Răspunde

      Tot is curios cum ii cu covidu pe “frontul ucrainean” acolo unde ii risc de razboi fuge covidu sau nu rezista la stres ca am vazut ca nici la talibani nu prea erau cazuri

      • MaciLaci Răspunde

        Ar fi toate și pe bază de ideologie? Că și aista cu covidu zici că e mai tare ca Biblia! Dacă zici ceva care nu le place te face Lucifer sau ceva pe acolo.

      • Cosmin Răspunde

        Dar daca vin soldatii francezi pregatiti sa ajunga in romania aia stau in vama ca romanii cate 10 ore si prezinta certificat verde si formular de localizare? Aia stau si in carantina? Le verifica cineva dupa aceea traseul si carantina.

  2. ... Răspunde

    530 de paturi ATI COVID-19 s-au ocupat în România – Se agravează situația la Terapie Intensivă în Valul Omicron

    • Dr Răspunde

      Deocamdata omicron este putin, Delta are ponderea cea mai mare, apoi Alfa, omicron la urma, dar in timp va recupera.
      Din 8000cazuri 5700 Delta, 1800 alfa, si doar restul Omicron.

      • Asistenta Răspunde

        De aceea sunt asa multi la ati nevaccinati si la decese. Vaccinul arata eficienta la preventia formelor grave cu alfa si delta.

        • MaciLaci Răspunde

          Hoooo! V-ați scos! V-a pus deja pe timp de zi să combateți pe kremenali???? Atunci noaptea măcar puteți dormi! Ce fain la voi!

          • Brainstorm

            Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie și atenție chiar și la nouă luni după recuperare, relatează Reuters. Studiul realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie arată că, în ciuda lipsei simptomelor grave, pacienții testați au avut probleme legate de amintirea experienţelor personale și menținerea atenției.

      • omicronu Răspunde

        Măi omul nu vă mai pricepe! Odată ziceți că nu prea faceți secvențiere decât așa când vi se pare mai dubios apoi tu vii și ni le pictezi aici la virgulă! Le miroși ca și câinii la aeroportul din Sibiu? Cum de le știi mai bine ca și doftoru tău Arafat?

    • ... Răspunde

      Ți-am spus în repetate rânduri să-ți folosești numele tău sub care aberezi.

  3. macaroane înghețate Răspunde

    @Brainstorm, tu ai grije de tine și lasă în pace pe oamenii care nu sunt curioși că au deja sau urmează să aibă Alzheimer. Bine??? Oricum nu-i poți ajuta! Numai gura de voi cu toții și important cum să numărați euroii la salar! În rest toți pacienții vi sunt numere și atât! O p@@@lă mare de horse sunteți!

  4. damaigreu Răspunde

    “530 de paturi ATI COVID-19 s-au ocupat în România – Se agravează situația la Terapie Intensivă în Valul Omicron” . In luna Mai 2021 erau 252 de spitale Covid in Romania. Probabil numarul spitalelor a crescut, dar sa ne rezumam la cifra de 252. Asta inseamna ca in medie , intr-un spital sunt 2 pacienti covid la ATI !!!! E prapad, ce sa zic. Aici se vede cum massmedia exagereaza cu stirile ca sa para catastrofa nationala! Mai puneti botul

    • IT Răspunde

      2 pacienti discutabil…. unu din ei poate ar fi ajuns acolo cu sau fara covid. Si e normal sa fie mai mult nevaccinati, daca nu s-au vaccinat romanii. Logic. O demnonstrat-o si tarile vaccinate ca Israel. Nu prea au nevaccinati asa ca sunt mai mult vaccinati la ATI

      • Altu Răspunde

        @IT, vorbești de logică,dar ce e logic în ultimii 2 ani. Într-un magazin se poate merge în altul nu;la restaurant la masă nu trebuie mască, când te ridici trebuie,noaptea umblă covidul mai al dracului;ești sănătos după o mie de teste,nu contează, trebuie să te vaccinezi ; ești vaccinat dar infectat și răspândești nu contează; 2 ani a fost bună orice cârpă,acum fpp2; sportivii sunt obligați să se vaccineze dar tot sunt testați și carantinați la fel ca nevaccinații,etc. Lista ar putea continua la nesfârșit,totul logic într-o lume ilogică. Apropo, mă întreb ,cum dracu ,campionii vaccinării Israel,are 50 000 de cazuri pe zi. Că nu mai merge vrăjeala că doar amărâții nevaccinați se îmbolnăvesc.

        • ... Răspunde

          @Altu, de ce ai pretenții de logică ori gândire de la ei? Crezi că li se dă voie? Pe mine mă dezgustă profund și ei nici nu-și dau seama că dacă acum eram în anii 50 ei erau cei care “vânau” acum chiaburii, dușmanii clasei muncitorești și ei agitau pentru colectivizare! Ce de minunate sovrom-uri înfăptuiau acum pe spinarea oamenilor onești! Nu este absolut nici o diferență în modul de comportare al acestor cercopiteci și cei de atunci! Numai steaua lui David ne mai lipsește! Iar se repetă istoria și iar oamenii onești sunt bătaia de joc a acestor agresivi paranoici, pentru că e clar că suferă de paranoia. Unii au vedenii și văd coviduri ascunse pe sub orice.

          • Altu

            @…, știi care îi faza cea mai tare, că tot vaccinații se tem mai tare de covid. Am colegi, cunoștințe injectați cu 3 doze și tot tremură. În schimb, alții trecuți prin boală,unii cu forme mai urâte sunt indiferenți și nici nu vor să audă de vaccin. Concluzia,cei care sunt c.că spaimă vor fi așa, indiferent de situație și se tem de orice posibil pericol. De ce să dicteze ei viața celorlalți,de ce trebuie să preia toți spaimele lor?

