Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTO. S-au dublat banii pentru podul de la ștrand. Primarul Kereskényi a semnat actul adițional

Primarul Kereskényi Gábor a semnat actul adițional la contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ce privește construcția podului peste Someș, zona str. Ștrandului. Ministerul dublează finanțarea pentru construcția podului, de la 82 milioane de lei la 164.15 milioane de lei.

Astfel, se reduce cu 82 milioane de lei suma pe care Primăria Satu Mare trebuia să o asigure pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării suportând 80% din valoarea proiectului.

,,Municipiul Satu Mare primește astfel 164 milioane de lei pentru construcția podului, reușind să reducem cu 82 milioane de lei co-finanțarea pentru acest proiect, asigurată de la bugetul municipiului Satu Mare. În 2016 era un proiect eșuat, dar am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Construcția podului peste râul Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani.

,,Avem un parteneriat solid cu ministrul Cseke Attila. Pentru acest proiect, dar și pentru cele care urmează să le implementăm: bazinul de înot și cele două creșe. Faptele fac diferența!”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

8 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Nu vreți să scrieți ceva de faptul că investiția de la lacul Cubic acum stă bine sub apă? Așa de bine a fost gândit și proiectat!?

    • H&R Răspunde

      Veneția de Satu Mare. Dacă nu ai bani sau nazipass, te mulțumești cu Cubicul.

    • s Răspunde

      mai puisor, stii ce inseamna cuvantul a investi? Nu ? Sa scoti profit din ceva unde bagi ceva. De exemplu cumperi fetite, le dai in folosinta, incasezi bani din exploatare si cei satisfacuti po-po-po (popi, politisti, politiceni) te fac sef de judet. Ala se cheama a investi. Apropo de ce scrii cubicul cu litera mare ?

  2. DIA Răspunde

    Foarte bine..sa-l terminati o data podul ca e haos dimineata si si dupa masa pe Lucian Blaga. Ma mir ca nu se prabuseste Podul Decebal cu atatea masini.

    • +++ Răspunde

      @Dia
      Dacă ar mai pune încă vreo trei limitatoare de viteză ar mai decongestiona traficul pe Lucian Blaga.😆
      Cum au pus și pe Careiului la pasaj. Parcă în SM s-ar fi răsturnat carul cu proști.

  3. Borsa Kopasz Răspunde

    Felicitari UDMR! Multumiri domnului Ministru Attila Cseke!

  4. Norik Răspunde

    Multumim retroactiv lu Cseke pt.inchiderea spitalelor.Voi uitati ce a facut gunoiul de Cseke?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.