Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Parteneriat de suflet. Sprijin pentru persoanele vulnerabile din Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, au avut astăzi, 10 ianuarie, o întâlnire cu reprezentații ONG-urile sătmărene care oferă servicii sociale pentru a stabili prioritățile în domeniul social pentru anul 2022.

Datorită acestor parteneriate copiii, seniorii și persoanele vulnerabile vor găsi mereu un sprijin atunci când vor avea nevoie.

„În primul rând doresc să vă mulțumesc că ați rămas alături de noi și în anul care a trecut. 2021 a fost un an greu, trebuie să recunoaștem că am întâmpinat multe provocării, mai ales în domeniul social, dar am știut să ne adaptăm, să rămânem uniți. Cred că am reușit să diminuăm efectele negative ale pandemiei, care fără doar și poate a afectat viața de zi cu zi a multor beneficiari de servicii sociale, dar și a noastră, a tuturor.

Pragul centrelor sociale, Centrul Multifuncțional Alter Ego, Centrul de zi pentru vârstnici, Centrul social Prichindel și Centrul Social de Urgență pentru Adulți a fost trecut pe parcursul întregului an de sătmăreni care și-au dorit să dăruiască, să facă un bine din puținul lor, iar acest lucru ne-a demonstrat că sătmărenii și-au păstrat sufletul frumos și bun.

Totodată, în 2021, am avut alături de noi specialiști, cadre medicale, cadre didactice, psihologi, specialiști în diverse domenii, care le-au oferit beneficiarilor noștri informații prețioase, de mare folos, astfel încât fiecare săptămână a fost una în care am mai pus o cărămidă, am mai făcut un pas pentru a construi o lume mai bună. Aceste lucruri dau rezultate și trebuie continuate.

Ne vom concentra și în 2022 pe dezvoltarea zonei Sătmărel, în colaboarea cu Asociația Stea, vom intensifica acțiunile echipei mobile, în parteneritat cu Serviciul de Ajutor Maltez, precum și programele dedicate persoanelor vârstnice pe care le organizăm la centrul de pe str. Jiului, în colaborare cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.

Vom avea grijă ca toți copiii să primească în continuare ajutor și sprijin prin buna colaborare cu Asociația Acoperământul Maicii Domnului, iar Fundația Maurer va rămâne un partener de nădejde pentru a veni în sprijinul persoanelor care trec prin situații limită.  Le mulțumesc și centrelor pentru vârstnici, Asociația “Iubim Viata” – Centru Rezident “Lucia” și Asociației Sf. Gabriel care și-au deschis mereu porțile pentru vârstnicii care aveau nevoie de sprijin.

Doresc să felicit și echipa Direcției de Asistență Socială Satu Mare care a muncit la  mai multe proiecte sociale și la cele pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale beneficiarilor de servicii sociale. Noi le-am oferit tot sprijinul financiar și am făcut eforturi astfel încât beneficiarii de servicii sociale să aibă sprijin și asistență socială.

Sper ca și în acest an să continuăm buna colaborare pe care o avem deja cu Dumneavoastră, cu toți voluntarii care se implică în acordarea serviciilor sociale și vă asigur că Primăria Municipiului Satu Mare și Direcția de Asistență Socială va rămâne un partener de nădejde pentru a vă acorda sprijinul de care aveți nevoie!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor în cadrul întâlnirii cu organizațiile și asociațiile ce oferă servicii sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.