Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Numărul crimelor a scăzut în Satu Mare. Mai puține tâlhării, mai multe infracțiuni informatice

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a făcut bilanțul pe anul 2021. Infracțiunile cu violență au fost în scădere anul trecut: s-au înregistrat mai puține crime și a scăzut numărul furturilor și tâlhăriilor. În schimb, au fost mai multe infracțiuni informatice.

Infracțiunile de mare violență au scăzut semnificativ, astfel, în anul 2021 omorurile au scăzut cu 62,5% comparativ cu anul 2020, iar infracțiunile de tâlhărie au scăzut cu 45,46% față de anul precedent.

Infracțiunile contra persoanei au înregistrat o ușoară creștere față de anul precedent, de 2,84%, ajungându-se la 1.306 infracțiuni, ponderea creșterii fiind dată de infracțiunile de vătămarea corporală din culpă și lovirea sau alte violențe, în special în domeniul violenței domestice.

Infracțiunile contra patrimoniului au înregistrat o scădere cu 2,5%. Trendul descendent se menține și pe linia furturilor, rezultând o scădere de 7,5% față de anul precedent.

Scăderi s-au înregistrat la majoritatea infracțiunilor de furt, cele mai accentuate fiind la furturile din locuințe și categoria alte infracțiuni de furt.

,,Au fost înregistrate creșteri privind infracțiunile informatice cu un plus de 88 de infracțiuni, cu mențiunea că fenomenul criminalității informatice a luat amploare, ceea ce impune o specializare a polițiștilor care investighează acest tip de fapte în scopul contracarării eficiente a acestora”, informează IPJ Satu Mare.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.