Ultima actualizare: azi, 21:49
Locale

Europol reclamă numire politică la conducerea IPJ Satu Mare

Sindicatul Europol reclamă numire politică la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Reprezentanții Sindicatului spun că cel numit în funcția de prim-adjunct al inspectorului șef ,,nu a avut în cariera sa un post de conducere ocupat prin concurs”.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Sindicatul Europol:

,,Cu toate că declarațiile ministrului Bode din ultima perioada au denunțat șefii din poliție care sunt în „cârdășia cu puterea politică locală”, constatăm că în realitate se continuă practica bolnăvicioasă prin care oameni apropiați mediului politic sunt „împuterniciți” pe funcții de conducere fără a exista niciun criteriu de competență la bază.

Ultimul caz este cel de la IPJ Satu Mare, unde a fost „împuternicit”, pe baza influențelor politice, pe funcția de prim-adjunct al inspectorului șef, cms. șef Butnaru Claudiu, fără ca acesta să fi avut în cariera sa un post de conducere ocupat prin concurs. Cu alte cuvinte, acest personaj coordonează activitatea tuturor structurilor de poliție judiciară fără ca instituția să-i fi evaluat vreodată competențele și cunoștințele în acest domeniu.

Singurul moment în care cms. șef Butnaru a încercat vreodată să ocupe pe propriile forțe un post de conducere a fost în anul 2017 când a participat la concursul de șef al Biroului de Investigații Criminale, unde nu a reușit să obțină notă de trecere, ci doar un penibil 5. Dar nici acest semnal nu a contat pentru conducerea IGPR, pentru că știți cum se spune „dacă e ordin, cu plăcere…”, că doar domnul Bode a recunoscut oficial „cârdășia”.

Ca istoric profesional, cms. șef Butnaru a făcut ravagii pe la toate structurile pe la care s-a perindat. Inițial a fost „desemnat” șef la Serviciul de Acțiuni Speciale pentru câteva luni, de unde a reușit să plece înainte să reacționeze colectivul referitor la modul deficitar în care a gestionat structura. Ulterior s-a refugiat ca polițist pe o funcție de execuție, de unde a reușit să prindă o nouă „desemnare” ca șef al Biroul de Investigații Criminale. De pe această poziție s-a și înscris la concurs însă a eșuat lamentabil, nefiind în stare să obțină nici măcar notă de trecere.

A plecat din cadrul IPJ Satu Mare ca ofițer de execuție la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate unde și-a lins rănile orgoliului și s-a repliat. În toată această perioadă, ofițerul s-a afișat în mod ostentativ cu un deputat de culoare galbenă, pe care îl invoca de 3 ori pe zi, doar, doar să se afle că are spate. Astfel, în luna august 2021 a prins o altă funcție de conducere, evident tot ca „împuternicit”, la noua structură înființată, Biroul de pregătire profesională. Cu toate că aici avea timp să se pregătească profesional pentru a nu se mai face de rușine cu note de 5, ofițerul alege calea scurtă, deja bătătorită prin relațiile strânse cu persoane din zona politică și dintre toți ofițerii cu experiență din cadrul IPJ Satu Mare, care cel puțin au reușit în cariera lor să treacă de un concurs, cms. șef Butnaru este „ales” să fie adjunctul inspectorului șef având în coordonare structurile de poliție judiciară.

Ne întrebăm cum îi va coordona cms. șef Butnaru pe toți acei polițiști judiciariști care știu că acesta a luat nota 5 la concursul de șef de Birou Investigații Criminale, adică cea mai mică funcție de conducere din cadrul poliției judiciare. Sau, ce încredere mai pot avea în el colegii de la judiciar cărora le-a încălcat drepturile prevăzute de lege, când a fost în trecut împuternicit șef, în sensul că a refuzat să le acorde norma 12B pentru munca în schimburi fiind nevoiți ca organizație să dăm în judecată instituția și să o obținem prin plata prin hotărâre a instanței.

Mesajul actualei conduceri a MAI e clar! Ai norocul să cunoști oameni politici sau chiar să le fii slugă?! Felicitări, ai cele mai mari șanse să fii „împuternicit” șef!”

 

 

7 comentarii

 1. H&R Răspunde

  Europolul în care țară trăiește?
  Bine ați venit în România!

 2. Ardelean D Răspunde

  Un politist arogant, slab pregatit profesional, lingau ce cururi, pe langa ca l-a lins pe seful sau de la Bcco pana a facut rana la limba acum face altceva si cu politicientii! Pe cat de inalt atat de prost, pacat ca domnul insp sef care e un om extraordinar accepta sa i se impuna astfel de oameni!!

  • SM Răspunde

   Unii ar trebui sa se uite in oglinda si mai bine sa taca din gura, sa-si faca datoria corect si cinstit si nu orbeste la ordine. Citesc textul si ma intreb cine linguseste ? Nu cred ca era de etalat calitatile sefului !

 3. Lili Răspunde

  Domnul acesta are studii militare sau este din sursa externa?
  Aceasta este intrebaeea ministrului …..

 4. Crăciun Răspunde

  Un incompetent numit pe filiera Adrian Cozma.

 5. Radu Bud Răspunde

  Ce studii și ce concursuri a promovat în scurta sa carieră de politist domnul președinte Europol, așa-zisul polițist Andreica ?

 6. goga Răspunde

  Sunt surprins de slabă reacție a opiniei publice și a polițiștilor fata de aceasta mârșăvie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.