          • @Altu.

            Este iluzia celor care au trecut prin covid, ca sunt cei mai tari, ca au scapat. O sa vezi ca greul urmeaza mai tarziu. Si da chiar si vaccinatii au frica, nimeni nu vrea sa fie infectat, ca de consecintele mai tarzii nu se vorbeste pe retzele, numai in tratate de specialitate, pe care nimeni nu le citeste.

          • Dr

            Degeaba le explici ca virusuri mult mai inofensive omoara oameni peste ani de zile, ca boii astia atata stiu, ca e o raceala, si au scapat. Covid este un virus care ajunge in toate organele, face modificari morfo-functionale. 30% din pacienti au si dupa un an de la infectare probleme de care nu pot scapa, care le strica calitatea vietii.

        • Osan Răspunde

          Mâncați fornetti

  5. Fulger Răspunde

    Parerea mea după doi ani de pandemie e că suntem păcăliți . Credeți ce vreți

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Bill Gates era asa de preocupat cu suprapopularea si controlul populatiei incat a devenit o obsesie pentru el. De aia o facut si documentar in care explica mura in gura ca daca mai continuam asa , o sa dispara specia om! Chiar e obsedat de idea asta! Vedeti ce documentare are. Si ideile lui tampite ca prin vaccinare rezolvi o parte din populatie dau de banuit. Acuma se afla in prim plan in combaterea covidului si vrea sa ne salveze cu forta! Nu mai e nici o conspiratie e realitate

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        O sa ma injure disperatii ca dau de pe tiktok, dar nu e fake! Nu e vina mea ca Google musamalizeaza si filtreaza tot ce nu convine: https://vm.tiktok.com/ZMLd2KrmP/

      • Jackas Răspunde

        Tu tot la Bill Gates ai ramas blocat? Pana si el s-a vaccinat.
        Intrun fel are dreptate, sunt multi oameni si care polueaza mult. De asta a aparut virusul si ca lumea sa nu se vaccineze s-a lansat idea ca vaccinul rareste boborul… Si toti ati pus botul, ba mai si ajutati la raspandire de fake. Singura realitate este ca virusul s-a modificat peste asteptari , asa ca vaccinul a pierdut din eficienta.
        Oricum asta a fost prima faza, urmeaza peste un timp imbolnaviri la cei trecuti prin boala. Faceti-va analize complecte.

    • Trăsnet Răspunde

      Astia care au murit ce s-au pâcâlit! Dupa tine, Fulger chior…

  6. omicronu Răspunde

    Adevărul adevărat este că în toată tărășenia asta cei mai bogați 10 oameni ai planetei și-au dublat averea în acești doi ani! Voi ați făcut asta posibil. Astea nu sunt invenții ci sunt adevăruri adevărate pe bază de date certe. Aplaudați-vă singuri că ați reușit să năruiți cam toate economiile posibile! Nemții întră în recesiune și atunci nu mai merge nici cu desenatul bancnotelor în UE. Ați nenorocit două generații de acum încolo. WWII nu a făcut așa prăpăd cum ați făcut acum! V-aș retrage și dreptul de a vă numi Homo sapiens, maimuțoi aplaudaci și fără cap!

    • Magaru Răspunde

      Bai ce distept esti, toata lumea e proasta, numai tu si antivaccinistii au la dispozitie intelepciunea. Ce nu mergi sa conduci tu lumea?

      • omicronu Răspunde

        Măi @Măgaru! Ai un nume foarte bine ales! Ăștia erau bogați-bogați și înainte! Cum naiba și-au dublat în timp așa de scurt averea? Dar toți! Nici din greșeală nu a fost omis niciunul! Ia rumegă la asta! Și să știi că sunt vaccinat nu că asta ar conta la trine. Gică contra ce ești. Încearcă să-ți folosești creierul prăjit că ce vine nu e de bine deloc. Mai ales când îi lingeți în fund pe conducătorii voștri fără de preț și care numai se folosesc de voi! Căței proști!

  7. ... Răspunde

    Dottore îmi ești în continuare dator să-mi spui la care cabinet veterinar lucrezi. Că văd că tot îmi răspunzi dar la întrebare NU! Că doctor sigur nu ești! Cum mai e treaba cu însușirea ori folosirea de titluri ori calități oficiale asta fără să ai dreptul? Se mai pedesește?

  8. ... Răspunde

    Să știi că îți aștept reacția pentru că ți-ai însușit o calitate pe care nu o ai și prin asta încerci intenționat să-i induci în eroare sau să-i manipulezi pe ceilalți. Deci @Dr? Aveți cuvântul!

    • Statistics Răspunde

      Sa stiti ca cel mai penibil comentator e ala cu Dr . Faza e ca el s-a vaccinat si nu poate sa doarma de frica . Daca o facut o alegere gresita? Atunci sa greseasca toti! Degeaba e pandemie daca rata de mortalitate e de cam 0 la 100. Scuze, e sub 0 la suta, sa nu se inteleaga gresit. Tot disperatul de Dr o venit cu o bomba: ca sunt vreo 500 paturi ocupate la ATI! O dat de inteles ca e prapad. Dar nu o zis cate spitale covid sunt. Avem max 2 pacienti covid la ATI pe spital. Cand o sa fie 8 pacienti la ceva spital cu 8 paturi ATI, o sa fie alt braking news: NU mai sunt locuri in spital!!!! ( nu la ATI, in spital! ) .Asa se impratie frica si minciuna! Dr esti de toata jena. Eu cred ca esti acelasi bolovan care posteaza si sub nick de fata si zice ca i-a murit nu stiu ce ruda din doua in doua zile. Cand in presa erau zero decedati de la covid…. Meriti o doza la 3 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.