Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Primele semne care ne duc cu gândul că ar trebui să ne adresăm unui endocrinolog

Primele semne care ne duc cu gândul că ar trebui să ne adresăm unui endocrinolog. Endocrinologia este știința glandelor endocrine. Este una din acele domenii al medicinei care au cunoscut cel mai crescut ritm de dezvoltare în ultimele decenii.

„Nu cu mult timp în urmă, endocrinologia era o specialitate prea puțin luată în seamă. Schimbarea condițiilor de viață, dar și faptul că oamenii se adresează tot mai mult medicilor, a făcut posibilă diagnosticarea și tratarea unor boli care au ca și cauze deficiențe fiziologice ale tiroidei, paratiroidelor, suprarenalelor, glandelor sexuale ori pancreasului”, explică dr. Paulic Marius, noul specialist endocrinolog din cadrul Centrului Medical „Hám János”.

Specialistul sătmărean și-a absolvit studiile în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, începându-şi cariera la Spitalul Județean din Cluj. În prezent, în paralelel cu Centrul Medical „Hám János”, acesta efectuează consultații la mai multe clinici din Cluj-Napoca.

„Sedentarismul, lipsa de mișcare și stresul au influență negativă asupra funcționării hormonilor și glandelor: să fie vorba despre dereglările de funcționare ale tiroidei, despre osteoporoză, problemele sexuale și până la deficiențele de dezvoltare ale copiilor”, spune dr. Pauliuc.

Cele mai dese tablouri clinice le relevă bolile tiroidei, hipo- sau hiperfuncționarea acestora, inflamatiile cronice, etc.

Creșterea patologică în greutate, dar şi deficiențele de creștere ale copiilor au ca și cauze patologii ale tiroidei, suprarenalelor, pancreasului endocrin, glandelor sexuale. Istoricul sterilității, dereglări ale ciclului menstrual presupune consultație de specialitate din partea endocrinologului. Cu ajutorul suportului tehnic actual (analize paraclinice de laborator, ultrasunete, CT, etc.) în cazul acestor tablouri clinice stabilirea unui diagnostic clar și amănunțit este. Aceasta este baza unui tratament eficient, care duce la însănătoşire, respectiv la menținerea echilibrului de funcționare a glandelor endocrine.

Deseori este nevoie de implicarea mai multor specialități de-a lungul procesului terapeutic al bolilor endocrine (medicină internă, diabetologie, neurologie, oftalmologie, chirurgie, etc.).

Dr. Pauliuc Marius și profesioniştii Centrului „Hám János” au pregătirea necesară și o aparatura ultraperformanta la dispozitie cu care vin în întâmpinarea pacienților care suferă de probleme din domeniul endocrinologiei.

Programările se pot face personal la sediul clinicii, în municipiul Satu Mare, pe strada Ştefan cel Mare nr. 13 (intrarea este de pe strada Ceahlăului), ori la numărul de telefon 0361.733.018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.