Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Omul lui Dumnezeu pe pământ! Preotul ce scapă un bătrân de frig și șobolani

Preotul Gabriel Chereji din comuna Pomi reabilitează casa unui bătrân sărman și neputincios din localitate. Bătrânul trăiește într-o sărăcie greu de imaginat, fără sticlă în geamuri, mizerie și șobolani, iar atunci când a auzit de cazul său, preotul i-a sărit în ajutor fără să stea pe gânduri.

Pentru început, au fost montate ușile și geamurile termopane deoarece acestea erau prioritare, dat fiind vremea rece din această perioadă.

„Am aflat cu durere în suflet, că domnul Dragoș Ioan are o casă unde are condiții imaginabile să poți să locuiești acolo. Și anume: fără sticlă în geamuri, uși acoperite cu paturi, mizerie și șobolani, frig în pragul iernii și lista este lungă. De aceea mi-am propus să fac câteva condiții minime de trai în această casă. Mulțumesc din toată inima, pentru susținerea și ajutorul tânărului Ștef Raul. Dar și tinerilor din Pomi care mi-au fost alături la acest caz: Barbul Alex, Barbul Bogdan, Susano Antonio, Mikloș Adrian”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.
Gabriel Chereji este cunoscut în județul Satu Mare datorită faptelor bune pe care le face, dar și a spiritului ager pe care îl are, sărind întotdeauna în ajutor acolo unde este nevoie.

ÎNAINTE

DUPĂ

7 comentarii

  1. Destul! Răspunde

    Ati uitat sa mentionati niste amanunte
    Banii pe care ia luat pentru ridicarea capelei din Cuta si faptul ca a luat cu el o gramda de lucruri donate de enoriasi pentru biserica din Cuta.
    Multumim sfantule..

    • Rozi néni Răspunde

      Este o zicală în limba maghiară.
      “Minden szentnek maga felá hajlik a keze.”
      Asta tradus pe românește tradus cuvânt cu cuvânt sună cam așa că “la fiecare sfânt mâna se întoarce înspre el”, adică să nu cumva să credeți că aceste acțiuni nu-i aduc niște foloase pecunioare sau de altă natură popimii!!! Ceva tot intră la jebul lor! Păi ei din ce trăiesc atuncea?

      • H&R Răspunde

        Daca te uiti la statuile sfintilor, intradevar ca mainile lor stau/arata catre ei insusi. Sau marea majoritate, ma rog, de aici provine si zicala.

  2. H&R Răspunde

    Dar mizeria ce are cu saracia? Adica lenea sa zicem asa. Ca ce mizerie era acolo e fantastic! Flacoane de bere cat pentru o nunta de presedinte de partid. Daca putoarea ar doare….

  3. H&R Răspunde

    “fără sticlă în geamuri” – nu fara sticla in fereastra? Ca geamul ar veni sticla, iar fereastra ar fi rama.

    • ... Răspunde

      Bine că a pus termopane și bate vântul printre cărămizile alea parodie de văioage! 😱
      Apoi când va fi gata peste o vreme o să citim că și-a vândut casa ca și băiatul ăla care a mers călare la maternitate. După ce a primit o casă nouă de la Smărăndescu parcă și bani serioși de buzunar plus un loc de muncă și-a vândut tot și s-a dus înapoi în mizerie! Păi dacă cu asta e obișnuit? Dacă omul nu a pus osul la curățenie peste două săptămâni iar va fi o groapă de gunoi acolo. Astea sunt acțiuni lacrimogene și nu se termină niciodată. Este un never ending story pentru că unii din societate sunt obișnuiți că ceilalți de aia sunt ca să lea dea!

      • H&R Răspunde

        Ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni őket.
        Adica:
        Sa nu dai peste la flamanzi, ci invata-le sa pescuiasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.