Ultima actualizare: azi, 21:50

Locale

FOTO. Oamenii străzii din Satu Mare, salvați din calea frigului

Nimeni nu merită să fie lăsat în frig: este principiul după care se ghidează Direcția de Asistență Socială Satu Mare și Serviciul de Ajutor Maltez. Temperaturile scăzute din ultima perioadă i-au determinat să intensifice acțiunile pentru a identifica oamenii fără adăpost.

,,Unde ați dormit noaptea trecută? Este de necrezut că există oameni în astfel de locuri! În această perioadă acordăm o atenție deosebită ușurării vieții de zi cu zi a persoanelor fără adăpost”, spun reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez.

Acțiunii s-a alăturat și Direcția de Asistență Socială Satu Mare. Oamenii fără adăpost din Satu Mare primesc și mâncare caldă pentru a putea rezista gerului năprasnic.

,,Să ajutăm împreună! Oameni cu inimi deschiși de la Direcția de Asistență Socială Satu Mare s-au alăturat programului nostru. Sătmărenii care doresc să se implice pentru a sprijini aceste acțiuni pot suna la numărul de telefon: 0751 200 703”, mai spun cei de la Serviciul de Ajutor Maltez.

Un comentariu

  1. ... Răspunde

    ‘Geaba! De multe ori după ce îi spală și îi bagă la căldurică puțin majoritatea iar sunt în stradă! Spun majoritatea. Pentru că le convin regulile de la adăpost, că acolo te speli, nu consumi alcool sau ierburi și te comporți. Așa că spor la treabă. E lăudabilă inițiativa că totuși suntem oameni dar unii nu vor asta nici în ruptul capului.
    PS. Sunt “pățit” eu însumi. Acum niște ani am sunat într-o sâmbătă la ora 8 prin zona pieții mici pe strada Iorga că era căzută pe jos o tanti mai în vârstă. Trebuie să fi avut vreo 60 de ani. Ziceam și eu că poate are ceva probleme de sănătate. Sun frumos la 112, vine ambulanța repede. Dar stupoare, era băută bine de tot și de fapt dormea liniștită în ceva neglijeu pe stradă. Asta la hai să zicem 5-6 grade afară! No problemo pentru ea. Când s-a trezit am primit înjurături că de am sculat-o. Pe această cale îmi cer scuze. Promit că nu se va repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.