Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

PREMIERĂ. Prima sarcină obținută prin fertilizare in vitro în județul Satu Mare

A fost obținută prima sarcină prin fertilizare in vitro în județul Satu Mare. Medicul Mircea Muncean a realizat  prima sarcină obținută prin fertilizare în vitro din județul Satu Mare. Acest lucru a fost înfăptuit în cadrul departamentului FIV din cadrul Clinicii Gynoprax, potrivit GNV.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 34 de ani, cu tratament de sterilitate de peste trei ani, inclusiv trei inseminări intrauterine care nu au dat niciun rezultat. Tânăra este una dintre cele 12 paciente incluse în programul de fertilizare in vitro la clinica Gynoprax de la deschiderea departamentului de FIV, în iunie 2021.

Procedurile de stimulare ovariană, puncție si fertilizare în vitro au demarat în noiembrie 2021. Dr. Muncean a avut la dispoziție patru embrioni congelati, din care doi transferati la mămică în data de 21 decembrie 2021, potrivit aceleași surse. Testul de sarcină din sânge a fost pozitiv in data de 31 decembrie 2021, chiar înainte de Revelion, cu evolutie bună. Testul a fost repetat și astăzi, 2 ianuarie 2022, cu aceleași rezultate bune.

Medicul Muncean a precizat că mai sunt nouă cupluri care au embrionii congelati, la care embriotransferul va fi făcut în perioada imediat următoare.

4 comentarii

  1. logica Răspunde

    Felicitari!!! Este un lucru remarcabil ca orasul nostru sa beneficieze de astfel de servicii complexe! Bravo dr. Muncean!!!

    • Adi Răspunde

      Scrieți și de eșecurile acestu papagal care are tarife uriașe și gargară maximă,
      Nu mai apelează nimeni la serviciile lui de ani de zile sunt alți ginecologi tineri foarte buni.

  2. marcel Răspunde

    Dr.Muncean ai trecut de la ecografii si consultatii de 100 de lei la business mai gros pt buzunaru tau,stiu ca iti place a purta oamenii pe drumuri aiurea si iti trebuie muuult timp pana dai un diagnostic clar,doar asa ca sa mai iei un ban in plus,

  3. Muci Răspunde

    Reclama reclama, cate gravide n au ajuns in stare grava pe la spital din caua acestei clinici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.