Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

FOTO. Sătmărean prins în timp ce arunca deșeuri pe câmp. Amendat și lăsat fără mașină

În data de 06.01.2022, la solicitarea autorităților din comuna Sanislău, echipa de permanență din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Satu Mare s-a deplasat la fața locului. Motivul? Un cetățean a fost surprins abandonând deșeuri, pe un teren situat pe raza comunei.

Acesta a fost identificat și i s-a aplicat o sancțiune contravențională, conform HG 1061/2008, în cuantum de 15.000 lei, iar ca sancțiune complementară, s-a dispus indisponibilizarea mijlocului de transport în vederea confiscării acestuia.

Ulterior, a fost surprinsă o altă persoană fizică ce a sosit să descarce deșeuri municipale amestecate, în aceeași zonă, pentru care s-a aplicat amendă în cuantum de 30.000 lei și indisponibilizarea mijlocului de transport cu remorcă, în vederea confiscării acestuia.

Atragem din nou atenția celor care obișnuiesc să abandoneze deșeuri în locuri nepermise, că astfel de practici sunt interzise și sunt sancționate drastic, conform prevederilor legale, de către comisari și persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naționale de Mediu , Gărzilor Forestiere, autorităților administrației publice locale, poliției locale, precum și de către ofițeri și agenți de poliție din cadrul Poliției Române, respectiv ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române, cu amendă + confiscarea mijlocului de transport, spun reprezentanții Gărzii de Mediu Satu Mare.

6 comentarii

  1. ??????? Răspunde

    F. B.

  2. hingeru Răspunde

    a vrut sa lasa si masina acolo.

  3. Satmarean1 Răspunde

    In sfarsit sanctiuni pe masura.

  4. cârcotaş Răspunde

    Dacă se aplică sancţiuni drastice fenomenul o să dispară.

  5. Satmareanca Răspunde

    Saptamana trecuta am trimis la Florisal un email ca as dori sa platesc pentru a mi se transporta molozii rezultati de la renovarea apartamentului . Am asteptat 2 zile si nu am fost sunata , m-am deplasat la Florisal sa intreb de ce nu am fost contactata . A inceput angajata sa ma faca proasta ca doresc sa platesc pentru asa ceva , spunand ca toata lumea arunca fara sa plateasca . Deci , rezulta ca acest individ a fost destept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.