Ultima actualizare: azi, 11:29

Publicitate

Modalități de a evita problemele legate de datorii

În lumea de astăzi, aproape toată lumea a luat cel puțin o dată un împrumut de la o bancă sau de la o IFN, și nu este nimic rău în asta. Principalul lucru este să vă planificați bugetul cu înțelepciune și să evitați să nu vă achitați datoriile. Experții de la MyCredy, un serviciu de comparare a serviciilor financiare, ne spun cum să folosim creditele și să evităm problemele legate de datorii.

Țineți o evidență a datoriilor

Scrieți-vă toate datoriile într-un tabel cu coloanele: creditor; rată; termen; sold; plată minimă.

Acest lucru vă va permite să aveți o imagine de ansamblu a tuturor datoriilor și să vă planificați bugetul astfel încât să nu ratați nicio plată obligatorie. Plătiți mai întâi împrumuturile cu o rată a dobânzii mai mare și cu termene mai scurte. Stabiliți ce procent din salariu trebuie să plătiți în fiecare lună și puneți-l deoparte în ziua de salariu.

Alegeți cu atenție creditorii

Majoritatea problemelor legate de credite sunt cauzate de condițiile de creditare nefavorabile și de neatenția împrumutatului în timpul procesului de semnare a contractului. Selectarea creditorilor de încredere cu cei mai buni termeni și condiții este ușoară cu MyCredy. MyCredy reunește toți creditorii de încredere și termenii și condițiile acestora pe un singur site web, astfel încât utilizatorilor le este ușor să aleagă cele mai bune condiții de creditare. Înainte de a contracta un împrumut de numerar online pe termen lung sau un împrumut rapid, asigurați-vă că ați verificat termenii și condițiile prin intermediul serviciului MyCredy.

Nu vă fie teamă să îi spuneți creditorului despre dificultățile dumneavoastră

Creditorul este interesat să își recupereze banii, nu să se implice în proceduri judiciare îndelungate, așa că este în interesul său să vă ofere o restructurare a datoriilor sau o refinanțare în condiții mai avantajoase dacă nu vă puteți plăti altfel datoriile.

Plătiți întotdeauna mai mult decât plata minimă

Obișnuiți să plătiți întotdeauna mai mult decât plata minimă. Cel puțin 5%. Această abordare va accelera considerabil rambursarea, deoarece suma datorată va fi redusă cel puțin un pic în fiecare lună.

Puneți deoparte 5-15% din salariu în fiecare lună

Pentru a vă îndatora mai rar, trebuie să vă creați o “pernă de siguranță financiară”. Pentru a face acest lucru, este suficient să economisiți cel puțin 5% din venitul dumneavoastră în fiecare lună.